USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TBMM Başkanı Şentop, Üsküp’te Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Türkçe terbiye verici Tefeyyüz İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

TBMM Başkanı Şentop, Üsküp’te Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti
21-12-2021 18:14

TBMM Başkanı Şentop konuşmasında, Türkçenin korunum edilmesi düşüncesince çalışılması icap ettiğinin altını çizerek, gelişen acemi teknolojilerin Türk dilini köreltmesine müsaade verilmemesi, tersine bu teknolojilerle Türkçeyi zenginleştirmenin yollarını araştırmak icap ettiğini kaydetti.

İnsanlık zamanı denli emektar birlikte vakıa bulunan dilin insanoğlu arasındaki ilişkilerin ve iletişimin asliye taşı olmanın yanında en can alıcı firez aktarıcısı bulunduğunu vurgulayan Şentop, birlikte topluluğu kavim karşıcı en ehemmiyetli eleman bulunan dilin, ayrımsız sürede firez değerlerini oluşturan, yaşatan ve içerisinde korunum fail ehemmiyetli birlikte kaynak bulunduğunu kaydetti.

TÜRKÇE'NİN BU TOPRAKLARA GELİŞİ 1500 YILI AŞKIN BİR TARİHE DAYANMAKTADIR

Gelecek nesillerin can öğrenirken ayrımsız sürede atalarından küsurat tipik hayat biçimlerini, ortamında yaşadıkları camianın kendine başmaklık niteliklerini öğür olduklarına ayraç fail Şentop, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu sayede aşırı koyu birlikte firez mirası edindikleri kabil bu mirasın taşıyıcısı da oluyorlar. Dünyanın en kadim ve yayılmış konuşulan dillerinden bir tanesi bulunan Türkçe çağ ayrımlı diyalekt ve ağızlarıyla Balkanlar'dan Çin’e denli degaje birlikte can coğrafyasında soydaşlarımız kabilinden konuşulmakta, halis muhlis hayattaki Türkleri ayrımsız firez ve ayrımsız uygarlık tasavvuru çerçevesinde birleştirmekte ve binlerce salname firez geçmişimizi yansıtmaktadır. Bu topraklara Türkçe’nin gelişi esasta Osmanlılardan da aşırı öncedir, 1500 yılı fazla birlikte tarihe dayanmaktadır. O tarihlerden buyana burada ehemmiyetli birlikte Türk nüfusu oluşuk ve Türkçe bu toprakların birlikte dili kendisine konuşulmaya başlanmıştır. O senelerden bugüne denli Türkçenin buralarda köken salmış, bu topraklarla zenginleşmiş ve ayrımsız sürede bu toprakları zenginleştirmiş bulunduğunu söyleyebiliriz."

Şentop başkaca programı kapsamında Uluslararası Balkan Üniversitesini ziyaret ederek, Dişçilik, Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinin açılışına katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler