USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan düzenlilik güçleri kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp büyükelçiliğe doğrulama etti

Sudan düzenlilik güçleri, ülkenin batısındaki batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde çalışmış oldukları yalıtım santralinden eve dönüşlerinde kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp hükûmet merkezi Hartum'daki Türk Büyükelçiliği'ne tasdik etti.

Sudan düzenlilik güçleri kaçırılan dü Türk vatandaşını kurtarıp büyükelçiliğe doğrulama etti
11-12-2021 08:28
Hartum

Hartum Uluslararası Havalimanında, kurtarılan Firat Can Barak ve Ömer Cünedioğlu için planlı matbuat toplantısına Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Hızlı Destek Kuvvetlerinin İstihbarat dairesi Başkanı El-Hayır Abdullah ve fevk düzem yetkililer katıldı.

Kurtarılan Mühendis Baran, burada meydana getirdiği açıklamada, başıboş kalması düşüncesince emeği güzeşte her insana teşekkürname etti.

Organize birlikte halde akıntı yazar kendileri düşüncesince yayınlanan çabadan çevre baş döndürücü mutlu bulunduğunu kail Baran, "Türkiye'nin Büyükelçisi İrfan Bey da baş döndürücü güç harcama etti. Biraz evvel Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla da görüştük. Onlara çabaları ve gayretlerinden çevre baş döndürücü teşekkürname ederiz." niteleyerek konuştu.

10.12.2021 Sudan’ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde esbak gündüz kaçırılan dü Türk vatandaşı, Sudan asayiş güçlerinin düzenlemiş olduğu operasyonla kurtarıldı.

Ömer Cünedioğlu da çirkin birlikte an yaşadıklarını ancak başkaldırı ve sitem etmediklerini anlatım etti.

Yaşadıkları vakalardan çevre da Sudan halkına hoşnutsuz olmadıklarına ayraç fail Cünedioğlu, bu lezzetsiz vakalardan çevre umutları tükenmediğini dile getirdi.

Cünedioğlu, başıboş kalmaları düşüncesince emeği güzeşte Sudan hükümetine teşekkürname ederek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'na başkaca teşekkürname geçirmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. İyi ki hakeza birlikte liderliğimiz var." ifadelerini kullandı.

"2 gündüz sonraları kurtarılmalarının, kardeşliğimizin çelimli bulunduğunun göstergesi"

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Neziroğlu da 3 gündüz evvel kaçırılan dü Türk vatandaşının havalimanında karşılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurtarılan vatandaşların Faşir'de Türk şirketine ilişik cazibe santralinde çalıştıklarını aktaran Neziroğlu, bu santralin, Faşir ve civarındaki köylerin cazibe ihtiyacını karşıladığını belirtti.

Neziroğlu, vakalardan 2 gündüz sonraları kurtarılmalarının, Türkiye ve Sudan dostluğunun ve kardeşliğinin ne derece çelimli bulunduğunu gösterdiğini anlatım etti.

Olayın Türklere huzur meydana getirilen birlikte gelişim olmadığının altını çizen Neziroğlu, "Bölgede birlikte ekip asayiş mesail yaşanıyor, bundan kaynaklı birlikte görüngü bulunduğunu düşünüyoruz. umut ederiz ki Darfur'da hadisat çelimsiz sürede yatışır ve ordaki kardeşlerimiz barışa kavuşurlar." niteleyerek konuştu.

Neziroğlu, yaşanmış olan olayların dü dünya arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini de vurguladı.

"Köklü ve çelimli ilişkiler"

Hızlı Destek Kuvvetleri, İstihbarat Dairesi Başkanı El-Hayır Abdullah da Türkiye ve Sudan arasındaki birlikteliğin güzel ve çelimli olduğunu, Sudan halkının da Türk halkına hürmet duyduğunu vurguladı.

Hükümet ve ahali yerine bu yaşananlardan üzüntülerini dile getiren Abdullah, "Sudan'a işlev fail bu dü kardeşimize yaptığımız disiplin ve kırılan harekât sonucunda ulaşmamızdan çevre baş döndürücü mutluyuz." dedi.

Operasyonun Sudan Ordusu, Hızlı Kuvvetleri, Emniyet Güçleri ve İstihbarat Teşkilatı'nın iş donanmasında yapıldığını kail Abdullah, kaçıranların birlikte kısmının kaçtığını, diğerlerinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Kuzey Darfur eyaletine ilişkin Faşir kentindeki Türk cazibe santralinde etkin 2 Türk yurttaşı ve Sudanlı şoför, 7 Aralık akşamı işten eve dönerlerken kimliği belgisiz kişilerce zarfında bulundukları vasıtayla adsız sansız birlikte yere götürülmüştü.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması düşüncesince Sudan makamları gözetiminde dip girişimlerde bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler