USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu

Antalya'da 2013 senesinde geçirdiği kaza kararı yüzdelik 99 özürlü tutanağı sunulan ve 5 sene öncesine denli yatağa ilişkin kalan Ufuk Kadir Bulut, 8 sene sonradan araklama olup adeta hayata tutundu. 5 ay geçmiş araklama olmasıyla baş başa yaşamı mütebeddil Kadir, yürümeye ve

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu
03-12-2021 11:43

2013 yılı Eylül ayında Antalya'nın Kemer ilçesinde tünelde giderken dar yönden mevrut makine ile çarpışan motodrag yarışçısı Ufuk Kadir Bulut, ciddi yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, derin hizmet ünitesinde tahminî 2 ay dirim savaşı verdi. Bulut, hemen sonra yatağa mahkum ve bilinci bağlı adına hastaneden çıkartıldı. Bulut düşüncesince yüzdelik 99 özürlü tutanağı verildi. Bulut, tahminî 2 sene yatağa basıcı yattıktan sonradan iyileştirme merkezinde otama görmeye başladı. Kaza sonrası hayata küsen Kadir, dirilmek düşüncesince efor göstermeyince ailesinin ve öğretmenlerinin çabaları Kadir düşüncesince çıtırbom kaldı.

Bu proses 5 ay geçmiş şetaret ziyaretinde Kadir aşırma olana derece bitmeme etti. Kadir, şetaret ziyaretinde evlerine misafirliğe mevrut Betül Örken'e aşırma oldu. Ailesine Betül ile tezevvüç yapmak istediğini söyledi. Betül Örken de Kadir'in gözlerindeki sevgiyi görerek ilişkiye müşterek nasip hasretmek istedi.

5 aydır beraberce bulunan eş deri hazırlığı yaparken, Kadir adım adım konuşmaya ve kendisini tabir etmeye başladı. Koltuk değnekleri ve tekerli sandalyeye veda fail Kadir, yürümeye başladı. Evde konsantre pıtrak raks provaları karşıcı çiftin biricik düşsel ise Kadir'in ağız ağıza sağlığına ulaşması ve müşterek bebek sahibi olmaları. Öte yandan, Kadir'in nişanlısı Betül ise rastgele çağ iyileştirme merkezine nişanlısı ile derece derece ona maneviyat oluyor.

Eve giderken merdivenlerde nişanlısına haremlik fail Betül, Kadir'in ayakkabılarına derece kendisi çıkartıyor. Betül, çağ içinde de Kadir'e konsantre pıtrak alıştırma yaptırıyor.

“Döneceğimin sabahı beni istedi”

Ufuk Kadir Bulut'un Nişanlısı Betül Örken, “Kurban Bayramı'nda Antalya'ya kardeşimin yanına gelmiştim. Bir arkadaşımıza ziyarete gideceğiz dediler. Kadir'le 1 yıldır toplumsal iletişim araçları üstünden takipleşiyorduk ancak göz boncuğu konuşmamıştık. Kadirlere geldik. Orada tanıştık. Pek konuşamadık. Zaten Kadir'de elden “peki, aynen, tamam” diyebiliyordu. Ertesi sabahleyin uyandığımda kadem uyumda oturmuş, başıma mevrut sinekleri kovalıyordu, üzerimi örtüyordu. Orada aşırı ayrı ayrı şeyler hissettim. Aile bireyleri de eş aşağı, eş üst benzerinden takılmaya başladı. 2 çağ kalmaya gitmiştim, döneceğimin sabahında beni istedi. Bir tecrübe edelim dedik. Hiçbir sıkıntı olmadı” dedi.

“Hayallerimiz var”

Evlenmek istediklerini tamlayan Örken, “Ben onun dünyasına girdim. O da benim hayatıma girdi. Çok dobra anlaştık. Konuşamıyordu ancak gözleriyle anlatıyordu. Benim aradığım biricik nesne sevgiydi. O sevgiyi de buldum. Kadir'e sıkı sıkıya sarıldım. Yakında evleneceğiz. Biran geçmiş toparlayıp raks geçirmek istiyoruz. 5 aydır beraberiz. Konuşması gerekiyordu onun dair çalıştık. Şu an atasözlerini fark söylüyor. Yürümesini de aşırı ilerletti. Kadir'in bundan böyle müşterek hedefi var. Evleneceğiz, hayallerimiz var. Bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Sevgimizle, çabamızla rastgele çağ ilerliyoruz” diyerek konuştu.

“Sevgi ve şevkatle rastgele şeyi aşabiliyorsunuz”

Ufuk Kadir'in anası Sevgi Bulut, “2013 senesinde müşterek kaza geçirdi. Hayatımız çabucak değişti. 3 ay derin bakımda kaldı. Ölüm kalım savaşı verdik. Çok iri badireler atlattık. 2 sene derece şuursuz yattı. Ondan sonradan iyileştirme merkezine başladık. 3 sene derece oluyor. Büyük tebeddülat evet ancak yaşamımıza gelinim girdi 5 ay önce. Gelinim girdikten sonradan henüz aşırı iri tebeddülat oldu. Oğlumda henüz iri farklar oldu. Baston kullanıyordu, bastonu attık. Konuşmaya başladı. Kendini henüz dobra tabir ediyor. Çok mutluyuz. Allah sonsuz eyler inşallah. Sevgi ve şefkatle rastgele şeyi aşabiliyorsunuz” halinde konuştu.

“Ufuk 5 ay geçmiş aşırma oldu”

Ufuk Kadir'in gittiği hususi Eğitim Merkezi'nin kurucularından Öğretmen Algın Cemiloğlu, “Talihsiz kaza kararında geçmiş 72 çağ derece komada kaldı. Uyandığında katkısız tarafı mahmul felçti. Hafıza kaybı, kafada ciddi müşterek travma, hatır kesikleri yaşıyordu. Konuşamıyordu ve yürüyemiyordu. Kazadan 5 sene sonradan kurumumuza başvurma etti. İyileşmek düşüncesince rastgele müşterek efor göstermiyordu. Ne bahsetmek umurundaydı ne de yürümek. Ta ki 5 ay önceye kadar. 5 ay geçmiş Ufuk aşırma oldu. Ufuk şu an kusursuz müşterek biçimde ilerliyor. Mücadele etmeye başladı. Daha geçmiş kurmadığı cümleleri kuruyor. Anne ağababa diyordu elden şuanda “bir makine gönderin de kadını aldırın” halinde cümlelere başladı. Sevginin uğrunda göz boncuğu şeyin duramayacağını anladık” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler