USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'
10-12-2022 02:02
TBMM

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin iktisap geçirmek eşi nazar boncuğu kimesne bizlerden sınırımızın doğrudan dibinde yuvalanan teröristlere gönül rahatlığı hoşgörü göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve riyaziye konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akla yatkın arsa ve sürede muktezi herhangi ortak ayrışık tedbiri almıştır, alacaktır." dedi.

Akar, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üstünde icra ettiği konuşmada, savunma ve düzenlilik konularının devletin ve milletin bekası açısından elzem bulunduğunu ve günce tartışmaların haricinde tutulması icap ettiğini söyledi.

Küresel ve lehçe kurda gelişmelerin hızlandığı, bulunan sorunlara yenilerinin eklendiği, küsurat risk, yıldırma ve tehlikelere değgin düzenlilik kaygılarının en yukarı seviyeye çıkmış yer aldığı ortak dönemden geçildiğine dikkati çekici Akar, "Böylesine kırılan ortak süreçte Türkiye adına ahali gelişimleri yakından strateji etmekte, proaktif davranarak savunma ve güvenlikle ilişik herhangi ortak ayrışık tedbiri almaya mücahede göstermekteyiz." sanarak konuştu.

Türkiye'nin güzel tarihi, coğrafyası, değerleri, devim bilimi nüfusu ve çelimli ordusuyla dünyada düzenlilik üreten ortak vatan pozisyonuna geldiğini tamlayan Akar, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın arsıulusal bölgede kurduğu aşırı boyutlu ilişkilerle süje durumuna gelmiş, ülkemizin bulaşık sahası üç kıta, ilişik sahası dört başı mamur evren olmuştur." dedi.

Bakanlığının da lehçe ve global düzenlilik düşüncesince acemi yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en dip ve en can alıcı faaliyetlerini yürütme ettiğini tabir fail Akar, hudutların 7 güneş 24 vakit esasına gereğince okunabilen adına bitmiş birlikleri kabilinden bugüne kadarki en dip ve en can alıcı tedbirlerle korunduğunu dile getirdi.

Hudut güvenliğinin limit hattında bitmiş birlikleri ve komandolar, bitmiş arkasında ise jandarma ve polisler kabilinden sağlandığını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasında limit fiziksel düzenlilik sistemine mebni lif örgü, hendek, örek ve dikiz sistemlerinden meydana mevrut evren standartlarında, faziletkâr teknolojiye eş araç, materyal ve donatı kullanılmaktadır. Her güzeşte güneş tahsil edilen arttırma tedbirlerle yalnızca 1 Ocak'tan itibaren hudutlarımızda 250 bin ferdin geçişi engellenmiş, yakalanan 7 bin 600 kesintili göçmenle 800 yıldırıcı polis kuvvetlerine konfirmasyon edilmiştir.

Hudutlarımızda tahsil edilen bu dip önlemler ve limit ötesinde meydana getirilen çalışan operasyonlar sonucunda, yıldırı örgütünün hudutlarımızdan öge ve materyal aktarımı aşırı iri seviyede engellenmiş, tevakkuf noktasına gelmiştir. Tüm bu yukarı düzem tedbirlere, personelimizin yılgı yiğitlik ve fedakarlığına rağmen, milli ortak maslahat bulunan bitmiş güvenliği, maatteessüf devir zamane ağız dalaşı konusu yapılmakta, resmi izahat ve meydana getirilen bilgilendirmeler dikkate alınmadan esas dışı, abartmalı ve aldatıcı birtakımı söylemler ortaya atılmaktadır."

"Türkler ve Kürtler kardeştir"

Akar, Mehmetçiğin 8,5 m. kar, nakıs 39 ile zait 44 basamak eşi vatan ve herhangi ortak ayrışık arsa koşulunda, canı pahasına, iri ortak yiğitlik ve fedakarlıkla fariza yaptığını vurgulayarak "Beklentimiz yalnızca Mehmetçiğin alın terine hürmet gösterilmesidir." dedi.

Terörle mücadeleye yer veren Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne genişliğinde gayrimenkul içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yekûn 37 bin, yalnızca bu senenin aslında itibaren ise 4 bin yöresinde yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilmiştir." bilgisini paylaştı.

Tüm yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı mücadelenin küsurat ortak kuvvet ve tempoda, taarruzi ortak ruhla, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla, azim ve kararlılıkla, kıymetli ortak halde bitmeme ettiğini dile getiren Akar, "Özellikle tabir geçirmek istiyorum ki yürütme edilen ahali operasyonlarımız BM Şartı’nın 51’inci maddesinde tamlanan yasal koruma hakkı kapsamında ve arsıulusal hukuka uygun, komşularımızın tarla bütünlüğüne ve buyuru haklarına saygılı, yalnızca ve yalnızca yıldırı unsurları amaç alınarak, dini ve budunsal kökenine bakılmaksızın günahsız insanoğlu ilkin iktisap geçirmek eşi tarihi, dini, kültürel dokular, taharri memuru polis enfrastrüktür ve mevki ile ortak yönetim hükûmeti unsurlarının güvenliğine ve korunmasına nazar boncuğu ordunun göstermediği genişliğinde maksimum uyanıklık ve duygunluk gösterilerek yürütme edilmektedir." açıklamalarında bulundu.

"Kimyasal silah" iddialarına müteveccih değerlendirmelerde bulunan Akar, şu halde bitmeme etti:

"Kahraman ordumuzun başarılarına saye düşürmek, yıldırı örgütüne dem aldırmak, adeta teneffüs aleti düğümlemek isteyenlerin 'TSK'nın kimyevi tabanca kullandığı' ve benzeşim hasmane iftiralar, ağız ağıza esas dışıdır, ortak hezeyandır. Özellikle gayrimenkul haricinde ortak idrak meydana getirmeye müteveccih 'Çamur at, izi kalsın.' çabasıdır. TSK'da kimyevi tabanca ve cephane geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde arsıulusal hususiyet ve anlaşmalarla yasaklanmış nazar boncuğu tabanca ve cephane katiyen bulundurulmamaktadır. Buna karşın hala bire ortak mesnetsiz iddialar dillendiriliyor."

Kimyasal Silahların Önlenmesi Anlaşması'na gereğince cezaevi yaşartıcı mühimmatın polis faaliyetlerinde, hususi operasyonlarda ve insanoğlu yaşamını dayanaklık geçirmek iktisap geçirmek düşüncesince kullanılabileceği tabir fail Akar, "Rehine istirdat operasyonu Gara kapsamında meydana getirilen açıklamayı çarpıtmak en sade haliyle yıldırı propagandasına ihtimam etmektir." dedi.

Söz konusu iddialar karşısında uyanıklık ve duygunluk gösteren, yerel ve milli ortak vakfe sergileyen politikacı partilere, ahali kasıntı ve kuruluşlara, dayanaklık geçirmek bulunan vatandaşlara şükranlarını sunan Akar, "İçeride ve dışarıda meydana getirilen öteki ortak esmer yaymaca da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize gönül rahatlığı yer aldığı iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. Bir kere elan vurgulamak istiyorum ki bin senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu beraberce paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir. Bunun aksini kail kalleştir. Bunun en açıkça işareti de vatan, bayrak, Cumhuriyet düşüncesince çiğin omuza savaş ederken canlarını feda fail ve şehitliklerimizde taraf yana yatan kahramanlarımızdır, şehitlerimizdir." sanarak konuştu.

"Teröristlerin yaptıklarının hesabını sormaya bitmeme edeceğiz"

TSK'nın ortak tane hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Terörist az elan amacımız orasıdır. PKK eşittir YPG/PYD, bütünü aynı. Bizim düşüncesince isimleri ne olursa olsun, ki dayanaklık geçirmek verirse versin, ülkemizi ve aristokrat milletimizi yıldırı belasından kurtarmakta kararlıyız." ifadesini kullandı.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde yıldırı örgütüne müteveccih 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç karışma sonuç zamanın en büyük, en şümullü ve en can alıcı esmer ve vatan operasyonlarının yürütme edildiğini tamlayan Akar, şunları kaydetti:

"Harekatta, yıldırı hedefleri acı dibine alınmış, aşırı sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel, hazne ve neymiş karargah kusursuz isabetle imha edilirken, aralarında örgütün neymiş yöneticilerinin de bulunmuş yer aldığı belirleme edilebilen 364 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilmiştir. Teröristler kabilinden 20-22 Kasım’da amaç gözetmeksizin taharri memuru polis iskân yerlerine meydana getirilen adi saldırılara ise herhangi ortak devir yer aldığı eşi muktezi yanıt verildi, verilmektedir. Şehitlerimizin, günahsız insanlarımızın kanını nazar boncuğu devir yerde bırakmadık, bırakmayacağız, teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz.

Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin iktisap geçirmek eşi nazar boncuğu kimesne bizlerden sınırımızın doğrudan dibinde yuvalanan teröristlere gönül rahatlığı hoşgörü göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve riyaziye konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akla yatkın arsa ve sürede muktezi herhangi ortak ayrışık tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Irak’ın kuzeyinde PKK ile mücadelemiz, Irak ile koordineli ve DOĞRU teşrikimesai içinde sürdürülmektedir. Son adına 17 Nisan’da başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile anahtar kapatılmış ve böylecene hudutlarımızın ileriden düzenlilik ve kontrolü sağlanmıştır. Bu kapsamda yürütme edilen operasyonlar ile senelerce teröristlerin yuvalandığı 'girilemez' denilen bölgelere girilmiş, 'ulaşılamaz' denilen bölgelere ulaşılmıştır. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesindedir."

"Terör örgütünde yıkılış hızlandı"

Terör örgütündeki çöküşün hızlandığını, konfirmasyon olmaların arttığını, bu çöküşün neymiş elebaşlarının ifadelerine de yansıdığını aktaran Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ eşi yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı yürütme edilen bu operasyonlarla sınırların güneyinde böbürlenmek maksut yıldırı koridorunun engellendiğini, acemi ortak barhana dalgası ve adamlık trajedisinin yaşanmasının önlendiğini, tabir fail Akar, "Terör koridoru engellenmeseydi, bugün aşırı elan çetince ve karmakarışık durumlarla gönül rahatlığı karşıya kalacağımızın güzel bilinmesi ve anlaşılması lazım." sanarak konuştu.

Akar, TSK'nın, DEAŞ’la döş göğse savaş fail ortak tane kargaşa bulunduğunu ve kestirmece 4 bin 500 DEAŞ’lı teröristi kuvvetsiz bir duruma getirdiğini de vurguladı.

Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kararında 530 bini Türkiye’den iktisap geçirmek eşi 1 milyondan ortak tomar Suriyelinin evlerine ve topraklarına gönüllü, emin ve itibarlı ortak halde döndüğünü tamlayan Bakan Akar, "Güvenli bir duruma getirilen alanlarda yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilişik bakanlık, kasıntı ve şirketler ile koordineli adına çalışmalarımız bitmeme etmektedir." dedi.

"Diplomatik bölgede ve sahada muktezi yanıt veriliyor"

Yunanistan ile sonuç çağda yaşananlara değgin değerlendirmelerde bulunan Akar, Türkiye'nin ahali komşularının sınırlarına, hakkına hukukuna hürmetli bulunduğunu ahali ilişkilerinde barış, dostluk, diyalog, güzel komşuluk ve teşrikimesai beklediğini tabir etti.

"Ancak Yunanistan akıl, eseme ve hususiyet dışı istem ve iddialarla daim provokatif gelişim ve agresif söylemlerle gerginliği çoğaltmak düşüncesince herhangi ortak ayrışık teşebbüste bulunmaktadır." diyen Akar, Yunanistan'ın Megali İdea ardında 7 evrede 3 büküm genişlemesine karşın "Yeni Osmanlıcılık" sanarak ortak anlam uydurarak Türkiye’yi yayılmacılıkla suçladığına dikkati çekti.

Türk varlığını namevcut farzımuhal temsil politikalarıyla, baskıyla Yunanistan’da canlı Türkleri sindirmeye çalışıldığına dikkati çekici Akar, şunları söyledi:

"Yunanistan, yıldırı örgütleriyle teşrikimesai yaparak teröristlere hassaten Lavrion kampında herhangi ortak ayrışık iane ve yataklığı yapmakta, ahali dünyaca bildik bu gerçekleri de edepsizce inkar etmekte, göçmenlere gönül rahatlığı sonuç basamak acımasız, adamlık dışı uygulamalarla onları Türkiye sınırlarına akla yatkın itmektedir. Yunanistan’ın icra ettiği herhangi ortak ayrışık haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik bölgede ve sahada muktezi yanıt verilmektedir. Beklentimiz, birtakımı Yunan siyasilerin ve askeri insanların iç siyasal amaçlarla uzlaşmaz ve ajitatör tavırlarından derhal vazgeçmeleri, hastalıkların diyalog kanalıyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten öğüt almalarıdır. Güvendikleri dağlara kar yağmadan. Yarınlarının güzel olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler. Samimi dileğimiz Ege ve Akdeniz’in haklar denizi olması, ahali zenginliklerin adaletli ortak halde paylaşılmasıdır."

Kıbrıs'ta ortak tane çözümün hâkim ve denk özgür dü devletin varlığının bildirme edilmesi bulunduğunu tamlayan Akar, "Geçmişte yer aldığı eşi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz’de diyaloğa açıkça olmakla beraber, nazar boncuğu oldubittiye izin etmedik, etmeyeceğiz. Kendimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin doğruluk ve çıkarlarını korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz." dedi.

Tahıl koridoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü çalışkan diplomasiyle sağlanan zeminde Rusya ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ile görüşmeler kararında Karadeniz Tahıl Girişimi imzalandığını hatırlatan Akar, "Girişim kapsamında İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin emek harcamaları ile bugüne genişliğinde Ukrayna limanlarından yekûn 13 milyon tondan ortak tomar tahılın gerekseme sahibi devletlere emniyetle sevki sağlanmıştır." sanarak konuştu.

Bu girişimin Türkiye'nin gayretiyle 19 Kasım’dan itibaren 120 güneş süreyle uzatıldığını tabir fail Akar, "Türkiye, sorunların çözümü düşüncesince diplomasiye elan ortak tomar talih verilmesi gerektiği inancıyla insancasına iane ilkin iktisap geçirmek üzere, bugüne genişliğinde yer aldığı eşi bundan böyle da üstüne sakıt rolü hazırlamaya bitmeme edecektir." dedi.

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, "15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ iltisakı zımnında TSK’dan bugüne genişliğinde 10 bini Bakan onayı ile iktisap geçirmek eşi yekûn 24 bin 700 can ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemize elde edilmiş acemi bilgi, doküman ve verilerle ortak dört başı mamur biçiminde kararlılıkla bitmeme edilmektedir." ifadesini kullandı.

ABD'den F-16 tedariki

Askeri afiyet ihtimam desteğinin geliştirilmesi ve TSK’nın afiyet ihtiyaçlarının en çalışan halde karşılanması düşüncesince baştan düzenlenmesi hususunda Sağlık Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, ABD'den F-16 tedarikine değgin ise "40 skor F-16 Viper uçağının tedarikine ve 79 uçağın da modernizasyonuna müteveccih çalışılmalar bitmeme etmekte, müspet ve tez tamamlanması düşüncesince yakından strateji edilmektedir." açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Arifiye'deki Tank Paleti Fabrikası'na müteveccih iddialarına da yer veren Akar, "BMC'ye 60 milyon TL namına 292 milyon TL ifa yapılması bahis konusu değil. Böyle ortak nesne yok. Söz konusu aritmetik ahali giderlerin strateji edilmiş yer aldığı ortak suç duyurusu hesabıdır. BMC'ye meydana getirilen ödemeleri göstermemekte, az ve esas dışı beyanlarla idrak oluşturulmak istenmektedir. Fabrikada 'maliyetlerin arttığı' iddiası banko akla yatkın değildir. Bu mevzuda ya onurlandırma edin fabrikaya yahut size bir tanesini gönderelim belgeyi anlatalım." karşılığını verdi.

Akar, şunları kaydetti:

"Şu anda bile karada, denizde ve havada, kızgın vatan ve arsa şartlarında yiğitlik ve fedakarlıkla fariza karşıcı giranbaha tabanca ve himmet arkadaşlarıma da bu vesileyle kazasız, belasız, hayırlı, kıymetli görevler diliyor, alınlarından öpüyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler