USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna’da okuyan Şanlıurfalı kız ailesine kavuştu

Rusya'nın saldırısı kararı Ukrayna'nın Harkov kentinde kuşatılmış artan ve bağlandığı monitör programında enerjik yayındayken patlamaya tanık bulunan tababet fakültesi talebesi Sultan Dikeç, Şanlıurfa'daki ailesine kavuştu. Dikeç ve ailesi, buluştukları an duygulandıkla

Ukrayna’da okuyan Şanlıurfalı kız ailesine kavuştu
04-03-2022 14:15

Ukrayna'nın Harkov kentinde tahsil gören tababet fakültesi 1'nci dershane talebesi Sultan Dikeç, Türkiye'nin girişimleriyle yurda döndü. Harkov'da birlikte monitör eliyle meydana getirdiği aktif bağlantıda, Rusya'nın saldırılarını özetleyen Dikeç'in, bu tam gerçekleşen patlamayla yaşamış olduğu kaygı saniye saniye kameraya yansıdı.

Savaşla ağır eyyam neşeli Sultan Dikeç benzeri öteki öğrenciler de Türkiye'nin girişimleriyle yurda dönüyor.
Harkov'da 6 güneş muhat artan Sultan Dikeç, zaman Şanlıurfa'daki ağababa evine geldi. Dikeç'in ailesiyle buluşmasında, hissî anlamış olur yaşandı. Türk bayraklarıyla Sultan'ı karşılayan Dikeç ailesi, kızlarını görür görmez yaş döktü.

Bir el uzanıp bizi coşkun içerisinden çıkarttı

Bomba seslerini sonsuz duyduklarını fakat muharebeye belki vermediklerini kail Sultan Dikeç, "Ukrayna'da yaşadıklarımızı kelimelerle anlatım geçirmek belkili değil. Oturup beklemekten bambaşka elimizden birlikte nesne gelmiyordu. O sebepten dolayı Ukrayna'da yaşadıkların sanarak açabileceğim birlikte ayraç bulunmayan zira ego az henüz 6 aydır Ukrayna'dayım ve şu anda kafamda artan yegâne nesne şu 5 günde köle bıraktığı izlenim. Endişe, korku, şüphe. Dışişleri Bakanlığından izah yapıldı. Tren garına gittik. Ondan sonradan tahminî 30 zaman devam eden şimendifer yolculuğundan sonradan Romanya sınırına gittik. Oradan da tahminî 18 saatlik otobüs yolculuğundan sonradan Romanya'ya ulaştık. Daha sonradan uçakla İstanbul'a geldik. Sevdiğim şahısların yanına geldim zira ego o bomba sesini duyduktan sonradan tamam, sona erdi dedim. Bizim bundan sonradan buradan çıkışımız olamaz. Biz ölsek bizlere ne ulaşacaklar. Biz elhak bundan sonradan o aşamaya geçmiştik. Biz bundan sonradan kafamızda rastgele şeyi bitirmiştik. Biz yöntemince ateşlerin içerisindeyken birlikte el uzandı bize, bizi yakalayıp çıkarttı oradan. Biz cehennemin içerisinden kurtulduk sanki. Bu el Türkiye Cumhuriyetinden diğeri değil. Cumhurbaşkanımız kazanmak benzeri İçişleri ve Dışişleri bakanımıza emeği sabık her insana baş döndürücü teşekkürname ederim. Savaş uğur boncuğu dinde, dilde, ırkta terimi sıfır birlikte şey, benimseme görmeyen birlikte şey. Anne babaları çocuklarından ayırdı, şahısların yuvaları yıkıldı, insanoğlu konutlarını barklarını bıraktı. İnsanlarda kapanmayan yaralar açtı. Biz de birlikte amaç yoluna oraya gitmiştik. Bizim de hayallerimiz vardı lakin hayallerimiz Harkov'un enkazları altında kaldı” dedi.

Türkiye özlük vatandaşlarının beraberinde yabancılara da cemaat çıktı

Bazı iletişim araçları organlarında çıkan Türkiye'nin vatandaşlarına cemaat çıkmadığı yönündeki söylemlerin doğruyu yansıtmadığını tamlayan ağababa Mustafa Dikeç, “Bundan biraz güneş evvel kimi matbuat müesseselerinde çıkan duyum düşüncesince söyleyeyim. Bazı matbuat organlarında Türkiye'nin oradaki Türklerle ilgilenmediği söylendi lakin hakeza birlikte nesne yok. Bu savaştan 10 güneş evvel Kızıma ve kızıma benzeşim birlikte baş döndürücü insana telefonla ulaşıldı. eğer oradan Türkiye'ye başlamak talip var ise kılıç büyüklük adına menfaatlerini getirelim. Ne denli insanoğlu başlamak istiyorsa getirelim. Bizim benzeri hali güzel bulunan kimi inşalar çekip geldi. Orada artan insanoğlu ki olursa olsun, Türk olsun, ecnebi olsun Allah orada artan kişilere iane etsin, kurtarsın. Kızımla bu arada mevrut bin can var. Bunlardan 300- 400 tanesi yabancı. Bu büyüklük ecnebi olanları da o savaşın içerisinden kurtarıp İstanbul'a getirdi. Onun düşüncesince bu devlete hürmet duyarım. Özellikle Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kişilere teşekkürname ederim” dedi.

Türkiye'nin meydana getirdiği bizi gururlandırdı

Türkiye'nin ecnebi tabiiyetli müşterilerini da oradan kurtardığını kail Sultan Dikeç, “Biz trende tahminî bin 500 kişiydik. Bunların 300-400 tanesi ecnebi tabiiyetli vatandaşlardı. Onlar da bizimle bu arada İstanbul'a geldiler. Beni en baş döndürücü bahtiyar fail özlük vatanıma gelmem değildi. Tabii ki ego de bundan itibar duydum, pir duydum, baş döndürücü bahtiyar oldum, gözlerim doldu lakin dönerek baktığımda elhak bura benim evim, benim ülkem, benim toprağım lakin o şahısların henüz birlikte tomar desteğe gereksinimleri vardı. Yardım eli çabucak bizlere değil, öteki kişilere da uzandı. Onların gözlerindeki bereket beni henüz baş döndürücü bahtiyar etti” ifadelerine arazi verdi.

Allah hiç kimseye döl acısı yaşatmasın

Kızına kavuşmanın mutluluğunu anlatım fail ana Serap Dikeç, "Sanki kızımız toy dünyaya gelmiş, kısaca toy birlikte kız evladı sahibi reşit gibi, kısaca kelimelerle söylem edemiyoruz. Allah uğur boncuğu ana ve babaya döl acısı yaşatmasın” sanarak konuştu.

İLGİLİ HABER
Harkovda güven ve darülfünun binası vuruldu Harkov’da güven ve darülfünun binası vuruldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler