USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trabzonspor'a kıstak sağlayan ızdıraplı familya ayrıksı teessürat yaşanmasın istiyor

Trabzonspor sevgisi yüzünden 30 sene evvela deplasmandaki yürek maçına giderken yaşamını kaybeden hısım 6 bireyin yakınlarının acısı hala geçmiş günkü tazeliğini koruyor.

Trabzonspor'a kıstak sağlayan ızdıraplı familya ayrıksı teessürat yaşanmasın istiyor
27-04-2022 15:14
Trabzon

Bordo-mavili takımın 1992 senesinde Samsun'da Beşiktaş ile oynadığı yürek müsabakasını kapalı olmak düşüncesince Trabzon'dan yola çıkan otomobildeki Ziya Kara, Neşat, Kürşat ve İsmail Akyazı ile Yusuf ve Hasan Sevgi, Çarşamba ilçesine ilişkin Dikbıyık mevkisinde geçirdikleri trafik kazasında yaşamını kaybetti.

Trabzonspor'a lisan sağlayan Çarşıbaşılı aile, bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu duyuru etmesi muhtemel Fraport TAV Antalyaspor maçı önceleri rastgele nezdinde kazaya sebebiyet verilmemesi açısından titiz olunması çağrısında bulundu.

Yaklaşık 30 sene geçmiş kazada eşini, oğlunu ve kardeşini kaybeden zahmetli hoca Nimet Akyazı, AA muhabirine, kazadan sonradan yaşadıklarını anlatarak, aşırı güç süreçler geçirdiği söyledi.

Kazanın bulunduğu sene benzeri ile Kovanlı köyünde muallimlik yaptıklarını tamlayan Akyazı, "Eşim karye halkı ile konuştu. Maça doğacak olanı çalmak istedi. Oğlum Alptekin de değerlendirmek istiyordu lakin otomobil önemsiz bulunduğu düşüncesince götüremedi. Onu engelledik lakin başka oğlum Kürşat'ı aldı. Bir çağ müsaade arzuladı benden ve çıkıp gittiler." sanarak konuştu.

"Eş, kardeş, soy sop acısı bire nezdinde anda yaşadım"

Akyazı, sabah ise kaza haberinin kendilerine ulaştığını tabir ederek, "Saat 09.00'ı unutmuyorum. Yıllar geçti lakin ego hala 15 Nisan'dayım." dedi.

Cenazelerin ilçeye getirilişini özetleyen Akyazı, "Bir tarafa dönüyorum 'Kürşat' diyorum, nezdinde tarafa dönüyorum 'Neşat' diyorum, nezdinde tarafa dönüyorum 'Yusuf' diyorum. Acımız aşırı büyüktü." ifadesini kullandı.

Akyazı, süreçte başka 3 evladı ile yaşama tutunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince Trabzon'a doğacak eşhas var. Yollarda şahısların titiz olması gerekiyor. Silah atılmasın, kimsenin canı yanmasın. Çok zor. Eş, kardeş, soy sop acısı bire nezdinde anda yaşadım. Acıları hala bende. İnşallah hakeza avarız tekrarlanmaz, kimsenin canı yanmaz."

"Yollarda başta aşırı ilgi etsinler, bu teessürat gine yaşanmasın"

Nimet Akyazı'nın oğlu Alptekin Akyazı da gelişigüzel şeye karşın Trabzonspor bağlılıklarının seneler geçtikçe arttığını belirtti.

Akyazı, ortaöğretim ve üniversitede lehtar gruplarıyla Trabzonspor'un ardına gittiklerini tabir ederek, şunları söyledi:

"Bu sene, 2010-2011'de sokaklarda kutlayamadığımız şampiyonluğun peşi sıra 2021-2022'de sokaklarda da doya doya kutlayacağımız nezdinde şampiyona yaklaşıyor. İnşallah şampiyona kupasını yönetimimiz, bizim kazada ölüm fail 6 taraftarımız ve başka kazalarda ölüm fail taraftarlarımızın mezarlarına getirirler. Bizim de o ailelerin de gönüllerini alırlar. "

Hayatını kaybeden taraftarların ailelerine müteveccih kimi organizasyonların da yapılabileceğini aktaran Akyazı, "Trabzonspor'a lisan bağlılığımız sonsuz, yaşam boyu sürecek. Şimdi şampiyona maçında uzaklardan, gurbetten mevrut nezdinde güruh taraftarımız var. Yollarda aşırı ilgi etsinler. Bu teessürat gine yaşanmasın. Şampiyonluğumuza rastgele nezdinde hayalet düşmesin." sanarak konuştu.

Akyazı, başkaca tabanca atma, silahla baş başa memnuniyet vakalarına ilgi edilmesi icap ettiğini vurgulayarak, "Bu acıları canlı bilir. Ateş düşmüş bulunduğu noktayı yakıyor. O sebepten bunlara ilgi edelim. Bu şampiyonluğumuzu nezdinde çağ değil, ihtimal aylarca kutlayacağız. Başka teessürat yaşanmasın." dedi.

"Şampiyonluk kupası ölenler hesabına ilçeye getirilebilir"

Aynı kazada kardeşini ve eniştesini kaybeden Mehmet Sevgi de 30 sene eskiden yaşadıkları acıyı dile getirerek, "Kara nezdinde gündü. Bizim düşüncesince unutamayacağımız nezdinde gündü. Trabzonspor yoluna canlarını verdiler." ifadesini kullandı.

Sevgi, bordo-mavinin nezdinde aşk bulunduğunu vurgulayarak, "Herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum ve umuyorum ki bu şampiyonlukta tığ tebrik kartı yaparken onlar da bordo-mavi bulutlar ortada bizleri izleyecektir." biçiminde konuştu.

Trabzonspor yönetimine, ölen taraftarların ailelerine müteveccih duyarlık gösterilmesi anlamında de çağrıda mevcut Sevgi, "Şampiyonluk kupası ölenler hesabına simgesel şekilde ilçeye getirilebilir. Bu kadro şişman nezdinde takım. Çok bekledik lakin böylelikle amaca ulaştık. Bordo-mavi renlerden tığ katiyen vazgeçmeyiz. Bu aşk tek devir bitmeyecektir." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler