USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukraynalılar AB'den 'aday ülke' statüsü verilmesini sabırsızlıkla bekliyor

Rusya ile savaşçı Ukrayna'da halk Avrupa Birliği (AB) liderlerinden "aday ülke" statüsü vermelerini bekliyor.

Ukraynalılar AB'den 'aday ülke' statüsü verilmesini sabırsızlıkla bekliyor
23-06-2022 12:03
Kiev

23-24 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde Ukrayna ile Gürcistan ve Moldova'nın AB üyelik başvurularıyla ait alınacak değişmeyen beklenirken Ukraynalılar ülkelerine müteveccih müspet değişmeyen verilmesini istiyor.

Rusya'nın 24 Şubat'ta atak düzenlemiş olduğu ve bugüne genişliğinde savaşın sürdüğü ülkenin başkenti Kiev sokaklarındaki insanlar, ülkenin gelecekte kusursuz birlikte AB üyesi olmasının kalkınma ve zenginlik düşüncesince akıbet basamak ehemmiyetli bulunduğunu ve şimdilik birlikte sözlü iklim statüsü almanın bu yönde atılacak iri birlikte etap olduğuna inanıyor.

Kiev'in tarz caddesi Khreşatik'te Ukraynalılar, AA muhabirine ülkelerinin AB üyelik periyodunu değerlendirdi.

"Meydan'da 8 sene evvela Avrupa ile entegrasyonu düşüncesince savaşım verdik"

Kiev sakinlerinden 22 yaşındaki Oleana Tsekhmister, Ukrayna'nın AB üyesi olmasının kendisi düşüncesince iri ehemmiyet taşıdığını belirterek "Bize sözlü iklim statüsün verilmesi aşırı önemli. 8 sene evvela öğrenciler namına Avrupa ile bütünleşme prensipleri ve değerlerinin koruması düşüncesince Meydan'a evvel kılıç çıktık." dedi.

Meydan olaylarının arkası sıra 8 sene geçtiğini ve Ukrayna'nın birlikte sözlü iklim statüsü alması düşüncesince anık pozisyona geldiğini kaydeden Tsekhmister, "Bu boyut bizlere ekonomiden tahsile genişliğinde rastgele bölgede Avrupa topluluğu ile entegrasyonumuz düşüncesince birlikte okazyon verecek." sanarak konuştu.

Ukrayna halkının aşırı yetenekli bulunduğunu ve Avrupa'ya oluşturulan mesame yardımıyla her insanın öz imkanlarını elan çarpıcı birlikte halde kullanacağını tamlayan Tsekhmister, "Ukrayna Avrupa'nın merkezidir. Sonunda bu adaylığı adalet etti." ifadelerini kullandı.

Tsekhmister, ülkede geçmiş zamanlarda kesif pıtrak yönetimin değiştiğini ve bunun Ukrayna'nın AB periyodunu aksi etkilediğini belirterek "Ama bundan sonra lazım maşer lazım siyasetçiler hacısı hocası bu amaçla konfedere durumda. Kararın verilmesini sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Ülkesinde savaşın bitmeme ettiğini hatırlatan Tsekhmister, Ukrayna'ya namzetlik statüsün verilmesinin savaşın durmasına da kâr sağlayabileceğini kaydederek, bu sayede Avrupa'nın kendilerine elan aşırı dayanaklık etmek vermesini umduğunu dile getirdi.

"Aday statüsün verilmesi Ukrayna'yı AB ile entegrasyona elan da yaklaştıracak"

28 yaşındaki Oleksander Yushchenko ise Ukrayna topluluğunun modern evren ile bütünleşme düşüncesince derinlemesine süredir savaşım verdiğini vurgulayarak AB Zirvesi'nde Ukrayna kendisince müspet değişmeyen verilmesinin bu manada aşırı müfit olacağını söyledi.

Ukrayna'ya "aday ülke" statüsün verilmesinin AB üyeliği uğrunda öne akla yatkın atılmış etap olacağını kaydeden Yushchenko, "Biz Avrupa topluluğu ile kaynaşmak istiyoruz. Bu sebepten dolayı de bu değişmeyen bizi AB sürecine elan da yakınlaştıracak. Bu zait olacak." dedi.

Ukrayna'nın filhakika Avrupa'nın parçası bulunduğunu tamlayan Yushchenko, Avrupa'nın da düzenlilik açısından Ukrayna'ya gereksinimi bulunduğunu aktararak, "Biz Avrupa düşüncesince birlikte koruyucu konumundayız." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin liderliğinde Ukrayna hükümetinin ülkeyi AB ile bütünleşme amacına akla yatkın azimli halde ilerletmeye bitmeme ettiğini dile getiren Yushchenko, "Eğer Ukrayna kendisince müspet birlikte değişmeyen verilirse bu aşırı dobra olur." değerlendirmesinde bulundu.

"AB'ye yaklaşan iktisap etmek savaşın bitmesine yardım sağlayacak"

Kiev'de canlı 62 yaşındaki Andrey Prokopenko, AB'nin Ukrayna'dan üyelik düşüncesince kimi koşulları namına getirmesini isteyeceğini ve iklim namına bunları yapabileceklerine inandığını kaydederek, "Bu şartların namına getirilmesi bizim AB üyesi olacağımızın garantisi olacak. Zelenskiy ile bunu başaracağımıza inanıyorum." halinde konuştu.

Prokopenko "Eğer müspet değişmeyen verilirse aşırı seviniriz. Biz filhakika bunun düşüncesince güç harcama ettik. Bunu kesinlikle kutlayacağız." dedi.

AB'ye giderek yakınlaşmanın ülkede bitmeme fail savaşın da sona ermesine ehemmiyetli yardım sağlayabileceğine inandığını tamlayan Prokopenko,"Biz gerçekte filhakika AB'nin parçası sayılırız. Şimdi de AB'nin desteğini hissederiz ve gelecekte de bizlere katkısı olacak." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin AB'ye çabuk iştirakı düşüncesince müracaat dilekçesini 28 Şubat'ta imzalamıştı.

Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'a sözlü iklim statüsü verilmesi düşüncesince 23 - 24 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde organ devletlerin tamamının onayı gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler