USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tunus: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının anlatım özgürlüğüyle akalası yok

Tunus, İsveç'te çok sağcı müşterek siyasetçi kabilinden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı ve bunun tabir özgürlüğüyle alakası olmadığını belirtti.

Tunus: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının anlatım özgürlüğüyle akalası yok
24-01-2023 10:08
Istanbul

Tunus Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen ve resmi salık ajansı TAP'ta toprak meydan açıklamaya göre, bahis konusu eylemin, Müslümanların duygularını kışkırtılı etmiş bulunduğu kaydedildi.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının, anlatım özgürlüğüyle alakasının bulunmadığı bilakis bunun âlemşümul insanoğlu hakları ilkelerine mamul hissedar hücum ve hız ile nefrete isteklendirme ihtiva ettiği anlatım edilen açıklamada, beraberce taayyüş ve dinler arası müsamaha ilkelerinin yayılması düşüncesince eş düzentileme yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, Tunus'ta feshedilen Meclisin Başkanı ve Nahda Hareketi önderi Raşid el-Gannuşi Facebook sayfasından icra ettiği bağlanmış açıklamada, Nahda Hareketinin, bu "menfur" vakası kınadığını belirtti.

Açıklamada, bu eylemin "bir arada taayyüş ve kişilerin inançlarına, dinlerine ve kültürel özelliklerine hürmet ilkelerine tasallut ve beniz milyonlarca Müslümanın duygularına saldırı" bulunduğu aktarıldı.

Aşırı sağcı fırka önderi Rasmus Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakmış, cıvıl cıvıl kolluk korumasında meydana gelen gelişim esnasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına müsaade verilmemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler