USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Taliban'ın kalesi Kandahar'da silah ticareti sona eriyor

Pencvayi ilçesinde mevcut silah pazarındaki tüccarlar, faaliyetlerinin sonlandırması anlamında Taliban çeşidinden uyarıldıklarını tabir etti.

Taliban'ın kalesi Kandahar'da silah ticareti sona eriyor
26-09-2021 16:09
Kabil

Taliban'ın kalesi namına aşina Kandahar vilayetinde, sonuç silah tüccarları dükkanlarını kapatıyor.

Anadolu Ajansı ekibi, etraflıca zamandır Taliban'ın kontrolünde mevcut vilayetteki ortak zamanların en hareketli silah pazarını görüntüledi.

Kandahar site merkezine 75 kilometre uzaklıktaki Pencvayi kazasının Tulekan semtindeki silah pazarına, harap köprülerin üstünden geçerek ve yoğun çukurları mevcut tozlu metodları katederek ulaşılabiliyor.

Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin peşi sıra iklim genelinde silah ticaretini kısıtlamasıyla pazardaki dükkanların çoğunun kapanmış olduğu gözlemlendi.

Pazarda daha ilk 20'ye DOĞRU dükkan bulunurken şu an ise elden 5 silah dükkanı çalışkanlık gösteriyor.

Pazarda geçmişten buyana rastgele ortak müsaade yahut kayda lüzum yapılmaksızın silah ve cephane satışı yapılabiliyor.

İnsanların silah ve cephane talebi azaldı

Pazardaki silah tüccarları, ülkede güvenliğin iri miktarda sağlandığını belirterek, şahısların silah ve cephanelere bulunan talebinin azaldığını tabir etti.

Dükkanlarda satılan Sovyetler Birliği döneminden kalma ve Amerika inşası silah ve mühimmatların sayısı da ağırbaşlı miktarda azalmış durumda.

Dükkan sahipleri, ellerindeki silah ve cephaneleri satmaları ve ortak daha bu işi yapmamaları dair Taliban kabilinden uyarıldıklarını söyledi.

Pazarda, DOĞRU vakte denli tabancalar, setir malzemeleri ve cephaneler satılıyordu.

Bugün verim sayısının azaldığı pazarda, askeri kalifiye muhtelif aksesuar ve Taliban bayrakları da satışa sunuluyor.

Silah dükkanları ortak tane hiç kapanıyor

Taliban'ın silah satışına kısıt getirme sonucu nedeniyle, pazardaki silah tüccarları ellerindeki ürünleri ortak an ilk satmaya çalışıyor. Kimi tüccarlar ise silah ve cephane tamiri yaparak faaliyetlerine sürdürmek istiyor.

Bu arada, silah tüccarlarının çoğu, mülakat ve kaynak vermekten kaçındı.

AA muhabirine mütekellim silah tüccarı Hüdayidad Mevlevi, Taliban'ın ülkeye bilgili olmasıyla düzenlilik problemininin iri miktarda çözüldüğünü belirterek, "Silah satışları düştü. Taliban'ın gelmesiyle de şahısların silah gereksinimi azaldı." dedi.

Mevlevi, ellerindeki silahlara eskiden faziletkâr ecir ödediklerini tabir ederek, "Bir vakitler baş döndürücü dobra ortak paraya satılan silahların kıymeti nısıf yarıya indi. O dönemler dobra paralara aldıklarımız bizi şu an zarara uğratıyor." ifadelerini kullandı.

Şu an silah satışından fazla tamirat işi yaptıklarını tamlayan Mevlevi, Taliban güçlerinin silah ve cephanelerini da tamirat ettiklerini söyledi.

Taliban, silah satışını istemiyor

İsmini hasretmek istemeyen gayrı ortak silah tüccarı ise, Taliban'ın DOĞRU zamanda, küsurat dükkanların faaliyetlerini de yasaklayabileceğini aktardı.

Söz konusu silah tüccarı, Afganistan'daki çatışmalar zımnında şahısların daha ilk satın almış olduğu silah ve cephaneleri kendilerine harcamak isteğini söyledi.

Taliban'ın yük dışı silah satışına müteveccih kısıt getirdiğine, halkın da silaha bulunan talebinin azaldığına yer veren silah tüccarı, "Bu nedenlerle silahları satacak kimesne bulamıyoruz. Artık, toy silah alımı da yapmıyoruz." dedi.

Silah tüccarlarından tahsil edilen bilgilere göre, Afganistan’daki çatışmalardan küsurat silahlar burada karaborsada satılıyordu.

Taliban’ın da bu müddet süresince pazardan silah ve cephane gerçekleştirme etmiş olduğu belirtildi.

Yıllarca Amerika ve Afganistan hükümetine ilişkin güçler ile savaşçı Taliban, ülkedeki karaborsa silah pazarının önde mevrut müşterilerindendi.

Son çağda ise Afganistan ordusunun çöküşü ve NATO güçlerinin ülkeden çekilmesi Taliban’a iri ortak cephanelik sağladı.

Taliban, ülkedeki silahların öz kontrolünde olmasını istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler