USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

UAEA: Ukrayna'daki dü çekirdeksel santralden engin data akışı kesildi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çekirdeksel çalışkanlık ve maddeleri nezaret etmek gibi yerleştirilen ekipmanlardan bilim akışının kesildiğini, bu ansız gelişimin endişe donör bulunduğunu söyledi.

UAEA: Ukrayna'daki dü çekirdeksel santralden engin data akışı kesildi
10-03-2022 09:36
Viyana

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından (UAEA) meydana getirilen mukayyet açıklamada, Başkan Rafael Mariano Grossi'nin Ukraynalı muhataplarından Çernobil bilhassa peyda eylemek kadar ülkedeki çekirdeksel tesislere müteveccih edinmiş olduğu dünkü detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Ukrayna, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü Rus güçlerine gönül rahatlığı kaybettiZaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda tutkun çıktı

Yaklaşık dü hafta önceki Rus ordusu kabilinden arama dibine tahsil edilen santralin yalıtım ağından bağlantısının kesildiği ve ek birlikte yalıtım sağlayıcısının da bulunmadığını tamlayan Grossi, bu gelişimin baş döndürücü tasa donör bulunduğunu anlatım etti.

Grossi, çekirdeksel santrallerin güvenliği açısından çelim deposu adına birlikte şebekeye değgin olmasının çekirdeksel tesislerde inanma ve güvenliğin sağlanması düşüncesince lüzumlu bulunan 7 asliye maddeden birisi bulunduğunun altını çizdi.

Bununla bu arada Çernobil Nükleer Santrali'ne hususi adına Ajans ve Ukraynalı muhataplarının yalıtım ağından tesisin bağlantısının kesilmesi hususunda düşün donanması bulunduğunu belirtilerek, bu durumun asayiş açısından önemlice birlikte tesirinin olmayacağı anlatım edildi.

"Çernobil'de durumun kötüleştiğini görüyoruz"

Grossi, anne şebekeden elektriğin kesilmesinin tahminî 2 haftadır geceli gündüzlü etkin 210’a yaklaşan personel düşüncesince ek mesail doğurabileceğine ayraç ederek, "Günden güne, bilhassa ışıma güvenliği ve tesisi sonuç aşama emekli ve sınayıcı şerait altında hile fail personel düşüncesince Çernobil Nükleer Santrali’nde durumun kötüleştiğini gözlemliyoruz."dedi.

Rus güçlerine birlikte el elan seslenen Grossi, "Santralde dahili radyasyondan dehalet prosedürlerine uymaları, personelin emin birlikte halde dönüşümlü emek vermek prosedürünü kolaylaştırmaları ve güvenliği gelmek düşüncesince başka ehemmiyetli adımları atmaları düşüncesince aceleci çağrımı yineliyorum." biçiminde konuştu.

Uzaktan data akışında aksama

Grossi, hem Çernobil aynı zamanda Zaporijya Nükleer Santrali’nde çekirdeksel malzemeyi strateji eylemek düşüncesince kurulan asayiş sistemlerinden mevrut engin data aktarımının kesildiğini kaydederek, müstamel yada kullanıma apiko çekirdeksel yakıtın yanında türlü çekirdeksel maddelerin ağır miktarda bulunmuş olduğu bu dü tesisten Ajansın Viyana’daki merkezine bu türde data akışının ansızın kesilmesinden düşünce duyduğunu söyledi.

Uzaktan data akışını gelmek amacıyla asayiş denetimine değgin ekipmanların Ukrayna ve dünyanın nice yerindeki çekirdeksel tesislere yerleştirilmesinin asayiş denetiminin uygulanabilmesine imkân sağlayıcı ehemmiyetli birlikte ilke bulunduğunu vurgulayan Grossi, bu cins ekipmanların bekâr Ukrayna’da değil nice ülkedeki çekirdeksel gereç ve faaliyetleri denetim amacıyla kullanıldığının altını çizdi.

Grossi, bu sonuç gelişmelerin çatışmaların sürdüğü Ukrayna’da çekirdeksel tesislerin emniyet, asayiş ve esirgeme önlemlerine müteveccih kaygıların artmasına illet bulunduğunu dile getirdi.

Ukrayna'daki sorunları halletmek düşüncesince Türkiye ziyareti

Grossi, Ukrayna'ya değgin dünkü inisiyatifin birlikte parçası adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerinde Antalya'ya gideceğini kaydederek, "Oradaki (Türkiye) toplantılarda, Ukrayna'nın çekirdeksel tesislerinin inanma ve güvenliğini sağlamaya değgin aceleci gelişim kaydetmeyi umuyorum. Artık harekete geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler