USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Twitter, 44 bilyon dolarlık satın kabul etme anlaşmasını feshettiği düşüncesince Elon Musk'a sorun açtı

Sosyal iletişim araçları firması Twitter, tahminî 44 bilyon dolarlık satın kabul etme anlaşmasını feshettiğini düşüncesince Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ı sorun etti.

Twitter, 44 bilyon dolarlık satın kabul etme anlaşmasını feshettiği düşüncesince Elon Musk'a sorun açtı
13-07-2022 03:03
Washington

Twitter kabilinden Delaware Chancery Mahkemesine meydana getirilen şikayette, Musk'ın, imzaladığı geçim "artık ferdî çıkarlarına misyon etmediği" düşüncesince Twitter ve hissedarlarına erinç yükümlülüklerini namına getirmeyi reddettiği aktarıldı.

Şikayet dilekçesinde, Musk'ın anlaşmayı feshetmeye müteveccih iddialarının "bahane" bulunduğu ve "hiçbir dayanağı" bulunmadığı kaydedildi.

Dilekçede, "Birleşme anlaşmasının imzalanmasından beri Musk, Twitter'ı ve anlaşmayı yüz kere kötüleyerek Twitter düşüncesince ticari riziko ve pay fiyatı üstünde aşağılık taraflı bası yarattı." ifadesi arazi aldı.

Elon Musk'ın toplumsal iletişim araçları firması Twitter'ı satın kabul etme anlaşmasını ansızın baş döndürücü hükmünün ihlalini esbabımucibe göstererek feshettiği 8 Temmuz'da bildirilmişti.

Musk'ın avukatları, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) meydana getirilen bildirimde, Twitter'ın, firmanın iş performansı düşüncesince ehemmiyetli bulunan platformdaki gerçek olmayan yahut spam hesaplarla ilişik ansızın birlikte tomar bilgelik taleplerine cevap vermediğini yahut yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bildirimde, Twitter'ın anlaşmanın nice hükmünü köklü halde ihlal ettiği, kusur ve kandırıcı beyanlarda olduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise Musk'ın dağıtma kararının peşi sıra anlaşmasının uygulanması düşüncesince kanuncu muamelat başlatılmasının planlandığını duyurmuştu.

Taylor, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üstünde belli değer ve koşullarda işlemi tamamlamayı üstenme ediyor ve toplaşma anlaşmasını infaz etmek düşüncesince kanuncu yollara başvurmayı planlıyor." ifadesini kullanmıştı.

Twitter'ın avukatı William Savitt kabilinden Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen birlikte mektupta da Musk'ın anlaşmayı feshinin "geçersiz ve haksız" olduğu, bunun geçim kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği belirtilmişti.

Fesih kararıyla işlemin tamamlanmaması yerinde Musk'ın 1 bilyon dolar ödemesini müstelzim geçim şartı gündeme gelmişti.

Spam hesaplar üstündeki anlaşmazlığın Musk'ın satın kabul etme anlaşmasından çekilmesi düşüncesince tam birlikte etmen olup bulunmadığı ise ağız dalaşı konusu olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler