USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki

İstanbul'da turistik taşımacılık işi İstanbul Büyükşehir Belediyesince sonlandırılan otobüs firmasından meydana getirilen açıklamada, "Zabıta kolluğunun bu derece aleni ve hukuksuz ortak halde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerine toprak verildi.

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki
18-01-2022 16:29
İstanbul

Sultanahmet Meydanı'nda turistlere müteveccih şehir turu düzenleyen otobüs şirketi mensupları ile UKOME sonucu gereği alanı vazgeçme etmeleri anlamında menfaatlerini uyarıcı İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB)e ilişkin aynasız ekipleri ortada toy arbedenin ardından, dakika hem hususi şirketin bununla birlikte İBB'ye ilişkin İstanbul Ulaşım AŞ otobüslerinin faaliyetlerini sürdürdüğü görüldü.

Sultanahmet Meydanı'nda gazetecilere izah karşılayıcı otobüs şirketi avukatı Abide Gülel Birsen, "İBB'nin aynasız ekipleriyle çalışanlara saldırdığını ve araçlarını hukuksuz biçimde çektiğini" tez etti.

İBB'nin 2021 yılı Temmuz kocaoğlan UKOME sonucuna isnaden cereyan ettiğini korumak için çaba sarfeden Birsen, "İhalesiz biçimde aldıkları otobüslerini bizim otobüslere benzeri biçimde giydirip Sultanahmet Meydanı'na getirdiler. Broşürlerimizi nüsha imitasyon ederek bizim fiyatlandırmamızla adanmış yaptılar. Kamu gücü kullanılarak ruhsatlarımız silme ediliyor." dedi.

Hem taşımacılık hakları bununla birlikte çalışanların uğramış bulunduğu fiziki atak düşüncesince türel yollara başvurduklarını özetleyen Birsen, İBB'nin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TÜRSAB) izin vesikası bulunmadan çalıştığını öne sürdü.

Firmadan "rekabete karşıt hareket" iddiası

Firmadan meydana getirilen bağlanmış açıklamada da sözleşmede, tarafların kusuru sıfır zorlayıcı faktör yerinde sözleşmenin düzeltilmiş edilmesi icap ettiğinin arazi almış bulunduğu aktarıldı.

Kovid-19 salgını zımnında şirketin 2020 yılından buyana gelirlerinden yoksun kaldığının belirtildiği açıklamada, şu görüşlere arazi verildi:

"Firmamız da bu kapsamda, hem İBB'ye ödemesi müstelzim bedellerle ilişik adaptasyon bununla birlikte zorlayıcı çözüm dikkate alınarak, yaşanmış olan kayıpların telafisi düşüncesince söz süresinin uzatılması talebinde bulunmuştur. Nisan 2020 tarihinde, hile çeşidinden pandemi ortadan kalkıncaya denli geçecek zamanın, sözleşmenin sonuna eklenmesinin benimseme edildiğine değgin karşılık verilmiştir. İBB yönetiminden birtakım eşhas faaliyetlerimizi durdurmamız gerektiği, ayrımsız operasyonu kendilerinin kuracağı ortak iştirak ile bitmeme ettireceklerini bildirme ettiler. İhaleden kaynaklı gedik hakkımızı ve sözleşmeden kaynaklı haklarımızı bildirme ettikten sonraları ise dava yaşamaya başladık."

Açıklamada, İBB'den önceki gıcır ortak belirgin eksiltme yapılacağının duyurulduğu, sonraları ise ihalesiz yerine İETT'nin bakım hizmeti almış bulunduğu ortak firmadan otobüsler realizasyon edilerek rekabete karşıt faaliyete başlandığı öne sürüldü.

Açıklamada, İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Tarık Safi üzerine savcılığa şikayette bulunulduğu tamlanan açıklamada, "İBB yetkililerinin, elimizde 2020'de kendilerinin vermiş bulunduğu 'pandemi sona erene denli devam' sonucuna rağmen, sonraları hazzı ortak biçimde düşünüm değiştirerek, murafaa süreci de bitmeme fail ortak konuda, aynasız kolluğunun bu denli aleni ve hukuksuz ortak şekilde, ortak ticari iştirak ve operasyona yıkılma duygusu yaratacak hüküm görüntüleri eşliğinde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz." ifadelerine arazi verildi.

Sultanahmet Meydanı'nda çatışma yaşanmıştı

İstanbul'da turistik taşımacılık misyon yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ulaşım AŞ'ye devredilen hususi şirketin mensupları ile aynasız görevlileri ortada cemaziyelevvel çatışma yaşanmıştı. Firma personellerinden bazıları, çatışma esnasında darbedildikleri sebebi öne sürülerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

İBB de turistik taşımacılık karşılayıcı hususi firma ile İETT arasındaki sözleşmenin 1 Temmuz 2021'de dolduğu, turistik taşımacılık misyon yetkisinin de Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İstanbul Ulaşım AŞ'ye verildiğini açıklamıştı. İBB, salahiyetsiz biçimde taşımacılık faaliyeti hazırlamaya çalışmış oldukları sebebi öne sürülerek firma üzerine delil tutulduğu ve savcılığa kusur duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler