USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi uygulamasını zenginleştirdi

Teknolojiyi insanoğlunun iyiliğine ve faydasına muhavvil Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi uygulamasını, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, İş Sanat iş donanmasında adlı sanlı tiyatrocuların seslendirdiği hikâyelerle zenginleştirdi.

Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi uygulamasını zenginleştirdi
02-12-2021 13:34

Türk Telekom, “Herkes düşüncesince erişilebilir iletişim” ilkesiyle açık birlikte hayat düşüncesince uygulayım bilimi üretiyor. Ekonomik, sosyal, lehçe yahut fiziki nedenlerle sosyal yaşama denktaş katılamayan tamamı kesimlerin bilgiye erişimine katkıda bulunmayı, sorumlulukları alegori gördüklerini tamlayan Türk Telekom CEO'su umut Önal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Önal, “Bu kapsamda 10 sene önce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaşama geçirdiğimiz ve rüyet engellilerin ilkin kitaplar peyda etmek kıl payı sağlam aşırı sayıda içeriğe sesli harf erişimini sağladığımız Telefon Kütüphanesi projesini toy özellikler ve içeriklerle rastgele güzeşte güneş zenginleştiriyoruz. Telefon Kütüphanesi uygulaması süresince toprak meydan enstantane fotoğraf çav akışı, çıkar yol barkodu ve mal tanışıklık fonksiyonlarıyla rüyet engellilerimizin yaşamını kolaylaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışanlarımız ilkin peyda etmek kıl payı herkesi, kitaplara neva uygulaması ile rüyet engelliler düşüncesince im seslendirmeye motivasyon ediyoruz” dedi.

Sait Faik Abasıyanık'ın hikâyeleri Telefon Kütüphanesi'nde
Türk Telekom ve İş Sanat teşrikimesai ile isminde sanlı temaşa sanatçıları çeşidinden seslendirilen Sait Faik Abasıyanık'ın Projektörcü, Alt Kamara, Plajdaki Ayna, Sivriada Geceleri, Hişt, Hişt! isminde hikâyeleri, rüyet sakat sanatseverler düşüncesince Telefon Kütüphanesi'ne eklendi.

Günışığı Çocukları'na hususi müze turu
Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile yaşama geçirdiği ‘Günışığı' projesi kapsamında da az gören evlatların sanata erişimindeki engelleri kaldıran firmanın İstanbul Modern teşrikimesai ile tasarladığı ‘Sanatın Günışığı Eğitim Programı'ndan 500'ün üstünde bebek faydalandı. Program kapsamında, zanaat atölyeleri ve mevhum müze turları gerçekleştirildi. Erken engelleme eğitimleri yardımıyla az gören evlatların iane almadan yaşamlarını sürdürmesi, rüyet engelliler okulu hesabına kaynaştırma eğitimine bitmeme etmeleri istenen Günışığı projesi kapsamında, bugüne derece 81 ilden bin Günışığı çocuğuna ve ailelerine az gören eğitimleri verildi. Aynı plan kapsamında, az gören evlatların derslik içi yetişek takibini teshil amacıyla firmanın Ar-Ge ünitesi çeşidinden geliştirilen TahtApp yazılımı ile derslik içi eğitimde vesile eşitliği ve standartlaşma sağlandı.

Sanattan eğitime, eğlenceden sağlığa erişilebilir birlikte yaşam
Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi GETEM teşrikimesai ile rüyet engellilerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri feshetmek amacıyla başlatılan Telefon Kütüphanesi hareketli uygulaması ile kullanıcılar 50 kategoride 2 bine benzeyen sesli harf im ve dünyaca isminde sanlı 30 sesli harf tasvirî tabloya kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Bunun yanı sıra; hayattaki ve Türkiye'deki gelişimleri izleme ika fırsatı sunan enstantane fotoğraf çav akışı ile mal tanışıklık ve Rxmedia Pharma İnteraktif İlaç Bilgi Kaynağı iş birliğiyle maruz çıkar yol barkodu kıraat kıl payı günce yaşamı kolaylaştıran özellikler de ağız ağıza parasız alegori rüyet engellilerin kullanımına sunuluyor. Öte taraftan firmanın 31 Mayıs-30 Temmuz tarihleri ortada Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde sergilenen dünyaca isminde sanlı 30 sesli harf tasvirî tablonun toprak almış olduğu 'Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi' de göstergeç platformu Tivibu'ya taşındı. Şirketin, rüyet sakat erler düşüncesince sesli harf tasvirî sunmuş olduğu içeriklere, tamamı kullanıcılar, Tivibu platformu süresince toprak alan, ‘Seç İzle' sekmesindeki ‘Engelsiz Tivibu' klasöründen erişebiliyorlar. Şirket, erişilebilirlik standartlarına akla yatkın geliştirilen ve parasız maruz hareketli uygulaması ‘Erişilebilir Yaşam' ile rüyet engellilerin yaşamını kolaylaştıran ve zenginleştiren teknolojileri engellilerle buluşturuyor. Uygulama yardımıyla rüyet engelliler; mal tanıma, mıhlı seslendirme, tezkere ve vakitler, ürkü butonu, yakınım nerede, videoya altyazı ekleme, e-kitap ve neredeyim nitelikleri ile günce gereksinimlerini kolaylıkla karşılayabiliyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler