USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bizim işlev anlayışımızda total kalkınma var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bizim görev anlayışımızda, lehçe farklılıklar yok, ihtiyaç, ehemmiyet ve aciliyet var. Bütünsel kalkınma var. Türkiye'nin rastgele müşterek köşesinde ayrımsız anda envestisman etme anlayışı var." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bizim işlev anlayışımızda total kalkınma var
15-09-2022 22:01
Mardin

Mardin'de temaslarını sürdüren Bakan Karaismailoğlu, Derik ilçesi girişinde karaca yolundaki kaçış rampasına bağlı yetkililerden bilgelik aldı.

Karaismailoğlu şimdi sonraları "Kızıltepe Çevre Yolu ve Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu" çalışmasının bulunduğu alanda tetkikte bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada meydana getirdiği açıklamada, Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta yaşanmış bulunan kazanın çıkarlarını içten üzdüğünü, yaşamını kaybedenlerin yakınlarına taziye, yaralananlara da "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduklarını aktardı.

Ülkenin muvasala ve haberleşme altyapısına Ulaşım ve Lojistik Ana Planı doğrultusunda 20 yılda baş döndürücü ehemmiyetli yatırımlar icra ettikleri tabir fail Karaismailoğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Hükümetlerimiz zamanında ev bark genelindeki mukassem sefer uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden alıp, 28 bin 720 kilometrenin dair çıkardık. Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle viyadüklerle aştık. Kara yollarımızdaki tünel uzunluğunu 50 kilometreden alıp, 663 kilometreye çıkardık. Köprü ve köprü biçim uzunluğunu da 730 kilometreye uzattık. Hava yöntemini halkın yolu yaptık. 26 bulunan hava meydanı sayımızı 57’ye yükselttik. 'Dünyada ulaşamayacağımız arsa kalmayacak' dedik ve baş döndürücü şükür bu hedefimizi iri miktarda gerçekleştirdik. Ülkemizde 20 yirmi yılda araç sayısı 8 milyondan 26 milyona çıkarken, araç hareketliliği de yüzdelik 172 oranında arttı. Son 20 yılda mukassem sefer uzunluğunu kısaca 5 büküm artırdık. Yaptığımız karaca yolu yatırımları meyvelerini vermeye başlamıştır. Bunun gururunu daim beraberce yaşıyoruz. 2021 yılı ilçe verilerine baktığımızda gidiş geliş kazalarında yüzdelik 82 oranında azalış elde edildi."

"Mardin'e 20 yılda 5 bilyon 850 milyon lira envestisman yaptık"

Mardin'in halis muhlis sektörlerde bulunduğu denli muvasala ve haberleşme dalında da yatırımlar aldığını dile getiren Karaismailoğlu, "Mardin'de muvasala ve haberleşme altyapısına 20 yılda 5 bilyon 850 milyon lira envestisman yaptık. Kadim şehrimizde bulunan çabucak 28 kilometrelik mukassem sefer uzunluğunu kısaca 9 büküm artırarak 272 kilometreye çıkardık. Mardin’de 65 kilometrelik biricik sefer imal ve onarımını tamamladık. 372 kilometrelik bitümlü ısıdam kaplamalı yolu ve 51 köprüyü Mardinlilerin hizmetine sunduk." diyerek konuştu.

Karaismailoğlu, plan bedeli yekûn 2 bilyon 374 milyon liraya yakın Mardin-Midyat yolu, Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolu, Nusaybin ve Derik ilçeleri şehremaneti ağındaki ayrışık kesimlerin asfalt restorasyon çalışmalarına bitmeme ettiklerini tabir etti.

Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, Kızıltepe Güney Çevre yolu ve Kızıltepe-Mardin Havalimanı yollarındaki emekleri incelediklerini dile getiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"62 kilometrelik kesimini Ceylanpınar-Kızıltepe yolu, 7 kilometrelik bölümünü Kızıltepe Güney Çevre yolu ve 5 kilometrelik tarafını da Kızıltepe-Mardin Havalimanı yollarını gerçekleştiren projemizin yekûn uzunluğu 74 kilometredir. Proje kapsamında bugüne derece Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun 32 kilometrelik kesimini yüzeysel istila seviyesinde tamamladık. En çelimsiz müddette bitümlü ısıdam istila çalışmasına başlayacağız. Kızıltepe Güney Çevre uğrunda 2 kilometrelik kesimi ast asliye seviyesinde tamamladık. 3,3 kilometrelik kesimde asliye döşeme icraat ile birlikte, 1,7 kilometrelik kesimde de arsa ve zanaat yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Kasım 2021’de ihalesini yaptığımız projeyi Mayıs 2023’te tamamlamayı hedefledik."

Kızıltepe Güney bayındırlık Çevre yolunun tamamlanması ile Uluslararası Güney TETEK aksı üstünde bulunan Kızıltepe ilçesi kent geçişindeki trafiğin, kent dışına alınacağını tamlayan Karaismailoğlu, bu sayede Şanlıurfa-Habur Sınır Kapısı ve Şırnak arasındaki transit trafiğin kent süresince hastalık bulunduğu sıklık ve kazaların azalacağını vurguladı.

Karaismailoğlu,"Diyarbakır-Mardin ile Habur bağlantısını sağlayıcı Mardin-Kızıltepe mukassem uğrunda gidiş geliş yoğunluğu baş döndürücü yüksek. Kızıltepe-Mardin Havaalanı toplayıcı yollarının tamamlanması sebebiyle Mardin Havaalanı ile birlikte, Kızıltepe ortada iskân yerlerinin derin bulunduğu 5 kilometrelik kesimde, gidiş geliş güvenliği artırılacak."dedi.

Projenin bölgenin kazançlı gelişimine yardım sunmuş olacağı laflarına ekleyen Karaismailoğlu, "Bizim misyon anlayışımızda diyalekt farklılıklar yok, ihtiyaç, ehemmiyet ve aciliyet var. Bütünsel kalkınma var. Türkiye'nin gelişigüzel müşterek köşesinde ayrımsız anda envestisman ika anlayışı var. Kuzey-Güney, Doğu-Batı demeden, ayırmadan, milletimizin gereksinimi neredeyse, oraya misyon sevk azmi var. Bunu da baş döndürücü şükür yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sağladığımız güvenlik ve abra ortamında, senelerdir yıldırı belasından çekici Mardin’de muvasala ve haberleşme alanındaki yatırımları katbekat artırıyoruz." diyen Karaismailoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Kara yollarının yanı esna Mardin'imizdeki topu topu muvasala modlarında ağır icraat yürütüyoruz. Tarih, uygarlık ve kültürün ışıldak yıldızı bulunan coğrafya, hava ve kültürlerin çat noktasında arsa düzlük Mardin’i muvasala ve haberleşme dalında baş döndürücü şimdi ilerlere kullanmak düşüncesince topu topu biçim ve dışarılık teşkilatlarımızla aralıksız 7/24 çalışıyoruz. Bu karaca yolu projesinde bulunduğu denli öbür muvasala sistemleri çalışmalarında emeği güzeşte topu topu arkadaşlarımı kalben kutluyorum."

Karaismailoğlu şimdi sonraları Kızıltepe'nin Cumhuriyet meydanında esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla geveze etti.

Bakan Karaismailoğlu'na Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç da haremlik etti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler