USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye teyit olmadıklarını, Türkiye'nin, toptan narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en şişman narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

'Uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye tasdik olmadık'
09-12-2021 02:22
TBMM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna bağlı konuşmasına başlarken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin'e maruz "Meclisten eğreti çıkarma" cezası ile "Kürt düşmanlığının ortak kere şimdi tescillendiği" laflarına karşılık verdi.

Bu ülkede Kürt kini olmadığını tamlayan Soylu, "Bu eren millette Kürt kini yok. Kimin paravanı, taşeronu bulunduğunu bildiğimiz ve 40 senedir emperyalizmin oyuncağı namına bu ülkeye kan kusturmaya etkin ortak PKK karşıtlığı ve PKK kini var." diyerek konuştu.

Kürtler ve Alevilerin, ülkenin birincil unsuru bulunduğunu vurgulayan Soylu, "İstismarlarınızı bu Gazi Meclis çatısı altında yapmanıza izin etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Soylu, HDP'yi kastederek, "(Kürdistan'a özgürlük) derken neyi söylediğiniz açıkça görünürde ve nite ortak teşrikimesai içindesiniz ki sizinle ilişik oylamada, CHP de 'Kürdistan'a özgürlük' diyene rastgele ortak ukubet verilmesine lehtar olmadı." görüşünü paylaştı.

İçişleri Bakanı namına tahminî 5 senedir ülkede huzur, kardeşlik, bütünlük ve beraberliğin olması düşüncesince güç harcama ettiğini dile getiren Soylu, "CHP Grubu'na şu suali istifsar hakkım var; bütçeyi konuştunuz, Türkiye, 40 senedir terörle savaş ediyor. Hiç terörden bahsettiniz mi? Hayır. Evlatlarımız bizim için, çocuklarımız okula şen gitsin diyerek şehit, gazi oldular ve anneler evlatsız kaldı. Biriniz cümleye acep Rahmetirahman'la, onlara medyunuşükranla başladınız mı? Elbette ki hayır. Onu yapmayan tabii 'Kürdistan'ın özgürlüğü'ne burada nağme çıkarmayacaktır. Bunun sağlaması da buradadır." değerlendirmesini yaptı.

Devlet namına suçluların ardında olduklarının altını çizen Soylu, "Suçluların iftirasını, yalanlarını ve ortaya koyduğu dedikoduları Gazi Meclisin çatısı dibine getirdiniz. Devleti itham altında bıraktınız, devlete karacılık ettiniz. Burada bu milletin çocuğu namına söylüyorum, tallahi size devlete karacılık ettirmem, billahi size devlete karacılık ettirmem." dedi.

Pandora'nın kutusunun açıldığı günlerin yaşandığını anlatım fail Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün ihtimal bu görüşmeler bitmeden Rusya ve Ukrayna görünürde matematik edemeyeceğimiz krizler olacak. Elbette bilemeyiz ancak Allah korusun, lezzetsiz ortak evolüsyon bahis konusu olursa en akıbet mağlubiyetini Afganistan'dan koruyucu tayyare görüntüsünde gördüğünüz ve çağ Balkanlara yerleşmeye etkin ABD, ihtimal Karadeniz'de bizim de çağ matematik edemediğimiz alelacayip ortak tablonun içre olacak. Bunun denli şimdi döl baş döndürücü konu, ihtimal bütçe görüşmeleri sonlanmadan dünyanın başına ortak dert, dünkü ortak buhran piyasası namına oluşacak."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 Aralık'ta emektar AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in katledildiği saldırıyı hatırlatan Soylu, "Bu kırım kelimesi kelimesine Ahmet Budak, Aydın Ahi ve Aydın Muştu'nun katliamı gibiydi. Bizim İlçe Başkanımızın kardeşi olan, oranın orgazm önderlerinden Tahir Güven geceleyin ½ si ortak komployla öldürüldü. Peki ki öldürdü ve neden öldürdü? Gecenin ortak yarısı, onu ortak yere çağırıp pusu kurdular. Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık." açıklamasını yaptı.

"PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız"

Mehmet Miraç Dinç'in, YPS'li ortak yıldırıcı bulunduğunu ve yıldırı örgütü PKK kabilinden atandığını bildiren Soylu, yıldırı örgütü PKK'nın, katliamın talimatını, Suriye'den verdiğini açıkladı.

Mehmet Miraç Dinç ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş'in arazi almış bulunduğu fotoğrafı milletvekillerine yayınlayan Soylu, "Bu katliamların hesabını vereceksiniz. Burada el erki güzellemeleri anlatmakla bu milleti aldatamayacaksınız, hesabını vereceksiniz. Siz insanları, evlatları anasız yetim bıraktınız. PKK'nın oyuncağı ve uşağısınız. Hepiniz, Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden tiksinti ediyor." diyerek konuştu.

"Ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk"

Soylu, Türkiye'nin, simetrisiz saldırılara simetrisiz karşılık üretebilme yeteneğini ortaya koyan ortak iklim bulunduğunu ve dört başı mamur simetrisiz saldırıları yegâne on paralık boşa düşürdüğünü anlatım etti.

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Amerika ve Avrupa'nın, Türkiye'nin lodosluk sınırında istediği yıldırı koridoru ve yıldırı devletine karşı, simetrisiz saldırıya simetrisiz karşılık verildiğini tamlayan Soylu, "Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatını yaptık, Pençe-Kaplan harekatlarını yaptık ve bu ülkeyi ayırmak isteyenlerin gözünü oyduk. İçeride yıldırı üstünden oluşturulmak maksut vasilik tablosuna Kıran, Kapan, Yıldırım ve Eren operasyonlarıyla hiç kimseye dem aldırmadık. Yalnızca terörle değil yıldırıcılık ile de savaş ettik." dedi.

"Narkoterörü çökerttik"

Soylu, uyuşturucuyla mücadelede hiç kimseye doğrulama olmadıklarını, Türkiye'nin, toptan narkotik rotalarının ortasında bulunmasına karşın tarihinin en şişman narkotik operasyonlarını yaptığını belirtti.

Yakalanan miktarlarda Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını kail Soylu, "2015'te uyuşturucuda 65 bin harekât yapıyorduk, sene 2021, şu anne denli 195 bin kısaca üç sert denli harekât yaptık. Uluslararası sularda fark arsıulusal teşrikimesai ile nice operasyonu meydana getiren ve yüzünün akıyla çıkan ortak Türkiye var. Narkoterörü çökerttik. İki yılda 185 milyon orijin kısaca 50 bilyon teklik keneviri bizim aslanlarımız, kaplanlarımız yakaladı, PKK'ya gitmesini engelledi. Bağırmanız ondandır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'yi "narko devlet" namına tanımladığını aktaran Soylu, şöyleki konuştu:

"Bir ülkede anne ihtilaf partisi Genel Başkanı öz ülkesini 'narko devlet' namına tanım etmez, bu ayıptır, günahtır, yazıktır. 5 yılda 574 narkotik düzenli zeval şebekesini kısaca narkotik baronlarını çökerttik. 15 Temmuz'dan sonradan uyuşturucudan 36 bin vakfedilmiş vardı, çağ müteaddit biliyor musunuz? Benim o manşet kardeşlerime, jandarma kardeşlerime bulunan inancımla bu arada çağ 98 bin kişi. Çocuklarımızı zehirleyemiyorlar. O kızdığınız kullanılmayan binaları saydırdık. İlk önceki 40, şimdi sonradan 60, şimdi sonradan 80 bin çıktı. En akıbet 105 bine denli geldik; 70 binini yıktık, 15 binini rehabilite ettik. Patlasınız da çatlasınız da mahallelerde kullanılmayan yapı bırakmayacağız, yıkacağız ve kimsenin çocuklarımızı zehirlemesine vesile vermeyeceğiz."

Almanya ve Belçika'da 2021'in başlangıcında yekûn 26 titrem kokain yakalandığını anımsatan Soylu, "Almanya ve Belçika devletini, öz milletvekilleri, muhalefeti ve basını ortak 'narko devlet' namına tanımladı mı yok ise alkışladı mı? Cumhuriyet tarihinin en şişman yakalamalarını önleyen ve şu anda Avrupa'ya inç ısırtan Türkiye'deki asayiş kuvvetlerimizi ego de Almanya'da bulunduğu denli ayakta alkışlıyorum." ifadesini kullandı.

"108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, şimdi önceki AK Parti milletvekillerine karacılık attığını, "AK Parti içre 108 ByLock'çu var, 6 icra vekili var." söylediğini dile getiren Soylu, "Bu iftiradan sonradan namevcut oldu. 108 ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir. İşiniz gücünüz iftira." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle savaş verdiğini vurgulayan Soylu, "Türkiye'de yıldırıcı sayısı 160'ın dibine düştü. Şu anda ilkokul metre, on m. kar var, evlatlarımız oradan çıkmıyorlar. Tam 5 yılda 2 bin 80 isim doğrulama oldu. Hiç nikbet etmeyin, Doğu ve Güney Doğu'da geçim var." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, HDP milletvekillerinin kılükal atması üzerine, "Hiç konuşmayın Diyarbakır Anneleri'nin ahı sizi bitirecek." karşılığını verdi.

Bu arada Soylu'nun hitabı esnasında bazısı HDP milletvekilleri, "mafya iltisaklı bakan", "suç işleri bakanı", "pudra şekeri bakanı" yazılmış dövizler açtı.​​​​​​​​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler