USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'da bekleyişlerini sürdüren Türk tır sürücüleri yaşadıklarını anlattı

Tır şoförü Osman Gürakar, "Odessa'ya er ve kolluk girişleri kapattı. Odessa'ya geçmiş geldiğimizde de girişimiz güç oldu. Buradan çıkacağımız haset bekliyoruz." dedi.

Ukrayna'da bekleyişlerini sürdüren Türk tır sürücüleri yaşadıklarını anlattı
27-02-2022 14:07
Samsun

Ukrayna'nın Odessa kentinde otoparkta gözleyen Türk tır şoförleri, bölgeden tehlikesiz ortak biçimde çıkmayı bekliyor.

Tır şoförü Murat Semiz, telefon marifetiyle AA muhabirine, Rusya'nın saldırısı dolayısıyla Odessa Limanı'na kısaca ortak kilometre uzaklıkta tır otopark yeri dalında beklediklerini, şirket ve aileleriyle daima irtibatta olduklarını söyledi.

Odessa'da ağır mesail yaşandığını tamlayan Semiz, "Buradaki bekleyişimiz, ruhsal gerilim altında bitmeme ediyor. Gece 3-4'e denli ayaktayız. Arabaların içinde bekliyoruz. Arada tank, tüfek sesleri geliyor. Yemek ve servet dair sıkıntımız yok." dedi.

Dışişleri Bakanlığının en çelimsiz müddette bu mevzuyu çözeceğine inandığını vurgulayan Semiz, evine ulaşacağı haset beklediğini dile getirdi.

Semiz, "Moldova almadığı düşüncesince Romanya'ya antre yapamıyoruz. 4 gündür buradayız. Odessa Limanı'ndan kaba yükledim. Kocaeli Gebze'ye götürecektik. Allah yardımcımız olsun." ifadesini kullandı.

Tır şoförü Osman Gürakar ise Türkiye'den önceki geldiklerinde askeri konvoylarla karşılaştıklarını anlatarak, "Odessa'ya er ve kolluk girişleri kapattı. Odessa'ya önceki geldiğimizde de girişimiz çetince oldu. Buradan çıkacağımız haset bekliyoruz. Can güvenliğimiz yok, bekliyoruz." sanarak konuştu.

Öte taraftan tır şoförleri, cep telefonuyla bölgeden çektikleri görüntüleri de paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler