USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkmenler, yıkılmanın eşiğindeki zamanı Kerkük Kalesi'nin restore edilmesini istiyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Irak Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Fakkak'tan şehrin en ehemmiyetli simgelerinden olan, yıkılmanın eşiğindeki zamanı Kerkük Kalesi'nin onarılmasını istedi.

Türkmenler, yıkılmanın eşiğindeki zamanı Kerkük Kalesi'nin restore edilmesini istiyor
06-11-2022 02:51
Kerkük

Irak'ın Kerkük kentini görüşme fail Irak Kültür ve Turizm Bakanı Fakkak, Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı'nda Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan, dalavere yerleşmiş üyeleri ve Türkmen yetkililerle görüştü.

Irak'ta yıkılmanın eşiğindeki zamanı Kerkük Kalesi restore edilmeyi bekliyor

Turan, Bakan Fakkak'tan yıkılmanın eşiğindeki tarihi Kerkük Kalesi'nin onarılmasını istem etti.

Turan, basına icra ettiği açıklamada, sağlam baş döndürücü medeniyete beşiklik fail ve ortamında Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ilgilendiren izlerin de bulunmuş yer aldığı Kerkük Kalesi'nin bakma çeşidinden restore edilmesi çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi adına ister zamanı kale, ister başka zamanı bölgelerin onarılması düşüncesince müstelzim desteği vereceklerini tamlayan Turan, Kerkük Kalesi'nin şehrin hepsi budunsal ve görüş gruplarını simgelediğini dile getirdi.

Kerkük'ün ehemmiyetli zamanı bölgelere cemaat bulunduğunu tabir fail Turan, zamanı eserlerin turizme açılmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, kentteki Osmanlı Kışlası ve başka zamanı bölgelere ehemmiyet verilmesini istedi.

Milattan evvela 884'te düz yazı edilen, sağlam baş döndürücü medeniyete beşiklik fail Tarihi Kerkük Kalesi'nde, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ilgilendiren izler bulunuyor.

Kalenin iri birlikte bölümü 1990'da Saddam diyeti çeşidinden yıkılırken, bölgenin önceki sakinleri bulunan Türkmen aileler de ancak hicret ettirildi.

Doğa vakaları ve paspallık dolayısıyla yıkılmanın eşiğine mevrut zamanı kalede Danyal, Huneyin ve Üzeyir Peygambere ilgilendiren yer aldığı söylenen kabirler de toprak alıyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler