USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tarihi Gelibolu Yarımadası destanlaşan zaferin 107. sene dönümüne hazırlanıyor

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü nedeniyle 18 Mart'ta tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenler düşüncesince hazırlıklar sürüyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası destanlaşan zaferin 107. sene dönümüne hazırlanıyor
13-03-2022 12:21
Çanakkale

Türk tarihinin değerli sayfalarından olan, yegâne kahramanlıkların yaşandığı, yurt ve budun sevgisinin sembolleştiği, ülkenin rastgele köşesinden mevrut gençlerin mukaddes saydığı değerler düşüncesince canını feda ederek, "Çanakkale geçilmez" destanını yazdığı bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinesindeki takımlar inceden inceye çalışıyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda galibiyet yoğunluğu başladı

Restorasyon ve Yapım İşleri Grup Başkanlığı Şehitlikler ve Anıtlar Peyzaj Uygulamaları Koordinatörlüğünce, bölgede peyzaj düzenlemesi yapılmasının yanında belirlenen aksam yeşillendirilip, döşeme temizlendi.

Hisarlık Tepe üstünde toprak alan 41 m. yüksekliğindeki Şehitler Abidesi çevresinde meydana getirilen çalışmayla, Türk bayrağını simgeleyecek al ve parafin renkte 12 bin şakayık ekildi.

Abide bölgesi ve Morto Koyu'ndaki helikopter pistlerinin çevresinde gerileyiş ve kalkışlarda tehlikeleri engel olmak düşüncesince güçlü destar temizliği, abideye vasıl seçenek yollarda da biçim kenarı temizliği yapıldı.

Katılımcıların habitat düzenini sağlayacak tribünlerin kurulumu ise sürüyor.

Törenler kapsamında bölgede fariza meydana getirecek askeri birlikler de provalarını yapmış olup sonuç hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

"Tarihi alandaki sonuç hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AA muhabirine, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bu sene da şişman ortak cümbüş ve gururla kutlanacağını belirtti.

Kaşdemir, "Çanakkale adına 18 Mart'a hazırız. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü etkinliklerine yapınmak düşüncesince çalışıyoruz. Bu sene 18 Mart törenlerimiz inşallah şimdi elleme olacak. Çünkü hem galibiyet çağımız bununla birlikte Türk milletinin yaptığı baş döndürücü ehemmiyetli ortak işin, köprünün açılışı olacak." dedi.

Çanakkale'nin 18 Mart'ta Türkiye'nin sonuç senelerde görmüş bulunduğu en büyük, manalı buluşmasından birine ev sahipliği yapacağını kaydeden Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Dünyada mühendislik harikası adına yayınlanan boğazın bağrında ortak gerdanlık kabil kalacak bulunan ve Türk milletinin çocuklarının yaptığı şişman yapıtı Sayın Cumhurbaşkanımızın, mevrut misafirlerimizin, Türk milletinin katılımlarıyla rastgele daim bu arada açmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, talih erkanının, halkımızın katılımlarıyla bu arada gene şişman ortak gururla Çanakkale Deniz Zaferimizi kutlayacağız."

"Dünyanın sağlam gösterdiği şişman ortak işi başarmanın gururunu yaşıyoruz"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin tarihindeki en dış sayfalardan biri olduğuna ayraç fail Kaşdemir, şöyleki bitmeme etti:

"O güneş kılıç bu milleti, devleti, vatanı, bayrağı, mukaddes değerleri destek olmak düşüncesince bu topraklardan dünyaya düzlük okuduk. Vatan, millet, mukaddes değerler bahis konusu olduğunda canını hiçe saymanın işareti bulunan Çanakkale ruhu bu topraklarda doğdu. Çanakkale ruhunun temsilcileri Seyit Onbaşılar, Yüzbaşı Yusuf Kenanlar, Cevat Paşalar, Selahattin Adil Paşalar, Gazi Mustafa Kemaller bu topraklarda dünyaya düzlük okudular ve Mehmetçik ile şişman ortak defans mücadelesi verdiler. Mehmetçik baş döndürücü elleme savaştı, komutanları baş döndürücü elleme gönderme ve dümen etmeyi bildi. Biz bu topraklarda muhik ortak gurur, galibiyet yaşadık."

Çanakkale kahramanlarının çocuklarının gene şişman fütuhat yazmanın eşiğinde olduğunu, şişman işler başardığını dile getiren İsmail Kaşdemir, "Boğazın bağrına gerdanlığı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü yapmayı başardılar. Aslında Seyit Onbaşılar, o zamanın Mehmetçikleri, komutanlar, Gazi Mustafa Kemaller bugün hepimiz baş döndürücü şen ortak ortamda çalışalım, bu bayrağın altında özgürcesine şişman işler başaralım sanarak canlarını ortaya koyarak, dünyaya düzlük okumuşlardır. Bugün dünyanın alkışladığı, imrenme ettiği, sağlam gösterdiği şişman ortak işi başarmanın gururunu yaşıyoruz." sanarak konuştu.

"İki muvaffakiyet ve gururu bire ortak güneş yaşayacağız"

Kaşdemir, 18 Mart'ta hem galibiyet gününün kutlanacağını bununla birlikte baş döndürücü ehemmiyetli ortak plan bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışının sevincinin yaşanacağına ayraç ederek, "Hem şişman ortak galibiyet hem ortak şişman ortak işi başarmanın mutluluğu 18 Mart'ı bu sene şimdi manalı ortak bir duruma getirecek." ifadesini kullandı.

"İşte bu Türk milletinin inandığı, bütünlük ve beraberliğini korunum etmiş bulunduğu devir ne derece şişman işler başarabileceğinin göstergesidir." diyen Kaşdemir, tarihin bunların örnekleriyle komple bulunduğunu bildirdi.

Kaşdemir, şöyleki konuştu:

"İnşallah gelecekte de bu birliğimiz, beraberliğimizi, Çanakkale ruhunu kaybetmeden tarihî yolculuğumuza bitmeme edeceğiz. 18 Mart'ta baş döndürücü şişman ortak kavuşma bekliyoruz. O güneş adeta Türkiye'nin kalbi Çanakkale'de atacak, ihtimal de dünyanın gözü bu topraklarda olacak. Çanakkale'den ortak kere şimdi etraflı dünyaya duyuru edeceğiz ki; bu topraklarda rastgele devir varız ve şişman işler başaracağız. Büyük zaferin mimarları, yiğit Mehmetçiğimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Onları tek devir unutmadık, unutmayacağız. Onların şişman mücadelelerinden şişman esin alıyoruz."

Bugün başarılan hepsi işlerin tarihten tahsil edilen ilhamla, o güçle gerçekleştirildiğine dikkati çekici Kaşdemir, "O devir meydana getirilen işlerin ilhamı bugüne güç, güç veriyor, önümüzü aydınlatıyor. Çanakkale Zaferlerindeki o inam bize şişman ortak güdeleme sağlıyor. Bugün de Çanakkale kahramanlarının torunları adına hepimiz de yeniden destanlar yazıyoruz, şişman işler başarıyoruz. Onları rastgele devir rahmet ve saygıyla anacağız. Bugün de devletimize, milletimize, ülkemize hakeza şişman asar kazandıranları da şükranla anıyoruz. İnşallah bu milletin kalbinde Çanakkale ruhu on paralık kalık olmayacak. Çanakkale ruhu bu topraklarda ezel ebet mevcut olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler