USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan'da YTB'nin "Türkiye Bursları"na tahminî 10 bin ad başvurdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının 2012'den bu yana gelişigüzel sene ecnebi öğrencilere müteveccih düzenlemiş olduğu "Türkiye Bursları" programına bu sene Sudan'dan lisans, faziletli lisans ve doktora düşüncesince meydana getirilen müracaat sayısı kest

Sudan'da YTB'nin
12-06-2022 20:01
Hartum

YTB Sudan mülakat heyetinden Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Musa Budak, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, YTB'nin bundan böyle 12. yılına mevrut Türkiye’nin seçilmiş kurumlarından müşterek tanesi bulunduğunu belirtti.

YTB'nin değişik düzentileme alanları bulunduğunu kail Budak şunları kaydetti:

"Batı Avrupa ve Kuzey ABD ilkin peyda etmek kıl payı dünyanın ciharıyek yanına münteşir takriben 8 milyona yaklaşan vatandaşımız var. YTB de bunlara fariza götürmek, ülke dışındaki vatandaşlara verilen hizmetin standardını artırmak, eş güdüm gelmek görevlerini ödeme etmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Orta Asya’dan Balkanlar’a, Orta Doğu’dan Afrika’ya derece aşırı değişik coğrafyalarda canlı Türkiye’ye destekleyici toplumsal grupların, yapıların, milletlerin ülkemizle ilişkilerini geliştirmek, esaslandırmak kıl payı de çalışmalarını yürütüyor."

"Talebin yüksekliği, Türkiye’deki efdal tahsile bulunan teveccühün göstergesi"

Türkiye burslarının koordinasyonunu YTB'nin gerçekleştirdiğini ve bu amaçla Sudan'da bulunduklarını dile getiren Budak, "Türkiye Bursları, elbette izlemsel hedefleri bulunan bilhassa bizim arkadaş karındaş ülkelerle ilişkilerimizin geliştirilmesine ulama sağlayıcı ehemmiyetli enstrümanlardan müşterek tanesi. Bugün burada YTB namına lisans, efdal lisans ve doktora sahalarında Türkiye’de bursa başvuran öğrencilerimizle mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sene kestirmece 10 bine yaklaşan Sudanlı Türkiye Bursları’na başvurdu. Bunların ezen ekseriyeti lisans seviyesindeydi." biçiminde konuştu.

Talebin efdal olmasının Türkiye’deki efdal tahsile bulunan teveccühün müşterek işareti bulunduğunu ve bundan ince sevinme duyduklarını anlatım fail Budak, "Sudan’daki kardeşlerimizin bu alandaki taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Geçen sene kestirmece 140 öğrenciye kılıç burada bu bölgelerde burs olanağı sağladık. Bu sene da dun üst benzeri rakamlarla karşılaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Bir hafta içinde 200'e yaklaşan öğrencinin mülakata alınacağını aktaran Budak, dünyanın değişik yerlerinde canlı Sudanlıların da bu burslara başvurabildiğini söyledi.

"YTB bursluları, buradaki elçilerimiz olacak"

YTB'nin degaje şümullü müşterek burs programına ehil bulunduğunu vurgulayan Budak, şöyleki bitmeme etti:

"Biz öğrencilerimizi bizim belirlediğimiz listelerdeki seçtikleri üniversitelere anlatış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra dört başı mamur öğrencilerimize keyif sigortası olanağı sağlıyoruz. Bütün burslu öğrencilere ülke olanağı sağlıyoruz. Gidiş devir tayyare bileti imkanımız var, maaş namına da müşterek cep harçlığı elde etmiş oluyoruz şu demek oluyor ki gerçekten öbür burslarla da karşılaştırdığımızda aşırı şümullü müşterek burs programı."

Türkiye Bursları'nın en esas hedefinin buradaki gençlerin Türkiye'deki yetişek imkanlarından faydalanması, orada elde ettikleri eğitimi, tecrübeyi hâlâ sonraları gelip öz ülkelerine aktarmaları ve devletler ortada güreşçi köprüsü vazifesi görmeleri bulunduğunu tamlayan Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Sudan ve Türkiye’nin gerçekten zamanı yüzyıllara yaslanan müşterek geçmişi mevcut bunun da değme bölgede geliştirilmesi lazım. YTB de bilhassa bilimsel nitelikli bölgede yetişek dalında bu ilişkilerin derinleştirilmesi ve geliştirilmesi düşüncesince Türkiye Bursları tarafından ulama sağlamaya çalışıyor bundan sonraları da çalışacak. Burada yetişen gençler, bu hedeflerimizin kapsamında değme ülkeye de ulama sağlayacak bizim burada elçilerimiz olacak ve Sudan’ın kalkınmasına, büyüme göstermesine dal verecek insanoğlu olacak sanarak umuyoruz.""Doktor olup tecrübelerimi ülkeme aktarma etmek istiyorum"

Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu Muhyiddin Hıdır Muhammed Ömer, Erasmus programı kapsamında Türkiye’den mevrut müşterek müderris sebebiyle Türkiye Bursları’yla tanıştığını ve Türkiye’de okumaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Ömer, efdal lisans eğitimi sonrasında halkının ve topu topu dünyanın menfaatine besin dair planlar ve icraat gerçekleştirmek istediğini belirtti.

TMV Sudan Hartum Okulları mezunu Muzen Ahmed de Türk öğretmenler ve idareciler aracılığıyla başvurduğu Türkiye Bursları programına benimseme edilmesi yerinde tababet kıraat etmek istediğini dile getirdi.

Gelişmiş yetişek seviyesi dolayısıyla Türkiye’yi yeğleme ettiğini anlatım fail Ahmed, hekim olup tecrübelerini ülkesine aktarma etmek istediğini kaydetti.

Hartum Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Ravan Eşref de 4. sınıfta darülfünun namına Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini görüşme ettiklerini, İstanbul ve Bursa’da 20 çağ geçirdiklerini aktararak, “Gerçekten eksiksiz müşterek geziydi. Biz mimarlar düşüncesince Türkiye değişik açılardan dobra müşterek manken oldu, güzel, değişik müşterek yetişek tecrübesi sundu. 20 çağ değil neymiş 20 aydı.” ifadelerini kullandı.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler