USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, BMGK'deki Suriye oturumunda konuştu

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, "Kendi devletimizde sarsıntı zımnında ortaya çıkan sınamalarla giriş etmeye çalışırken, Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırmak düşüncesince de girişimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, BMGK'deki Suriye oturumunda konuştu
01-03-2023 06:05
New York

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) planlı ve Suriye'deki politik gelişmeler ve insanca durumun ele alındığı celsede konuştu.

Türk ve yandaki Suriye halkının andıran tarihte meydana mevrut en yıkmacı depremlerin tahribatıyla başlangıç etmeye çalıştığına dikkati çekici Önal, "Acımız ve üzüntümüz başlangıç döndürücü derin. Düşüncelerimiz ve dualarımız kâffesi depremzedeler, matem markajcı aileler ve etkilenen milyonlarca adamla birlikte." ifadelerini kullandı.

Önal, bu vesileyle Türk hükümeti namına Konsey üyeleri, BM ve Avrupa Birliği müdahale iktisap etmek kıl payı arsıulusal topluma destekleri düşüncesince teşekkürlerini sağlamak istediğini belirterek sarsıntı sonra BM'nin Türkiye'ye müteveccih aceleci insanca iane çağrısı müdahale arsıulusal desteğin devamının ehemmiyet taşıdığına ayraç etti.

"Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırıyoruz"

Büyükelçi Önal, "Kendi vatanımızda sarsıntı zımnında ortaya çıkan sınamalarla başlangıç etmeye çalışırken, Suriye halkına insanca yardımın ulaşmasını kolaylaştırmak düşüncesince de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Deprem zımnında dokunca görerek kullanılmaz duruma mevrut Cilvegözü uç kapısına revan yolların onarımını tamamladık. Aynı sürede Öncüpınar ve Çobanbey uç kapılarını da BM yardımlarının en başlangıç döndürücü etkilenen bölgelere çabuk müşterek biçimde sevkiyatını sağlayabilmesi düşüncesince kullanıma açtık." dedi.

Türkiye'nin ayrımsız sürede BM'nin alan ziyaretlerini de kolaylaştırdığını tamlayan Önal, Türk iklim dalının da Suriye'ye insanca iane haiz uçaklara açıkça bulunduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Önal, Türkiye'nin Esed diyeti kabilinden arama edilen bölgelere arsıulusal iane sevkiyatını kolaylaştırmak düşüncesince Yayladağı/Keseb uç kapısını da açabileceğini duyurduğunu anımsattı.

BM'nin Suriye’ye müteveccih insanca iane çağrısının yıkmacı depremlerin arkası esna ehemmiyetli müşterek taşıt olduğuna dikkati çekici Önal, pınar ve yardımların en başlangıç döndürücü gerekseme mahsus bölgelere ulaştırılmasının ehemmiyet taşıdığının altını çizdi.

Önal, Türkiye’nin uç ötesi yardımların yanı esna çizik ötesi yardımların sevkiyatını kolaylaştırmak düşüncesince de güç sarfiyat etmeye bitmeme ettiğini tabir etti.

Depremin Suriye krizinin iç içe önceki dinamiklerini de müşterek kat hâlâ ortaya koyduğunu tamlayan Önal, "Aynı sürede sarsıntı politik sürece ivme kazandırmanın aciliyetini de ortaya koydu." sanarak konuştu.

Büyükelçi Önal, Suriye halkının taleplerini namına getiren sürdürülebilir politik müşterek çözümün elden 2254 mahdut BMGK kararıyla gerçekleşebileceğini anımsattı.

"Sığınmacıların ülkelerine arka dönüşlerinin kolaylaştırılması düşüncesince aşama atılmalı"

Sığınmacıların ülkelerine arka dönüşlerinin de Suriye krizinin çözümünün müşterek parçası bulunduğunu vurgulayan Önal, "Bu sebeple politik süreçle başlangıç başa Suriyeli sığınmacıların, güvenli, haysiyetli ve fahri dönüşlerinin kolaylaştırılması düşüncesince lüzumlu adımlar atılmalı." dedi.

Büyükelçi Önal, "Bu proses çerçevesinde YPG/PKK ve DEAŞ kadar kâffesi yıldırı unsurlarının ve bunların yarıcı gündemlerinin kaldırılmış edilmesi de iri ehemmiyet taşıyor." sanarak konuştu.

Terörizmin Suriye'nin arazi bütünlüğüne ve lehçe sulh ve güvenliğe müteveccih en iri yıldırma bulunduğunun altını çizen Önal, "Türkiye sahada sükunetin muhafazası ve terörizmle savaş anlamında çabalarını sürdürmeye bitmeme edecektir." dedi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler