USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’nin en büyük bayrakları en uzun direklerde göndere çekildi

Türkiye'nin en büyük bayrakları Edirnekapı Şehitliği ve TRT Ulus Binasında göndere çekildi. 115 m. uzunluğundaki Türkiye'nin en uzunu bulunan direklerin açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gerçekleştirdi. Karaismailoğlu, “18 Mart 2022'de de Çanak

Türkiye’nin en büyük bayrakları en uzun direklerde göndere çekildi
12-11-2021 14:34
Geçen sene Çamlıca Tepesinde oluşturulan ve Türkiye'nin en efdal üvendire bulunan 111 metrelik üvendire bu ünvanını Edirnekapı Şehitliği ve TRT Ulus Binasında oluşturulan dü yeni bayrak direğine kaptırdı. Bu dü yerde bin 453 mt. bayrak ölçüsüne ve 115 mt. uzunluğa cemaat dü yeni üvendire yapıldı. Bayrak direklerinin açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gerçekleştirdi. TRT Ulus Binasındaki açım töreninde Karaismailoğlu'na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beşiktaş Kaymakamı lider Bakan ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı zevcelik etti. Bayrağın göndere çekilmesinden evvel mütekellim Karaismailoğlu, bakma kendisine bitirdikleri projelerle Türk Bayrağını evren ölçeğinde gururla dalgalandırdıklarını söyledi.

Çamlıca'daki bayrak kulesinin rekoru yenilendi

Açılış töreninde mütekellim Adil Karaismailoğlu, “Biraz evvel de Edirnekapı Şehitliğindeydik. Türkiye'nin en efdal bayrağı ve bayrak direğiyle baş başa zaman bu programlarda bulunmanın onurunu duyuyoruz. Hemen karşımızda mevcut Çamlıca Kulesi ve en efdal bayrak direğini Sayın Cumhurbaşkanımız ile baş başa hizmete açmıştık. O bayrak direğimiz 111 mt. yüksekliğindeydi. Bugün açılışını yaptığımız bayraklar ise 115 mt. faikiyet ve bin 453 mt. metrekarelik büyüklüğüyle ülkemizin ciharıyek köşesinde dalgalanacak” dedi.

18 Mart'taki Çanakkale Köprüsü'nün açılışını ayraç etti

Bakanlıkça meydana getirilen çalışmalarla Türk Bayrağının gururla dalgalandırıldığını kail Karaismailoğlu, 18 Mart'ta açılışı yapılacak Çanakkale Köprüsü'nün de bu maksata misyon edeceğine değinerek, “Bakanlık kendisine yaptığımız büyük projelerle evren ölçeğinde bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. Marmaray'da Avrasya Tüneli'nde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ve dünyanın transit merkezi İstanbul Havalimanı'nda Türk Bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda, 18 Mart 2022'de de Çanakkale Köprüsü'nde gene bayrağımızı halis muhlis dünyanın gözleri uğrunda gururla dalgalandıracağız” sanarak konuştu.

Devasa bayrak en uzun bayrak direğinde göndere çekildi

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun konuşmasının peşi sıra bin 453 mt. rubai ölçüsündeki Türk Bayrağı, 115 metrelik kulede göndere çekildi. 115 mt. uzunluğundaki kulenin 103 titrem ağırlığında olduğu, ast çapının 349 santimetre, fevk çapının ise 95 santim bulunduğu öğrenildi. Toplam aya ağırlığı 633 titrem bulunan kulenin tabanı düşüncesince 36 titrem kuvvetli ve 260 m3 beton kuvvetli kullanıldı. Üretiminde hususi robotik eşme makinaları geçer not ve gene hususi istila sistemi ile galvaniz giysi boya uygulaması meydana getirilen direğin kaynaksız geçmeli manzume kendisine tasarlandığı ve ahbapça yukarıya akla yatkın merdivenli düzene cemaat bulunduğu belirtildi.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler