USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Üç semavi dinin müzikleri Türkiye'nin organizasyonuyla Madrid'de buluştu

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar, "Bu etkinliğin, rasist ve İslam karşıtı duyguları körükleyen çirkin oruçlu gruplara bu ramazan ayında birlikte ileti vermesini diliyoruz." dedi.

Üç semavi dinin müzikleri Türkiye'nin organizasyonuyla Madrid'de buluştu
28-04-2022 00:03
Madrid

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Almudena Katedrali'nde "Üç semavi dinden müzikler" adıyla dinleti düzenlendi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği kabilinden düzenli edilen konsere, Madrid Yunus Emre Enstitüsü, Madrid Başpiskoposluğu, İsrail-Sefarad Merkezi, Getafe Belediyesi ve Getafe-UNESCO Merkezi yardım sağladı.

İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık dinlerine ilgilendiren bulunan müzikler, Turizm ve Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Direktörlüğüne ilişkin Marifet Müzik Grubu, İspanya'daki soprano Merche Benzaquen ve Getafe Piaristler Kolejine ilişkin aşırı ünlü koro kabilinden yürütme edildi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar, dinleti önceleri meydana getirdiği konuşmada Müslümanların mübarek kocaoğlan ramazan, Hristiyanların paskalyası ve Yahudilerin Hamursuz Bayramı'na emsal mevrut kuma devirde olduğuna dikkati çekerek, şefkat, acıma ve yardımseverlik kabilinden efdal erdemleri çevresinde toplayan üç dinin kuma çağrılarını anımsatmak yerine ehemmiyetli kuma etkinlik gerçekleştiğini vurguladı.

Üç semavi dinin müziklerinin yürütme edilmiş bulunduğu bu konserin dini ve kültürel farklılıkların adamlık düşüncesince kuma refah deposu bulunduğunu kuma el elan gösterdiğini dile getiren Akçapar, ortaçağ sonlarında zamanın Katolik krallarınca İspanya ve Portekiz'den sürülen Sefarad Yahudilerinin Osmanlı topraklarına gelişinin bu sene 530. sene dönümü bulunduğunu hatırlattı.

"Bu etkinliğin, rasist ve İslam karşıtı duyguları körükleyen biçimsiz oruçlu gruplara, bu ramazan ayında kuma ileti vermesini diliyoruz." diyen Büyükelçi Akçapar, "tarih süresince hümanizmi hazımlı Türkiye'nin eş başkanı bulunduğu Medeniyetler İttifakı girişimi çerçevesinde İspanya ile iş birliğini güçlendirmekte bulunduğunu ve evren genelinde İslam düşmanlığı, ecnebi düşmanlığı, rasizm ve ayrımcılıkla mücadelede çalışmalarını sürdürdüğünü" anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler