USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a anahtar köprüleri kuruyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Kızılayın Sudan'daki kalkınma ve insancasına iane odaklı projeleri istihdamı destekliyor, onlarca genci geleceğe hazırlıyor.

TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a anahtar köprüleri kuruyor
28-01-2022 13:45
Hartum

Türkiye'nin arkadaş elini dünyanın ciharıyek yanına uzatan kurumlar TİKA ve Türk Kızılay, Anadolu'dan Sudan'a dil köprüleri kuruyor.

TİKA, sağlık, eğitim, tarım, kültürel ve zamanı mirasa müteveccih insancasına ve kalkınma projeleriyle ön plana çıkarken, Türk Kızılay da sel, göç, açlıkla mücadele, emraz denli insancasına bunalım odaklı çalışmalarla Türk halkının Sudan'ın yanı sıra bulunduğunu hissettiriyor.

TİKA akıbet olarak, Türk Kızılayın desteklediği "Geçim deposu ve Meslek Edindirme Projesi" ile Sudan Kızılayı çeşidinden belirlenen 39 Kızılay gönüllüsü gence kusursuz kuvvetli mesleksel terbiye verdi.

Türkiye bu projeyle, kolonyalist ve yayılmacı güçlerin bilakis Türkiye'nin kırkyıllık zamanı bağlarının bulunmuş yer aldığı karındaş Afrika halkının kalkınması ve güçlü olması düşüncesince "yumuşak güç" stratejisi kapsamında kıtada mevcut bulunduğunu birlikte kere henüz kanıtladı.

TİKA'nın Afrika'da gerçekleştirdiği planlar kazançlı ve toplumsal altyapının gelişmesi, kültürel teşrikimesai ve iletişimin geliştirilmesi, insancasına yardımlara dayanaklık etmek gelmek açısından iri ehemmiyet taşıyor.

TİKA'nın terbiye merkezinde, Sudan Kızılayı çeşidinden belirlenen gençlere tekstil, kuvvetli kaynak, elektrik, möble ve iklimlendirme-soğutma sahalarında kuvvetli birlikte terbiye verilirken, Türk Kızılay da gençlerin eğitim, boğaz ve muvasala giderlerini üstlendi.

Gençlerin doğrudan işe başlamaları ve kazandıkları bilgelik ve beceriyi kazançlı birlikte faaliyete dönüştürmelerine olanak gelmek şartıyla gelişigüzel birine mesleksel malzemeler gerçekleştirme edildi.

TİKA çeşidinden Sudan'da 2013'te kurulan Hartum Mesleki Eğiticiler Eğitim Merkezi'nde 5 binden birlikte tomar Sudanlı kaynakçılık, mobilya, tekstil, bilgisayar, elektrik, iklimlendirme-soğutma denli ayrışık bölgelerde dizge sahibi oldu.

"Daha önceki benzeşim yepyeni birlikte plan gerçekleştirildi"

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, şehadetname teyit töreninin arkası sıra AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Yarından itibaren gelişigüzel birisi zat işlerini hazırlamaya başlayacaklar. Sudan’da ihtimal de Afrika’daki en çağcıl beceri terbiye merkezlerinden bir tanesini düz yazı etmiştik. Burayı icap STK'ler gerekse amme kurumlarıyla teşrikimesai içinde baş döndürücü canlı derin birlikte biçimde kullanıyoruz. Gençler burada yaşama atılıyorlar. Türk ve Sudan Kızılayı ve TİKA'ya teşekkürname ediyorum." dedi.

Sudan Kızılayı Genel Sekreteri Afaf Ahmed Yahya da Türkiye-Sudan ortaklığında Türk halkının ve Türk Kızılayın iri yardımı ile henüz önceki benzeşim yepyeni birlikte plan gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sevgi, iletişim, ulusal terbiye değerleri, insancasına diplomasi, amme diplomasisi komple sulh ve istikrarı, ulusal değerleri, donsuz aileleri destekleyen artı hasbilik terimine dünkü birlikte kilometre taşı ekleyen, ulusal duyguları da içeren birlikte proje, dünkü birlikte konsept. Öğren, çalış, kulaklı fakat birlikte kıyamet yerinde malınla bedeninle başkalarına da dayanaklık etmek ol. Emeği geçenlere teşekkürname ediyorum."

TİKA Sudan Koordinatörü Bilal Özden de Sudanlı 39 gencin yaşama atılması ve dizge sahibi bulunmasına fırsat olduklarını, projenin TİKA çeşidinden kurulan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile ait farkındalığın artmasına da fırsat bulunduğunu vurguladı.

Özden "Son günlerde gelişigüzel daim menfi haberlerle gündeme mevrut Sudan'da iyi birlikte haberle çıkar yol denli birlikte plan oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitmenlerimiz tek şeyimizi fire etmedi"

Tekstil eğitimi meydan öğrencilerden Semmah Ömer, "Çok mutluyum. TİKA ve Türk Kızılayın destekleriyle eğitimimizi tamamladık. Malzeme desteği sağladılar. Bu, geleceğimizi destekleyen baş döndürücü iyi birlikte şey. İnşallah bu plan bitmeme ayar zira nice ferdin buna gereksinimi var." niteleyerek konuştu.

İklimlendirme-soğutma eğitimi meydan İbrahim Haşim, "Hamdolsun deneme kazandık. Maşallah, topu topu olanaklar ve ekipmanların yer aldığı kuvvetli birlikte ortamda terbiye aldık. Buradan çıkınca doğrudan dükkan açıp çalışabilecek bir hale geldik. Hatta bu bölgede istem olursa mektepli de yetiştirebilirim." dedi.

Ehdaf Hamid de 40 günce kuvvetli birlikte eğitimin arkası sıra sertifikasını ve bağış edilen ekipmanlarını almış yer aldığı düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, duygularını şöyleki anlattı:

"Çok fikrim var. Öncelikle, kendimi geliştirip henüz iri birlikte pozisyona gelene denli küçük birlikte arazi ayırmak istiyorum. Hayallerimiz var. Fırsatları kaçırıyorduk. Şimdi imkanlarımız mevcut ve inşallah ileriye yürüyeceğiz."

Mobilya atölyesinde terbiye meydan Abdulmunim Hasan da şunları kaydetti:

"Çok yararlanma ettik. Makinaların ekipmanların kullanımından dekorasyon, dizayn ve boyamaya denli gelişigüzel şeyi öğrendik. Eğitmenlerimiz tek şeyimizi fire etmedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler