USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Öğretmen sadece öğreten değil öğrencisiyle dil köprüsü kuran kişidir

TBMM Başkanı Şentop, zeki telefonlar, sayısal oyunlar ve görsel sistemlerin bombardımanındaki çocukların, öğretmenlerin rehberliğine gerekseme duyacağını belirterek, "Öğretmen sadece öğreten değil, öğrencisiyle dil köprüsü kuran kişidir." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Öğretmen sadece öğreten değil öğrencisiyle dil köprüsü kuran kişidir
24-11-2021 14:19
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilden öğretmenler ile TBMM Kreşi öğretmenlerini benimseme etti.

Öğretmenleri, "İstiklal ve karşılama mücadelemizin merkezi, ulusal iradenin cilve etmiş olduğu TBMM'ye latifçe geldiniz" niteleyerek selamlayan Şentop, gayrimenkul içi ve haricinde fariza karşıcı öğretmenleri, doğacak nesillerin yapımı düşüncesince verdikleri faik savaş ve fedakarlıklarından ötürü kutlama kartı etti.

Akıl almaz teknolojik ortak çabucak mütebeddil dünyada, öğretmenliğin paradigmalarının da değişmeye başladığını dile getiren Şentop, "Öğrenci rastgele ortak mevzuda meraklıysa öğretmeninin ona vereceği bilgiden baş döndürücü şimdi fazlasına kolay ulaşabiliyor fakat başta müstevli döneminde, kestirmece 1,5 sene meydana getirilen devir içi derslerle iyice rüyet ettik ki okullar sadece ilim öğrenilen yerler, öğretmenler de ilim aktaran insanoğlu değil. Salgın sayesinde, öğretmenliğin bildiğimiz manadan şimdi ayrıksı işlevlerinin öne çıkmış olduğu gerçeğini şimdi elleme kavradık. Rehber ve gösteriş manken olma, ahacık bu öne çıkan vasıfların başlangıcında geliyor." niteleyerek konuştu.

"İlim ve sezme membası" niteleyerek tabir edilen öğretmenlerin, bu çabuk değişimlere fut uydururken evlatları kültürel değerlerle mücehhez adeta ortak elmas üzere işlediğini vurgulayan Şentop, "Akıllı telefonlar, sayısal oyunlar ve halis muhlis görsel sistemlerin bombardımanında bulunan çocuklarımız, sizin rehberliğinize eskisinden şimdi baş döndürücü gerekseme duyacaklar. Çünkü hoca sadece öğreten değil, fiil ve eylemleriyle öğrencisiyle dil köprüsü kuran, çözüm ve durum öğreten, maşer zarfında kesinlikle mevcut olacağının şifrelerini yayınlayan kişidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni teknolojik gelişmeleri, akımları geçenlerde izleme etmelisiniz"

Farabi'nin, eğitimin amacını, "mutluluğu anımsamak ve bireyi topluma hayır bir duruma getirmek" niteleyerek özetlediğini aktaran Şentop, bu aşamada öğretmenin ve muallimlik mesleğinin bugünün şartlarında şimdi da kuşatıcı ortak manzume durumuna geldiğini, öğretmenin belletmen vasfının mürebbi ve geliştirici vasfıyla şimdi da enli ortak şümul sahasına evirildiğini tabir etti.

Öğretmenlere, branşları ne olursa olsun dünkü teknolojik gelişmeleri, akımları yakından izleme etmeleri tavsiyesinde mevcut Şentop, "Öğretmenlik mesleğini yürütme edenlere atfedilen yaşlanmama niteliği buradan kaynaklanıyor aslında. Daima çocuklarla ve gençlerle hemhal olma ve onlar kanalıyla gençliğin en dünkü modalarını izleme etme zorunluluğuyla ait ve sabah tün ortak dünkü kalma durumuna eş olma diyebiliriz. Çocuklarımızın dinamizmine ulaşabilmek düşüncesince onların beğenisini fazla açıkça beyinli öğretmenlere ihtiyacımız var." mesajını verdi.

Öğretmenlerin, insanın, yaşamın bulunmuş olduğu rastgele ortak yerde bulunduğunu kail Şentop, şunları kaydetti:

"Coğrafi zorluklar, hava koşulları ne olursa olsun sizlere budala edilen evlatlarımıza ortak kod öğretebilmek düşüncesince şişman ortak dayanak ve gayretle çalışıyorsunuz. İaşenizi realizasyon buyurmak tabii ehemmiyetli fakat esas çabanızın evlatlarımızın en elleme biçimde yetişmelerini gelmek bulunduğunu biliyorum. Çocuklarımıza akıllarını kullanmayı öğretmek; evlatlarımızın bilgili, bilinçli, ahlaklı eşhas şekilde yetişmelerine iane buyurmak düşüncesince güç gösteriyorsunuz. Hepimizin hayatından nice hoca geldi geçti fakat sadece başımızı okşayan, gözlerinin içerisine baktığımızda şefkatin ta derinini gördüğümüz, bizimle dil köprüsü kuran, ömrümüzün ışığı bulunan ayrıca ilerleyici yaşlarımızda ayırt etmeden sağlam aldığımız hocalarımızı cemi hayırla, iyilikle yad ettik, ediyoruz.

Nobel ödüllü ilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hatırlayınız, onun kendisinde emeği bulunan öğretmenlerinden kesinlikle gururla bahsettiğini unutmayınız. Sizlerin de ayrıksı öğrencilerin alım çalım deposu olacağınıza candan inanıyorum. Gözlerinizin içerisine yürütme vekili yada bakmıyorsa hastalık bakmadığını sorgulama gereği hissettiğiniz, derdiyle dertlendiğiniz, elinizde şekillenmeyi muntazır evlatlarımızın da şefik öğretmenlere gereksinimi var. Öğrettiklerinizden şimdi baş döndürücü gülümsemenize, onları sevdiğinizi göstermenize gereksinimleri var. Sevginizi ve ilginizi hissettirdiğinizde, en içe çevrik yada en neşeli öğrencinin kalbini fethetmemeniz belkili değil."

Değişen evren şartlarında çocukların, öğretmenlerin rehberliğine budala olduğuna ayraç fail Şentop, "İrfan ve felsefe dediğimiz, ilim dağıtmanın baş döndürücü aşkın ötesinde ortak vazifeniz var. Sizlerin bu mesuliyetini ve kıymetini başta müstevli zamanında şimdi baş döndürücü anlayan ortak maşer mevcut artık. Mesleğinizi yaparken içinizdeki yazık duygusu, insanoğlu sevgisi ve oryantasyon isteği tükenmez olsun. Bu dobra günde, sizleri ulusal iradenin cilve etmiş olduğu TBMM'de ağırlamaktan duyduğum sevinme ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum." ifadesini kullandı.

"Öğretmenlik, ortak kariyer mesleği şekilde tanımlanacak"

Milli Eğitim Bakanı Özer de Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden mevrut öğretmenlerle Meclis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin, şişman hedefleri bulunan ortak vatan bulunduğunu vurgulayan Özer, "Bu hedefleri yapmak düşüncesince çocuklarımızı ve gençlerimizi budala ettiğimiz öğretmenlerimiz, ülkemizi şimdi gönençli ortak geleceğe giymek düşüncesince yılgı ortak mücahede göstermektedir. Ne bahtiyar bizlere ki güre ortak nüfusa eş bulunan memleketimiz bire ortak sürede dinamik, yeniliklere ve değişime çabucak uyarlanmış ihtimalî baş döndürücü kıymetli ortak hoca gücüne de sahiptir." görüşünü paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı şekilde bilimde, kültürde ve irfanda, sanatta ve sporda tefeyyüz açıklamak hedefiyle yollarına bitmeme ettiklerini tamlayan Özer, "Bu maksat doğrultusunda beslemek istediğimiz çocuklarımızı, sathi ortak terbiye bilimi bilimi anlayışı namına uygarlık çizgimize makul ortak yaklaşımla, baş döndürücü cepheli düşünebilen, ulusal ve içsel değerlerin yanı sıra üniversal insancasına değerleri de özümsemiş efrat şekilde geleceğe alıştırmak en ehemmiyetli gayemizdir. Bu erek doğrultusunda öğretmenlerimiz de ülkemizin rastgele ortak tek köşesinde şişman ortak cansiparane çalışıyorlar. Bizler de tamamı imkanlarımız doğrultusunda baştan sona öğretmenlerimizin yanı sıra olduk, onların hem mesleksel gelişmeleri hem de düzentileme koşullarını ıslah kılmak hesabına şişman adımlar attık, dünkü adımlar atmaya da bitmeme ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esbak tün ezanı Öğretmenler Günü müjdesi olarak, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesinin benzeyen sürede TBMM'ye sunulacağını açıkladığını hatırlatan Özer, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu aranjman sebebiyle Türkiye tarihinde geçmiş kat öğretmenler şümullü ve totaliter ortak manzume kanununa kavuşmuş olacaklardır. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, muallimlik ortak kariyer mesleği şekilde tanımlanabilecek, adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları, hisse senedi büsbütün ortak düzenek zarfında netleşebilecektir. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin, TBMM'de kıymetlendirilme sürecinde hem TBMM Başkanı hem ortak hoca şekilde yardımınıza bulunan inancımız tamdır. Bu süreçte dayanak noktası ve katkılarınız düşüncesince şimdiden tamamı öğretmenlerimiz hesabına şükranlarımı sunuyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler