USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

"Twitter Dosyaları"nda Kovid-19 detayı

Elon Musk’ın, 10. ifşaatında, şirketin, ABD hükümetinin söylemleriyle çelişen detayları sansürleyerek, hükümetle ayrımsız fikirde sıfır hekim ve uzmanları itibarsızlaştırarak Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalara karışma etmiş olduğu ortaya çıktı.

27-12-2022 08:05
Washington DC

Elon Musk, tahminî 3 haftadır "Twitter Dosyaları" adıyla sürdürdüğü ifşaatların 10.'sunu Free Press bilgi sitesi muhabiri David Zweig eliyle yaptı.

Elon Musk 'Twitter Dosyaları' ifşaatlarını sürdürüyorTwitter'ın paylaşımları sansürlemek düşüncesince FBI ile çalışmış bulunduğu yayma oldu
Musk: Hükümet halktan mevrut detayları sansürlemek düşüncesince Twitter'a milyonlarca dolar ödedi

Twitter’ın emektar yönetiminin Kovid-19 salgınına müteveccih içeriklere değgin iç yazışmalarını paylaşan Zweig, ABD yönetimlerinin çabucak Twitter’a değil bire birlikte sürede Facebook, Google ve Microsoft’a da Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalar üzerinde bası uyguladığını yazdı.

Trump yönetiminin salgının başında halkı paniğe irsal edecek içerikler üzerinde endişeler taşıdığını ve kuruluşa bu mevzuda bası yaptığını anlatım fail Zweig, Başkan Joe Biden yönetiminin ise Amerikan halkına Kovid-19 salgını düşüncesince verdiği mesajın, “Kovid-19’dan aşırı korkun ve güvende edinmek düşüncesince bizim dediğimizi yapın halinde bulunduğunu ve Twitter’a bu yönde bası yaptığını belirtti.