USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TBMM Başkanı Şentop koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti.

TBMM Başkanı Şentop koltuğunu 6. dershane talebesi Havva Dilay Gülez'e devretti
23-04-2022 17:36
TBMM
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Çocuk hususi Oturumu

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in açılışının 102. yılı zımnında 102 çocuğun katılmış olduğu "Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları" 23 Nisan bebek özel oturumuyla toplandı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, oturumu açtıktan sonradan salonda bulunanları İstiklal Marşı'na çağırma etti.

Konuşmasında evlatların bayramını kutlayan Şentop, "Milletimizin evi TBMM'ye leziz geldiniz. Ne elleme ettiniz de geldiniz. Meclisimizi bebek bahçesine çevirdiniz." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, şunları kaydetti:

"Dünyanın evvel ve yegâne bebek bayramının malikleri namına etraflı evren çocuklarına barışın, paylaşmanın ve kardeşliğin en elleme yüzü olduğunuzu bugün anımsatma hakkına ve önceliğine sizler sahipsiniz. Sorunları savaşarak çözeceğini düşünen yetişkinlere, büyüklere, etraflı evlatların sulh ve kardeşlikle paylaşılan ortak dünyanın hâlâ elleme ortak evren bulunduğunu duyurmanın en elleme yadigâr 23 Nisan Çocuk Bayramı'dır."

Şentop, Millet Meclisi'nin yapı gününü, ufaklıklara neşe namına hediye fail Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aydın geleceğin dimağı olacak ufaklıklara duyduğu yârenlik ve güveni, bu bayramla gösterdiğini söyledi.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, karışma edilerek topraklarına el konulmuş olan vatanı, evvel namına 102 sene ilkin Meclis kurarak kurtardığını tamlayan Şentop, "23 Nisan, şöhretli ortak geçmişe cemaat iri milletimizin, dünkü Türkiye tarihinin en ehemmiyetli dönemeci, başlangıcıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Sizlere baş döndürücü inanıyorum"

Şentop, vatanı ele etmek isteyenlere huzur iri uğraş verildiğine ayraç ederek, "Sizler de herhangi ortak devir bütünlük ve beraberlikle ülkemizi geleceğe taşıyacaksınız. Buna inanıyorum. İlk Meclis Başkanımız Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk sizlere baş döndürücü inanıyordu ve bugünü sizlere dengesiz etti. Ben de sizlere baş döndürücü inanıyorum, sizleri baş döndürücü seviyorum." ifadelerini kullandı.

Başta Mustafa Kemal iktisap etmek az daha tabanca arkadaşlarına ve bugüne denli görev etmiş ve bu dünyadan bölünmüş milletvekillerine hürmet ve şükranlarını sunduğunu tamlayan Şentop, "Ruhları neşeli olsun." dedi.

6. dershane talebesi Gülez, özel oturuma riyaset etti

Şentop, Başkanlık Divanı düşüncesince intihap yapılacağını duyurduktan sonradan oylamaya geçti.

Özel celsede Mamak Atlıoğlu Ortaokulu 6. Sınıf talebesi Havva Dilay Gülez, Şentop'tan riyaset koltuğunu devraldı.

Gülez, bugünün anlamını hâlâ elleme kavrayabilmek düşüncesince ortak araya geldiklerini dile getirerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Dünya çocuklarına neşe hediye fail evvel ve yegâne memleket olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını özetleyen Gülez, 23 Nisan'ı ufaklıklara neşe namına hediye fail Atatürk'ü, hürmet ve kardeş kardeş andığını kaydetti.

Mustafa Şentop'a da evlatları ağırlamasından ötürü teşekkürname fail Gülez, Şentop'un Meclis bahçesini bebek bahçesine çevirdiğini söyledi. Gülez, bilimden sanata ve spora, doğrudan herhangi ortak bölgede Meclis bahçesinde ortak şeyler öğrendiklerini ve oyunlar oynadıklarını dile getirerek, "23 Nisan'ın anlamını, büyüdüğümüz devir bizlerden sonradan konfirmasyon ilişki ufaklıklara öğreteceğimizden kuşkunuz olmasın." diyerek konuştu.

"Adaletli evren peyda etmek düşüncesince herkesi iş başına çağırma etmeliyiz"

Dünyadaki hepsi evlatların savaşlardan uzak, sulh süresince bahtiyar olmalarını istediklerini kaydeden Gülez, hâlâ sonradan Ali Kuşçu İlkokulu 4. dershane talebesi Berat Emir Sel'i mülakat yapması düşüncesince kürsüye çağırma etti.

Sel, televizyondaki etraflı harp sahnelerinde ve harp ortamlarında ailelerini yitirmiş evlatların bulunduğuna, yaralanan, hastalıklı artan evlatların savaştan dokunca gören ehemmiyetli ortak kesimi oluşturduğuna ayraç etti.

Dünyadaki etraflı evlatların savaşlardan uzak, sulh süresince dostça yaşamalarını dilek ettiğini anlatım fail Sel, "Biz bugünün çocukları, yarının büyükleri namına bu elleme erek düşüncesince daima baş başa ve baş döndürücü çalışmalıyız. Barışı ve paylaşmayı etraflı her insana öğretmeli, sonradan da adil ortak evren peyda etmek düşüncesince herkesi iş başına çağırma etmeliyiz." dedi.

Sel, hava değişikleri ve toptan ısınmanın temelinde dünyayı kirletenler olduğunu, doğacak nesillerin bundan baş döndürücü dokunca göreceğini söyledi.

Devletlerden bu mevzuya duygun olmalarını beklediklerini anlatım fail Sel, saf yaşama ve temizliğe gerekseme duyulduğunu dile getirdi.

Sel, az tüketmeye ve dümdüz yaşamaya her insanın özendirilmesi gerektiğini, hayattaki etraflı canlılara, ailelerine, arkadaşlarına, tanımadıkları kişilere huzur yârenlik ve acıma beslemenin adamlık rolü bulunduğunu kaydetti.

Geçen sene yaşanmış olan orman yangınlarına da dikkati çekici Sel, büyüklerin ağaçlara elleme bakmasını istedi, evlatları da dikme dikmeye çağırdı.

Sel, vatanı destek iktisap etmek düşüncesince en ehemmiyetli noktanın evlatları destek iktisap etmek olduğuna değinerek, şunları aktardı:

"Bizleri koruyucu ve biz düşüncesince akıllıcasına kararlar meydan ve 102. sene ilkin TBMM'yi açarak bizlere elleme ortak memleket bırakan atalarımıza şükran duyuyorum. Barış meşbu elleme ortak doğacak düşüncesince daima baş başa çalışacağımıza lakırtı veriyorum. TBMM'de yaptığımız bu özel toplantının ve edindiğimiz tecrübenin etraflı evlatların adalet etmiş olduğu sulh meşbu ortak dünyaya katkıda bulunacağına etraflı kalbimle inanıyorum."

Özel oturum bildirisi ikrar edildi

Yapılan bu konuşma, ayrıntılar kabilinden "Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları" özel oturumu bildirisi namına oylanarak ikrar edildi.

Gülez, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a da sunacakları metnin, TBMM'nin genel ağ sitesinde de yayımlanacağını belirterek oturumu kapattı.

TBMM Başkanı Şentop, hâlâ sonradan çocuklarla geveze ederek yadigâr fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler