USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca bu sene ikincisi planlı Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar'ın sunumuyla sona erdi.

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl
03-12-2022 21:05
İstanbul

Çağlar, TİM Gösteri Merkezi'ndeki zirvenin akıbet panelinin ardından, "Türkiye Sosyal Ağ Haritası" başlıklı sokum gerçekleştirdi.

Hemen herhangi birlikte araştırmacının emek vermek düşüncesince Türkiye'nin ve apayrı devletlerin toplumsal ağ kullanımına ilişkin verilerine gerekseme duyduğunu dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

"Bunları da bu cins verileri de ne platformlardan, ne kaynaklardan giderdiğimiz dun fevk bellidir. Detaylı verilerin bulunmadığı birlikte vaziyette oldukça güzel, müfit platformlardır ve faydalandık ancak birlikte gündüz mahsus gene birçoğumuzun icra ettiği kabil bu çalışmaların metodolojisini düşkünlük ettim. Ne devir yapılıyor, nerede yapılıyor, birçok denekle yapılmaktadır diye. Alıp arsıulusal kullanılan, kaynak sunulan icraat bulunduğu düşüncesince geçmiş aşamada baş döndürücü birlikte tomar ayırt edilmiyor, gerekseme hissedilmiyor bu cins birlikte sorgulamaya. Sonra baktığımda düpedüz küfran ve değer cehalet eylemek istemem, senelerce bu verileri kullandık tek eksiksiz Türkiye düşüncesince ayrıca toptan adına dünyanın ayrımlı yerleri düşüncesince yorumda mevcut olmak düşüncesince tam veriye erbap olmadığını ayırt ettim."

"Farklı birlikte nesne yaptık"

Türkiye'deki vaziyeti beyan eylemek istediğini tabir fail Çağlar, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Altı ayda birlikte e-mail kanalıyla meydana getirilen 1500 örneklemli birlikte anketle eksiksiz Türkiye'nin toplumsal yaşamına dair, genel ağ kullanımına ilişkin veriler sunuluyordu. Dediğim kabil minnettarım. Yıllarca verileri kullandım. Birileri rakipsizdi, alternatifsizdi tek düpedüz öğretim üyesi adına Türkiye'de toplumsal ağ kullanımıyla ilgili birlikte şeyler söylediğimde elan katı birlikte veriye dayanmasını yeğleme ederim. Farklı birlikte nesne yaptık. Dedik ki arkadaşlarla, yakınma eylemek namına bakalım elan iyisini yapabilir miyiz? Bir plan taslağı çıkardık, neler olması geçişsiz bu çalışmanın içinde niteleyerek ve İletişim Başkanlığına sunduk. Çok esen olsunlar, hem Başkan Bey Fahrettin Altun Hocamız hem Evren Bey, Çağatay Bey, bilimsel nitelikli birlikte geri planları bulunduğu düşüncesince derdimizi rahatlıkla anlatabildik. Normalde bürokratlara gidip bu meseleyi hakeza anlattığımızda hakeza katı anlamamış birlikte yüz ifadesiyle karşılaşabilirsiniz tek onlara da doğrusu münasebet muktezi olduğunu, ne denli ehemmiyetli bulunduğunu bolca beyan eylemek durumunda kalmadık. Aynı kaygıları bizimle paylaştılar. Nasıl yapabileceğimiz üstünde yoğunlaştık.''

İsmail Çağlar, temelde Türkiye'nin toplumsal sahn haritasını çıkarmayı amaçladıklarını ve bunun ayrımsız sürede birlikte amme rolü bulunduğunu vurguladı.

Çağlar, ''Sağlam, güvenilir, kalifiye bilgiyi getirmek ve bu bilginin gene kamunun güvencesinden gene değer birlikte biçimde emin olması gerekiyor. Yani bugün var, erte bulunmayan veriler işe yaramıyor ancak proses içinde sürekliliğini realizasyon ederseniz bunun ilkin ergonomik oluyor. Proje kapsamında Türkiye'nin 7 branşında yılda dört çeyrek doğrusu üç ayda birlikte tetkikat yaptık ve bu tetkikat asgari 2 bin 500 örneklemle yapıldı. Daha sonraları bunların hepsini 'sosyalagharitasi.gov.tr' adresinde raporla, infografikle, verilerin idmansız durumunu orada sunduk. Ücretsiz birlikte biçimde hem hususi sektörden hem akademiden hem de çırçıplak toplumdan gerekseme duyan erkek oyuncular bundan faydalanabilsin. 2 yılını tamamladık." niteleyerek konuştu.

Çağlar, eş değer araştırmalara mucibince istifham formunu ayrıntılı hazırladıklarını belirterek, istifham kategorileri üstüne bilim verdi.

Çalışmanın kazanımlarıyla ait değerlendirmelerde mevcut Çağlar, sürecin şeffaflığına aksan yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler