USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uluslararası topluluğun selden etkilenen Pakistan'a dayanak noktası lafı 10 bilyon doları aştı

Cenevre'de bitmeme fail Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı'nda arsıulusal toplumun, Pakistan’ın sel sonrası iyileştirme ve baştan düz yazı faaliyetlerine dayanaklık etmek taahhüdü şu anne derece 10 bilyon doları geçti.

Uluslararası topluluğun selden etkilenen Pakistan'a dayanak noktası lafı 10 bilyon doları aştı
09-01-2023 20:06
İslamabad

Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb, arsıulusal toplumun, Cenevre’deki Uluslararası İklime Dirençli Pakistan Konferansı’nda 8,57 bilyon dolar iane üstenme ettiğini açıkladı.

Başbakan Şahbaz Şerif’in 8 bilyon dolarlık dayanaklık etmek çağrısına, İslam Kalkınma Bankası 4,2 milyar, Dünya Bankası 2 bilyon dolar ve Asya Kalkınma Bankası 1,5 bilyon dolarlık üstenme verdi. ABD, Çin, Japonya ve değişik ülkelerden de dayanaklık etmek açıklamaları geldi.

Aurangzeb'in 8,57 bilyon dolarlık iane taahhüdü verildiğini tabir etmesinin arkası sıra Suudi Arabistan ve Asya Altyapı Yatırım Bankası birer bilyon dolar dayanaklık etmek taahhüdünde bulundu.

Cenevre’de bitmeme fail konferansta, şu anne denli Pakistan'ın sel sonrası iyileştirme ve baştan nesir faaliyetlerine korumak düşüncesince maruz taahhütler 10 bilyon doları geçti.

Pakistan'da 2022'deki sel felaketi dolayısıyla tahminî 1740 isim yaşamını kaybetti, 12 binden çok isim yaralandı.

Ülke genelinde 33 milyondan çok bireyin etkilendiği sellerin maliyetinin 30 bilyon doların üstünde bulunduğu belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler