USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki çağa müheyya olmalı

Mustafa Şentop, hayattaki gelişimleri cezaevi önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki çağa müheyya olması icap ettiğini tabir ederek, Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki çağa müheyya olmalı
11-07-2022 22:02
Tekirdağ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önceki adına memleketi Tekirdağ'daki Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu kent Hastanesini görüşme ederek burada bazısı hastalar ve esenlik personellerinin bayramını kutladı.

Ardından Süleymanpaşa ilçesine müteallik Yağcı ve Banarlı mahallelerine revan Şentop, mahalle sakinleriyle bayramlaştı, birlikte müddet geveze etti.

Şentop, Yağcı Mahallesi'nde icra ettiği konuşmada, dünyanın çetin birlikte dönemden geçtiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sürdüğünü tamlayan Şentop, "Bu muharebeye evvela kimesne olabilirlik vermiyordu, muahharen başladıktan endamsız birlikte müddet ortamında biteceğini düşünmeye başladı hacısı hocası ama... Sadece Ukrayna-Rusya ortada da değil dünyada hakeza çatışmaların, savaşların artabileceği birlikte çağa akla yatkın gidiyoruz maalesef." dedi.

"Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki çağa amade olmalı"

Şentop, hayattaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki çağa amade olması icap ettiğini tabir etti.

Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun bulunduğunu özetleyen Şentop, şunları kaydetti:

"Birisi Türkiye'yi gelişigüzel bakımdan çelimli kılmak, çelimli ve iri Türkiye biçimine getirmek. İkincisi de hayattaki sistemin bozulduğu, acemi birlikte dizge arayışlarının meydana geldiği şimdilerde Türkiye'yi elden özlük başına akıntı edebilir şekilde, Milli Mücadele periyodunun sloganı bulunan 'tam istiklal' sloganıyla arsıulusal ilişkilerde, hukukta, ekonomide özlük başına akıntı edebilecek birlikte güçle 'tam istiklal' ortamında tutabilmek. Bunun birlikte ekip bizlere dezavantajları da olmaktadır tabii lakin olabilirlik hakeza birlikte çatı ortamında kalmanın ayrıksı dezavantajları da olacak devir içinde. Onun düşüncesince Türkiye'yi bağımsız birlikte şekilde tutabilmek, Cumhurbaşkanımızın 'kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' söylediği şeyi birlikte yöntem adına kabullenmek önemli.

Bunun hüzünlerini Avrupa devletleri hassaten yaşıyor nice bölgede ilkin erke iktisap etmek üzere. Ama Türkiye aşırı iri zorlukların üstesinden geldi. Bundan kestirmece 100 sene evvela tığ yurt topraklarının ehemmiyetli birlikte bölümü obstrüksiyon altıdayken, tek gücümüz imkanımız yokken, 50 sene bitmeme fail savaşlardan muahharen ağız ağıza kazançlı adına tükenmiş birlikte vaziyetteyken iri birlikte savaşım verdik. Hakikaten vatanımızın bağımsızlığını ve istiklalinin sağladık. Zor dönemler yaşadık lakin bunların üstesinden geldik gelişigüzel daim beraber. Bu dönemleri de elan iri birlikte Türkiye hedefine erişmek yoluyla aşacağız"

"Yine adetçe çoğalma var"

Daha muahharen Süleymanpaşa Belediyesince Karacakılavuz Mahallesi'nde planlı "Keşkek Şenliği"nin açılışına eklenmiş bulunan Şentop, kazandan doldurmuş olduğu keşkeği tören düzeni üyelerine ağırlama etti.

Şantop, arkası sıra hanımlarla dibekte buğday dövdü.

TBMM Başkanı Şentop, burada icra ettiği konuşmada, üçüncü anadan görme keşkek şenliğinin bol olmasını diledi.

Kovid-19 salgınına müteallik pestil sayılarında çoğalma olduğuna dikkati çekici Şentop, "Yavaş aheste müstevli koşulları iyileşiyor diyorduk. Fakat biliyorsunuz ki gine adetçe çoğalma var. Her ne derece hastalığın seyri az buçuk belli belirsiz gitse de gine de dağılma sayısında çoğalma var. Bu sebeple hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, resmiyet ve hijyene ilgi etmek, mümkünse şişman ve mestur bölgelerde peçe gitmek üzere hususlara uyma etmekte kâr var. Çok çetin dü sene geçirdik. Bir elan o günleri Allah göstermesin." niteleyerek konuştu.

Şentop, bölgenin, yörenin, kendine anlaşılan mahalli sert aşırı güzelliği bulunduğunu tabir etti.

Bunlardan birinin de keşkek bulunduğunu aktaran Şentop, "2011 senesinde UNESCO, evren konkre sıfır kültürel mirasına engelleme etmişti keşkeği. Keşkeğin en güzel yapıldığı sahaların başlangıcında da Karacakılavuz geliyor. Zor, bugün ve dayanak talip birlikte yemek. Güzel gerçekleştirmek da başkaca maharetlilik gerektiriyor. Ama Karacakılavuz'daki kardeşlerimizin dostlarımızın bunu en güzel yapanlardan olduklarını bu mevzuda maharetlilik gösterdiklerini biliyoruz." dedi.

Şentop, Karacakılavuz'da coğrafi ayraç almış Dimi dokumalarının da bulunduğunu anlatarak, şu şekilde bitmeme etti:

"Bunların tanıtımı düşüncesince çaba göstermeliyiz. Günümüzde adım adım mahalli özelliklerin, sanatların, el inşası mamüllerin yahut konkre sıfır kültürel değerlerin elan degaje açıdan öne çıkabilmesine olanak sağlayıcı gelişmeler var. Bilhassa değişen teknolojinin gelişmesiyle beraber, iletişimle ilgilendiren kaydedilen gelişmeler bunu kolaylaştırıyor. Özellikle Tekirdağ'ımız nice özel, topu topu dünyaya sunabilecek domestik değerler, mahsulat üretiyor. Bunların tanıtımı düşüncesince elan birlikte tomar çaba göstermeliyiz. Keşkek Festivali de bunlardan birisi."

TBMM Başkanı Şentop, şenliğe katılanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Yöresel mamüllerin satışa sunulmuş olduğu ve ahali oyunları kadrosunun tanıtım gösterisi icra ettiği şenliğe katılanlara keşkek ağırlama edildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler