USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'den rahatsız olanlar var, bununla iftihar ediyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 'Siyasetçiler, ecnebi devletlerin yöneticileri ortada Türkiye’den rahatsız olanlar da var lakin bu hastalıkların sebebini gördüğümüzde de bu bizi sevindiriyor, kıvançlı ediyor. Türkiye’nin büyümesinden,

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'den rahatsız olanlar var, bununla iftihar ediyoruz
08-11-2021 19:54
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Siyasetçiler, ecnebi devletlerin yöneticileri ortada Türkiye’den rahatsız olanlar da var lakin bu hastalıkların sebebini gördüğümüzde de bu bizi sevindiriyor, kıvançlı ediyor. Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden, etkisinin artmasından kırgınlık duyuyorlar. Bu şikayetler olsun, bu şikayetler artsın. Biz bununla iftihar ediyoruz, bundan sevinme duyuyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop, memleketi Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi kabilinden planlı 2021-2022 Akademik yılı açma törenine katıldı. Namık Kemal Üniversitesi danışma salonunda gerçekleşen 2021-2022 Akademik yılı açma törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve baş döndürücü sayıda mektepli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arkası sıra bilimsel niteliği olan sene açılışı düşüncesince geçmiş dersi TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi.

'AZERBAYCAN BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDI'

2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın kazanılmış bulunduğu zaferin yıldönümü bulunduğunu hatırlatarak konuşmasına başlamış olan Şantop, "İkinci Karabağ harbinde Azerbaycan’ın nail bulunduğu zaferin sene dönümü; ego dirilik Azerbaycan’ın utku gününü kutlama kartı ediyorum. 30 yıla benzeyen müşterek devir Azerbeycan topraklarının yüzdelik 20’si Ermenistan’ın işgali altındaydı. Geçen sene Eylül ayında başlamış olan ve 40 çağ bitmeme eden emlak müdafaasında şişman müşterek utku kazanmıştır Azerbaycan ve nehiy altında mevcut memleketlerini işgalden kurtardı. Bu mevzuda kılıç Türkiye yerine başından buyana Azerbaycan’ın indinde arazi aldık. Başta sayın Cumhurbaşkanımız kazanmak üzere, onun liderliği, defa göstericiliği, özgüven, atılganlık vermesi baş döndürücü önemliydi bu proses içerisinde. Bu savaşın bitmeme etmiş bulunduğu tam başta sivillere huzur meydana getirilen saldırılar, harp suçları, adamlık suçları bitmeme ederken ego de Meclis Başkanı yerine Azerbaycan’ı görüşme etmiştim, 20 Ekim 2020 tarihinde. O çağ Azerbaycan parlamentosunda müşterek musahabe yapmıştım. Türkiye yerine Azerbaycan’a olan desteğimizin sebeplerini anlatım etmiştim, esasta arkadaş ve karındaş Azerbaycan’ın indinde arazi almamızı açıklama eden esbap olmakla bu arada umumi yerine lehçe ve arsıulusal manada Türkiye’nin politikalarını ve yaklaşımının asliye esaslarını ortaya koyan ifadelerdi ayrımsız sürede söylediklerimiz. Daha sonradan da sivillerin vurulmuş bulunduğu ve martir edilmiş bulunduğu Gence’ye görüşme gerçekleştirmiştik, o tarihte orada hastanede vurulan önemsiz evlatların ziyareti esnasında baş döndürücü şişman müşterek sıkıntı şişman müşterek sızı oldu. Tabi mücadele etmek askerler ortada akım eden müşterek hadisedir savaş. Şüphesiz tek kimesne yaralanmasın, tek kimesne ölmesin lakin gereklik etmiş bulunduğu zaman, müşterek lüzum biçimine geldiği devir harp meşrudur. Ama askerler ortada harp olur, askerler çatışır. Sivillere meydana getirilen saldırılar gün süresince da etraflı kültürlerde, medeniyetlerde, etraflı hususiyet düzenlerinde baş döndürücü ağırbaşlı müeyyidelerle karşılanmıştır. Nitekim milletler arası sözleşmeler de var bu anlamda. Sivilleri gaye düzlük saldırılar bunlarla ilgilendiren arsıulusal hususiyet itibarıyla Azerbaycan’ın müracaatları var. Bunları Türkiye yerine kılıç gelişigüzel devir destekliyoruz’’ dedi.

'AZERBAYCAN'IN DAVASINDA HAKLI OLDUĞUNA İNANIYORUZ'

Türkiye'nin Azerbaycan'ı desteklemesinin sebeplerine de yer veren TBMM Başkanı Şentop; ‘’Azerbaycan’ı desteklememizin sebeplerini şöyleki anlatım ettik, Tek Millet, İki Devlet şiarı ile gelişim ediyoruz. Bu savaşın başladığı günlerde bunu söylemiştim. Tek millet, dü talih şiarı prensibi müşterek ırlamak lafı değildir. Bunun sahada da karşılığı bulunur ve Türkiye bunu gelişigüzel devir göstermiştir, gösterecektir demiştim. Biz Azerbaycan’ı desteklerken ilk önce Azerbaycan’ın davasında muhik olduğuna inanıyoruz, Azerbaycan’ın zat emlak topraklarının beniz 20’si nehiy altındaydı. Bu Azerbaycan’ın beyanı yahut bizim beyanımız değil. Bu mevzuda arsıulusal hukuka uyarınca mevdu kararlar, münfail kararlar vardı. Öncelikle BM kabilinden 4 değişik tarihte münfail Azerbaycan topraklarının nehiy altında olduğuna ve Ermenistan’ın işgalci olduğuna ilişkin değişmeyen vardı. Bunun haricinde Avrupa Konseyi Parlemanterler Meclisi'nin ve AGİT’in aldığı kararlar vardı. Bütün bunlar Azerbaycan’ın arsıulusal hususiyet itibarıyla muhik bulunduğunu gösteriyordu. İkinci bap Azerbaycan’a huzur sabık sene Eylül ve Ekim aylarında meydana getirilen saldırılar müşterek şeyi hâlâ ortaya koydu; Ermenistan sivillere huzur saldırılar yapıyor. Ayrıca Nahçivan'a atmış bulunduğu birtakım füzelerle bu arada elden Azerbaycan’a huzur değil semt ülkelerine ve semt barışına huzur da müşterek çirkin düşünce içinde gelişim ediyor. Bir suikast içinde gelişim ediyor, bu da ortaya çıktı. Dolayısıyla Azerbaycan’ın indinde arazi almak, Ermenistan’a huzur durum koymak, elden Azerbaycan’ın muhik davasını korumak değil ayrımsız sürede Kafkaslar'da semt barışını da korumak anlamına geliyordu" ifadelerini kullandı.

'SOYUT İFADELERİN İÇİNİ DOLDURDUK VE SOMUTLAŞTIRDIK'

Türkiye'nin semt gerçekliği üzerine, insanca ve vicdani politikalar benimsemesinin dünyanın müşterek baş döndürücü durumunda takdirle karşılandığını kail Şentop, "Türkiye ile bu arada olmanın, Türkiye’ye arkadaş olmanın, Türkiye ile baş başa gelişim etmenin etraflı devletler düşüncesince yarayışlı olduğunu, etraflı devletler düşüncesince müşterek yarar meydana getirdiğini de ortaya koymuş oldu. Dolayısıyla bugüne denli ortaya konmuş olan müşterek baş döndürücü diyar ile ilişkilerimize ülfet ve uhuvvet üstünden dile getirdiğimiz evlenmemiş ifadelerin içini doldurmuş olduk. Bunları somutlaştırmış olduk. Bunlara baş döndürücü şişman müşterek ağırbaşlılık ve değer kazandırmış olduk. Bundan sonradan lüzum sahamızda gerekse uzak, benzeyen coğrafyalarda arkadaş ve karındaş ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkilerin baş döndürücü hâlâ çelimli ülfet temellerine oturacağını düşünüyorum, yaptığımız müşterek baş döndürücü ziyarette de bunu müşahade ediyoruz" halinde konuştu.

'TÜRKİYE'YE OTURDUĞU EVİN BALKONUNDAN BAKANLAR; TÜRKİYE'YE KARŞI BÜYÜK HAKSIZLIK EDİYORLAR'

Tüm dünyanın Türkiye'nin saygınlığını ikrar etmiş vaziyette bulunduğunu anlatım eden TBMM Başkanı Şentop, "Ben kendimize hayıf yapan, Türkiye’ye hayıf yapan, Türkiye’de ki birtakım meseleler üstünden Türkiye’nin istikbaline ve bugününe ilişkin baş döndürücü aksi değerlendirmeler özne insanlara müşterek istifham sorulması icap ettiğini düşünüyorum. O istifham şu ‘En sonuç taşınmazlar dışına ne devir çıktınız ?’ Alışveriş düşüncesince yahut dinlence düşüncesince değerlendirmek değil, benim kastettiğim yurtdışında siyasetçilerle, gazetecilerle, akademisyenlerle değini ederken Türkiye ile ilgilendiren değerlendirmelere orada tanık olurken tavrınız tutumunuz bilim elde edebilmeniz yönünde söylüyorum. Yani Türkiye’yi elden oturmuş bulunduğu lüp müşterek odasından bakan, gören ve değerlendiren elden zat yaşamış bulunduğu o önemsiz dünyada ki tecrübeler çerçevesinde Türkiye’ye icra vekili kişilerin değerlendirmeleri Türkiye’ye karşı, hepimize milletimize huzur şişman müşterek haksızlık. Gittiğimiz gelişigüzel yerde bunu görüyoruz. Türkiye’den rahatsız olanlar da var, malum siyasetçiler, ecnebi devletlerin yöneticileri ortada lakin bu hastalıkların sebebini gördüğümüzde de bu bizi sevindiriyor, kıvançlı ediyor. Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden, etkisinin artmasından kırgınlık duyuyorlar. Bu şikayetler olsun, bu şikayetler artsın. Biz bununla iftihar ediyoruz, bundan sevinme duyuyoruz. Onun düşüncesince gelişigüzel devir Türkiye’nin lüzum tarihi, lüzum coğrafyası gerekse kuma gün ve ekin içinden mevrut bulunduğu devletler üstünde ki etkileme gücü itibarıyla Türkiye’nin büyüklüğünü anlamamız, Türkiye’ye, milletimize ve kendimize güvenmemiz gerekiyor. Bu bakımdan bunu tek devir unutmamak lazım. Türkiye düşüncesi Türkiye’den büyüktür daima" ifadelerini kullandı.

NKÜ kabilinden planlı Akademik sene açma töreninde geçmiş dersi verici TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a konuşmasının arkası sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım kabilinden levha armağan edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler