USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'nın 'Rusya'ya yaptırımların elden uygulanması' çağrısı ABD'de karşı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna'nın beklenen müdahaleyi engel olmak düşüncesince Rusya'ya infaz etmek kabil hazırlanmakta olan yaptırımların elden devreye sokulması çağrısına karşılık, "caydırıcılık kozlarını tüketmemek için" yaptırımları beklettiklerini sö

Ukrayna'nın 'Rusya'ya yaptırımların elden uygulanması' çağrısı ABD'de karşı
23-01-2022 23:45
Washington

CNN, CBS ve NBC televizyonlarına değişik musahabe sağlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Joe Biden'ın hafta arası düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya huzur beklenen harekatına bağlı "Küçük müşterek engelleme olursa o devir müşterek şeyler yapmış olup yapmayacağımız üzerinde gürültü edeceğiz." şeklindeki ifadelerini açıklamaya çalıştı.

Blinken, bunu yaparken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya'ya müteveccih gizil yaptırımların elden uygulanması çağrısını ve kâffesi diplomatik çabalara karşın gerilimin düşmediğine müteveccih soruları geçiştirdi.

Avrupa'nın bütünlük süresince cevap vereceğinden emin

NBC mülakatında, Chuck Todd'ın Biden'ın açıklamalarına müteveccih soruları geçiştiren Blinken, Rusya'nın hem askeri hem de politik müdahalelerine huzur Avrupa ile bütünlük süresince yaptırımlar getireceklerini yineledi.

Blinken, Todd'ın, ilkin Almanya iktisap etmek kadar Avrupa'da bu mevzuda yeterli müşterek kenetlenmenin bahis konusu olup olmadığına bağlı sorusu üzerine, "Avrupalı ​​müttefikler ve ortaklarla yaptığım nice istişareye dayanarak, orada da hızlı, ahenkli ve ayrımsız sürede bütünlük süresince müşterek cevap verileceğinden baş döndürücü eminim." biçiminde konuştu.

Her üç mülakatta da Rus ordusunun Ukrayna'ya girmesi yerinde Moskova'ya hızlı, sonuç etap kaba yaptırımlar getireceklerini yineleyen Blinken, CNN televizyonuna verdiği mülakatta şu ifadeleri kullandı:

"Eğer yegâne müşterek acemi Rus askeri, agresif müşterek halde Ukrayna'ya girerse, bu, bizlerden ve Avrupa'dan hızlı, hararetli ve bütünlük süresince müşterek cevabı tetikler. Ayrıca, Rusya'nın acemi müşterek askeri müdahalede bulunmaksızın Ukrayna'da yapabileceği apayrı şeyler de var. Bunlara da Avrupa ile baş başa hızlı, kalibreli ve kuma müşterek cevap düşüncesince hazırız. Her senaryoya bakıyoruz, herhangi müşterek birisi düşüncesince hazırlanıyoruz."

Yaptırımları kozları tüketmemek düşüncesince bekletiyorlar

CBS televizyonunda, ABD'nin Rusya ile icra ettiği diplomatik görüşmelere ve Moskova'ya yönelttiği tehditlere karşın gerilimin düşmediği hatırlatılarak, Ukrayna'nın istem etmiş olduğu yaptırımların hastalık devreye sokulmadığı sorusuna Blinken, şu cevabı verdi:

"Ukrayna'ya baş döndürücü ehemmiyetli askeri iane sağladık. Ukrayna'daki Rus ajanlarına huzur harekete geçiyoruz. Ancak yaptırımlara gelince, yapabileceğimiz en ehemmiyetli bilinçlilik onları, Rusya'yı henüz müşterek tomar saldırganlığa girişmekten ayırmak düşüncesince caydırıcı kendisine kullanmaktır. Yaptırımları demin tetiklerseniz, caydırıcı etkiyi kaybedersiniz."

Blinken, haftalarca efor harcayarak Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih beklenen saldırısına huzur ehemmiyetli adımlar atacak çelimli müşterek devletler koalisyonu oluşturduklarını savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD ve Avrupa'ya çağrıda bulunarak Rusya'ya müteveccih yaptırımların obstrüksiyon olması yerinde müşterek reaksiyon kendisine getirilmesinden ziyade, işgali engel iktisap etmek düşüncesince elden getirilmesi icap ettiğini söylemişti.

Zelenskiy, “Bugün ortaklarımız, Rusların gerilimi çoğaltması yerinde savaşın ferda başlayabileceğini ve peşi sıra çelimli yaptırımların uygulanacağını söylüyor. Sorum şudur: Gerilimin tırmanmasından sonrasını durmak adına hastalık demin yaptırımları getirmiyorsunuz?" Buna cevabınız nedir?" ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler