USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terör örgütü PKK yıktı, devlet yaptı

Diyarbakır özek Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, terörden dokunca gören evlerinin baştan nesir edilerek ailelere tasdik edilmesi sonrası alanda araştırmada bulundu. Çiftçi, “Terör örgütü PKK çeşidinden Sur'un 6 mahallesinde kısaca 7 bin eve doku

Terör örgütü PKK yıktı, devlet yaptı
28-12-2021 11:38

Sur ilçesinde yıldırı vakalarından kaynaklı dokunca gören evlerin hesabına yenileri yapılarak nice aileye teyit edildi. Sur kaza Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, alanda tetkikte bulunarak İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sur kazasının yıldırı örgütü PKK kabilinden iri birlikte zarara uğratıldığını aktaran Kaymakam Çiftçi, 2015 senesinde Sur'un aşırı iri birlikte yıkıma uğradığını hatırlattı. Terör örgütü PKK Sur'un 6 mahallesinde tahminî 7 bin eve dokunca verdiğini tamlayan Çiftçi, “Bu mahallelerin topu adeta namevcut edilmişti. Tabii arbede döneminin sona erdiği tarihten itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve talimatlarıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi el birliğiyle bu bölgenin ayağa kaldırılması, yurttaşlarımızın evlerine ulaşması noktasında koyu birlikte himmet ortaya konuldu. Bunun sonucunda bugüne derece talih içinde meydana getirilen 506 konuttan 379'u kurayla adalet sahiplerine teyit edildi ve yurttaşlarımız bu evlerine yerleşmeye başladılar” dedi.

“Vatandaşların mağduriyetleri ehemmiyetli miktarda giderildi”

Sur kazasının Diyarbakır'a görev edecek ehemmiyetli birlikte çekicilik merkezine dönüşmesi noktasında birlikte himmet bulunduğunun altını çizen Çiftçi, “Bu evlerin topu bağımsız iri Diyarbakır mimarisine makul Diyarbakır evleri, Avlulu Diyarbakır evleri kendisine yapılmış. Diyarbakır'ın tarihine, kültürüne, mimarisine, değerlerine makul birlikte biçimde mensur edilmiş evler ve yurttaşlarımız da bu evlere istekle oturacaklar. Diyarbakır'ın kültürünü, tarihini, medeniyetini sürdürmeye bitmeme edecekler. Tabii yalnızca buradaki yurttaşlarımız değil, bu süreçten etkilenen dört başı mamur yurttaşlarımızın adalet yitirilmesine uğrayan, evleri dokunca gören dört başı mamur vatandaşların mağduriyetleri ehemmiyetli miktarda giderildi. Kamulaştırma parası talip yurttaşlarımızdan tahminî 3 bin insana devletleştirme paraları verildi. Yine TOKİ'nin Çöl Güzeli mevkiinde meydana getirilen evlerden talip yurttaşlarımızdan 2 bin 205 tanesine evleri teyit edildi. Sur içinde de 379 pare bağımsız Diyarbakır konağı halinde evler vatandaşlara teyit edildi. Diğer konaklarını da teyit edilme noktasında birlikte düzentileme bitmeme ediyor. Yine burada inşası bitmeme fail tamamlanan 9 nüsha otelimiz 147 büro de önümüzdeki proses içinde kiralanarak buranın aşırı koyu ve katılımlı birlikte biçimde Diyarbakır'a görev edecek ehemmiyetli birlikte çekicilik merkezine dönüşmesi noktasında birlikte himmet var. Burada bulunan vatandaşlarımız, Alipaşa'daki yurttaşlarımız bütünü evvel evlerinden aşırı aşkın elan iyi birlikte biçimde ve tamamının erinç içinde oturabilecekleri, itimat içinde oturabilecekleri hem Sur'a hem Diyarbakır'a bedel katacak, bu mahallelerimize erinç içinde inşallah yaşamlarını bitmeme ettirecekler. Ben, dört başı mamur ailelerimize evlerinin iyi olmasını diliyorum. Bugüne derece bulunduğu kabil bundan böyle da yanlarında olmaya ve dört başı mamur problemlerini çözmeye himmet edeceğiz” niteleyerek konuştu.

“Bütün icraat bitince Sur firez adasına dönüşmüş olacak”

Sur kazasının firez adasına dönüşeceğini kaydeden Çiftçi, laflarını şu biçimde sürdürdü:
“İnşallah çelimsiz müddet içinde elden taraf tarafta mevcut emektar Süleyman Nazif İlkokulu'nda kaza binası kendisine kılıç de taşınmış olacağız ve bu vatandaşlarımızla bu arada kılıç de bu mahallelerin baştan aşırı elan ihtişamlı birlikte biçimde ayağa kalkması noktasında birlikte himmet içinde olacağız. Yine bu mahallelerle bu arada yıldırı vakalarından dokunca gören 347 tescilli han da topu yenileme sürecine girdi ve önümüzdeki sene sonuna derece yenileme süreçlerini bitip 347 konağın da Diyarbakır'a kazandırılması noktasında birlikte güç var. Tamamlandığında bura dört başı mamur evren milletlerine görev edecek hususi birlikte firez alanına, firez adasına dönüşmüş olacak. Ben şimdiden iyi olmasını diliyorum. Evlerine oturan vatandaşlarına da hoşçakal kullanmalarını yarayışlı içinde kullanmalarını dilek ediyorum.”

Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler