USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sürdürebilir Kalkınma Amaçları için gençler adım attı

Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gençlerin global sorumlulukları alabilmesi ve açılan farkındalıklarla çözümlere eş olabilmesi hesabına İstanbul Gençlik Merkezi yaşama geçti. Merkezin açılışına dahil olan BM Genel Sekreter Yardımcıs?

Sürdürebilir Kalkınma Amaçları için gençler adım attı
22-12-2021 10:47

Yoksulluğu ortadan kaldırmak, Dünya'yı destek olmak ve topu topu şahısların sulh ve zenginlik süresince yaşamasını bildirmek için cihanşümul gelişim çağrısı bulunan Sürdürebilir Kalkınma Amacı (SKA) yerine Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri harekete geçti. Gençlerin kabala mesail noktasında arsıulusal platformlarla nezdinde arada cereyan etmesi yerine darülfünun içerisinde İstanbul Gençlik Merkezi açıldı.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda oluşturulan merkezde gençler özlük fikirlerini geliştirecek, projelerini oluşturacak ve BM ile eş işlere imza atacak. Merkeze organ gençler BM müesseselerinde staj, terbiye bilimi bilimi ve tedris programlarına başvurmaya heveslendirme edilirken, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hesabına CIFAL İstanbul Sertifika programlarına katılabilecekler.

Merkezin açılışına ortaklık sağlayıcı ve hakeza planların hâlâ nezdinde tomar gerçekleşmesi icap ettiğini hatırlatan BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth BAU Global Başkanı Enver Yücel'e de teşekkürlerini iletti. Nikhil Seth konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

“Enver Bey, Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri hesabına gençler ortada şuur seviyesinin arttırılması yönünde aşırı ehemmiyetli adımlar atan birisi. Hedefler saptanırken ego de ehliyetli şekilde o sürecin ortasında fariza almıştım. Fakat dünyanın tek durumunda ve ülkesinde bu konudaki şuur kuru kifayetli değil. İlerlemek için medyaya, akademiye, devletlere, çırçıplak maşer örgütlerine şu demek oluyor ki her insana ihtiyacımız var. Çünkü ama daim beraberce bilinçlenip daim beraberce cereyan edersek nezdinde şeyler yapabiliriz.”

“Türk gençleri hedefler noktasında akıllıca yolda”

Seth başkaca gençlerin kabala mesail karşısındaki duyarlılıkları ile ilgili, “Hiçbir yurt dört dörtlük vaziyette değil ama Türkiye'nin bu mevzuda akıllıca yolda bulunduğunu tabir edebilirim. Özellikle Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri hesabına gençler, topluluğun bilinçlendirilmesi noktasında elinden mevrut çabaların en iyisini gösterdiğini görüyorum. İnanıyorum ki medya, basın-yayın ve Enver Bey kabilinden aydınlar yardımıyla hâlâ dobra düzeye ulaşacak. Artık görüyoruz ki çağımız dünyasında değiş için aksiyonları alanlar genç insanlar. Gençlerin bu mevzuda enerjilerini ve bilgilerini masaya koyarak, kabala istinas kabilinden durumların iyileştirilmesi yönünde katkıların aşırı nezdinde tomar olacağına inanıyoruz” halinde konuştu.

Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri terbiye bilimi bilimi müfredatına eklendi

Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerinin bünyelerinde bulunan terbiye bilimi bilimi kurumlarında müfredata eklendiklerine değgin bilgilendirmelerde mevcut Enver Yücel ise tarz yoluyla gençlerin hâlâ nezdinde tomar farkındalık kazanacağını tabir etti. Yücel ayrıca, “2030 Kalkınma Hedefleri doğrultusunda tığ insanımızı, en ilk önce de gençlerimizi ve çocuklarımızı bilinçlendirmek durumundayız. Çünkü doğacak evlatlarımızın elinde. Bu sebepten dolayı terbiye bilimi bilimi müfredatımıza hedeflerle ilişik derslerimizi de ekledik. Onların hâlâ anaokulundan itibaren, üniversiteye denli üste dirim boyu daima bu mevzuyla ilgileniyor olmaları lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Paris'te planlı İklim Zirvesinde imzalar atıldı. Fakat bu bölgede harekete devrolmak çırçıplak maşer kuruluşlarına, terbiye bilimi bilimi kurumlarına düşüyor. Bizler de bu merkezle beraberce topu topu dünyaya gençlerimizin sesini duyuracağız. Yani adalet, hâlâ yaşanabilir nezdinde dünya, hâlâ dobra nezdinde mekân ve hava değişimine üzerine önlemler alınsın istiyoruz” dedi.

“Küresel mesail karşısında ekosistem oluşturduk”

Merkezin eş başkanları ve darülfünun öğrencileri bulunan Ozan Savran ve Fatma Nur Yokuş ise kabala mesail karşısında gençlerin nezdinde araya gelmesinin hâlâ dobra nezdinde uğraş yolu olduğuna söyledi. Savran ve Yokuş merkezin açılması ile ilişik amaçlara değinerek, “Küresel ve domestik hastalıkların çözümünde genç katılımını arttırmak, Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerinin başarılıyla sağlanmasında gençlerin enerjik nezdinde halde gösteriş almasını bildirmek ve gençler arasındaki farkındalığı arttırmak istiyoruz. Yoksullukla mücadele, eşitsizliklere son, emniyetli su, bembeyaz erke kaynakları kabilinden mesail karşısında bu merkezi kurarak gençlerin potansiyellerini ortaya koyabilecekleri esasta nezdinde ekosistem oluşturmuş olduk. Böylece kabala sorunlarla daim bu arada gençler şekilde başlangıç edebiliriz diyerek düşündük” ifadelerini kullandılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler