USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trabzonsporlular kutlamalar düşüncesince kente akış ediyor

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Hava uğrunda ağır ek seferler düzenlendi. İlimize üç gündüz içinde gidişli-dönüşlü toplamda 46 ek kere var. Günde sayı farkı 120-140 yöresinde otobüs gelirken demincek 250-300 civarına çıkmış olduğu yönünde." dedi.

Trabzonsporlular kutlamalar düşüncesince kente akış ediyor
29-04-2022 13:07
Trabzon

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzonspor'un şampiyonluğu riyazi yerine garantilemeye baş döndürücü yaklaştığını, Spor Toto Süper Lig'de erte Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşmanın arkası sıra yapılması planlanan kutlamalar düşüncesince Trabzonsporluların şehre gelmeye başladığını tabir etti.

Ustaoğlu, AA muhabirine, Trabzon'un zamanı günlerini, haftalarını yaşadığını belirterek, bu açıdan kentin yöneticileri yerine ilişik kurumların temsilcilerinin katılımıyla etraflıca toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Fotoğraf: Tuğba Yardımcı/AA

Toplantılarda, Trabzonspor'un, Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi, sırası ve sonrası düşüncesince alınacak tedbirlerin değerlendirildiğini tabir fail Ustaoğlu, "Hepimizin özlemle, hasretle şampiyonluğunu anons edeceğini iri beraberinde ihtimalle beklediğimiz hafta sonundaki kutlamalarla ilişik tahsil edilen tedbirlerin değerlendirmesini yaptık. Hepimizin gitgide iri heyecanla anılarında, hatıralarında anlatacağı dobra beraberinde haset ve hatıra daima beraberce yaşayacağız. Arzumuz ve isteğimiz, tek hüzne dönüşmeden iri heyecan ve heyecanla bu şampiyonluğun doyasıya kutlanması ama gayrı yandan da bizim sevincimizi kursağımızda bırakacak üzüntünün ve acının yaşanmaması." diyerek konuştu.

İçişleri Bakanlığının emirleri doğrultusunda tedbirlerin alındığına ayraç fail Ustaoğlu, "Bayram süresince trafikle ilişik aldığımız tedbirler var. ek personel takviyelerimizle topu topu güzergahlarımızda arkadaşlarımız düzenlenen çalışmalarını yaptılar. Arzumuz, bu sürecin dobra beraberinde şekilde, tek sıkıntıya yer vermeden geçmesi, geçeceğine de inanıyorum." dedi.

Ustaoğlu, sahada Trabzonspor Kulübünün sorumluluğundaki hususi düzenlilik çalışanının fariza yaptığını dile getirerek şu biçimde bitmeme etti:

"Onların sayısını artırdık, 1000 yöreleri hususi güvenlikçimiz olacak. O gündüz Trabzon'daki topu topu inanma ve jandarma personelimizle hazırlıklıyız. Dışarıdan da bizim gereksinimimize binaen arttırma inanma personelimizi arzu ettik, onlar da gelecekler. Sadece karşılaşma çabucak değil, maçtan geçmiş ve maçtan sonraları vatandaşımızın coşkusunu, heyecanını yaşayacağı meydanlarda da lüzumlu tedbirlerimizi alıp, inşallah mihnetsiz biçimde bu süreci daima beraberce atlatacağız."

Kutlamalar dü noktada yapılacak

Vatandaşlara, ilkin karşılaşma haset stada giderken ağır beraberinde gidiş geliş problemi yaşanmaması düşüncesince hususi araçlarını kullanmamalarını başvuru fail Ustaoğlu, stadın şehre baş döndürücü ırak olmadığını, dolaşarak ve eğlenerek baş döndürücü şen beraberinde biçimde ulaşabileceklerini anlattı.

Vali Ustaoğlu, kutlamaların kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı ile emektar Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yerindeki Millet Bahçesi'nde yapılacağı, bunun düşüncesince de düzenlemelerin bitmeme etmiş olduğu bilgisini paylaştı.

Şehir yerine kestirmece beraberinde aydır sesleniş süresince olduklarına da dikkati çekici Ustaoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Toplumun rastgele kesimin sahiplendiği, 'mutluluğa mermi sıkma' mottosuyla çıktığımız dobra beraberinde sloganımız oldu. Bizim de dileğimiz ve arzumuz, bu coşkunun, bu heyecanın dobra beraberinde biçimde yaşandığı bu ortamı hüzne çevirecek beraberinde olumsuzlukla karşılaşmayalım. Gerçekten bu bizim topu topu sevincimizi kursağımızda bırakır. Temennimiz ve arzumuz, vatandaşımız doyasıya bu şampiyonluğu kutlasın ama silahlara sarılmayalım, birbirimize sarılalım. Bizim bu çağrımıza Trabzon'u seven, Trabzon sevdalısı her insanın uyacağına canıyürekten inanıyorum."

Uçak ve otobüslere ek seferler konuldu, oteller doldu

Ustaoğlu, Trabzonspor'un şampiyonluğu, Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü peyda etmek kadar üç bayramın kutlanacağı beraberinde hafta olacağını tabir ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu noktada da bizim aldığımız bilgi, iklim uğrunda ağır ek seferler düzenlendi. İlimize üç gündüz arasında kere yerine gidişli-dönüşlü toplamda 46 ek kere var. Bu hakkıyla akıbet yıllardaki iri beraberinde rakam. Bunun haricinde otobüsle ilimize averaj günde 120-140 yöresinde otobüs gelirken, demincek aldığımız bilgelik bunun 250-300 civarına çıkmış olduğu yönünde. Diğer yandan yurttaşlarımızın hem sefa münasebetiyle bununla beraber 'Trabzonspor'un bu heyecanını, heyecanını tığ Trabzon'da yaşayalım' düşüncesiyle yüzlerce, binlerce vatandaşımız atak ediyor, bunun duyumlarını da alıyoruz. Bakanlığımızın da başlatmış olduğu icraat çerçevesinde, trafikte kurallara uyarak, on paralık canımızı acıtacak en küçük başağrısı yaşamadan, ilkin kemerimizi de takarak seyahat yapılması çağrısını buradan yapıyorum."

Vali Ustaoğlu, Trabzon'a günce tarifeli tayyare sayısının averaj 25-30 yöresinde olduğunu, ek seferlerle bu sayının kestirmece dü katına çıktığını aktardı.

Bu coşkuyu hayata devam etmenin baş döndürücü manalı bulunduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "Bizler de topu topu şehrimizin yöneticileriyle beraberce halkımızın bu coşkusuna, heyecanına eş olacağız ama bu coşkumuzu ve heyecanımızı elleme beraberinde biçimde yaşayabilmek düşüncesince 'mutluluğa mermi sıkma', 'birbirimize sarılalım, silahlara sarılmayalım' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Ustaoğlu, şehirdeki amme misafirhaneleri de karışma topu topu otellerin rezervasyonlarının dolduğuna ayraç ederek, "Hatta devir kurnaz bana da telefon yazar iane arzu edenler olmaktadır bu noktada. Artık yurttaşlarımız misafirlere evlerinin kapılarını açsınlar, oteller de doldu, daima beraberce bu bayramı, bu tepme bayramı kutlayalım." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler