USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç kuşkusuz 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız kabilinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden birisi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi adına ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu
19-03-2022 12:47
Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla müşterek araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine reva müşterek kitap kazandırmanın muhik gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin muhtelif kademelerinde baş başa biçim aldık, çalışma harcadık, hakkında teri döktük. Karşılaşılan zorlukları baş başa aştık ve bu koskoca yapıtı çiğin omuza daim baş başa tamamladık." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü herhangi müşterek tek numara uygulayım özelliği ile değişik anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin alternatifini açan, geleceğini aydınlatan müşterek ailenin personelleri olduklarını dile getirerek şöyleki bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi veya Yavuz Sultan Selim Köprüsü kadar başka binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü hepimiz aşırı elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen herhangi müşterek toy yol, akarsular gibi, geçtikleri bölgelerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, aceleci ve bedava ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz aha bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen tutum de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve başka topu topu projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna fariza ettik. O sebeple müşterek kere hâlâ sizleri gider ettiğiniz yüksek efor düşüncesince kutluyorum."