USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SPARK ile ATSO arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile arsıulusal çıplak maşer kuruluşu bulunan SPARK arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde, Türk ve Suriyeli müteşebbis ve işletmelere ayrışık mali okuryazarlık, iş ihya ve benzeşim başlıklarda eğitimler verilecek.

SPARK ile ATSO arasında işbirliği anlaşması imzalandı
17-08-2022 14:06

Avrupa Birliği'nin mali yardımı ile yürütülen, kısaltması “DAHIL” bulunan “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin Finansmana Daha İyi Erişim Sağlayarak İstihdam oluşturulması” projesi çerçevesinde imzalanan işbirliği anlaşması ile ATSO içinde “Suriye Destek Masası” kurularak Türk ve Suriyeli iş insanlarının diyalekt dış satım fırsatları ve odanın sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanarak yurt ekonomisine ulama sağlaması kolaylaştırılacak. SPARK çeşidinden düzenlenen plan çerçevesinde, Suriyelilerin kurduğu işletmelerin mali araçlara erişimini artırmak, ticari faaliyetlerini elan şuurlu bir duruma iletmek ve metin bir pres anlayışı yerleştirilmesi hedefleniyor. Böylece devletimizde faaliyette mevcut bu kuruluşların yurt ekonomisine entegrasyonuna da ulama sağlanacak.

“Suriyeli iş insanlarının lisan bariyerinden kaynaklı kendisine erişemedikleri ticari dayanaklık etmek hizmetlerine erişmesini sağlayacak”
ATSO ile SPARK arasında imzalanan işbirliği anlaşması karşı mütekellim SPARK Türkiye Ülke Müdürü Halil Can Emre, “Türk ve Suriyeli KOBİ'lere sunduğumuz destek sunar ile istihdamı artırarak, evcil halkın ve sığınmacıların refahını iyileştirmeyi, ve dü camia arasındaki el birliği ilişkilerini artırmayı hedefliyoruz. ATSO içinde kurulan Suriye Destek Masası, Suriyeli iş insanlarının lisan bariyerinden kaynaklı kendisine erişemedikleri ticari dayanaklık etmek hizmetlerine erişmesini sağlayacak” dedi.

“Uzun soluklu işbirliğimiz bulunmaktadır, bu işbirliği artarak bitmeme edecektir”
En devimsel sivil polis polis maşer kuruluşu olduklarını kail ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, “Yıllardır yürüttüğümüz faaliyetlerle ilimizin en devimsel sivil polis polis maşer kuruluşu kendisine hem üyelerimize bununla birlikte şehrimize en dobra hizmeti sunmaya çalıştık. Hem odamız bununla birlikte iştiraklerimizle onlarca plan gerçekleştirerek üyelerimize sunduğumuz hizmeti yetiştirmek düşüncesince çabalarken odamızın ek kıymetini arttırmayı sürdürdük. ATSO kendisine birbirinden değişik projelerle en iyiye erişmek düşüncesince çabalarımız ve topu topu üyelerimize denk ve birinci sınıf görev ödeme uğrunda değerli olma çabalarımız sürecektir. Geçmişte hem odamızla bununla birlikte iştiraklerimizle üyelerimize sunduğumuz hizmetleri geliştirmemiz düşüncesince bizlere dayanaklık etmek verici SPARK'a ve bu projeyi destekleyen AB'ye teşekkürname ediyoruz. Görüleceği gibi derinlemesine soluklu bir işbirliğimiz bulunmakta ve bu işbirliği artarak bitmeme edecektir” dedi.

Eğitimlerden toplamda tahminî 800 insan yararlanacak
Avrupa Birliği mali yardımı ile sivil polis polis maşer kuruluşu SPARK, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'daki tecim ve uran odaları ile işbirliği içinde sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar odaklı çalışmalarını sürdürüyor. DAHİL projesini yürüteç kuruluş, önceliğini iş becerileri eğitimi ile birinci sınıf iş olanakları sunulmasına müteveccih mikro, ıvır zıvır ve ölçülü ölçekli işletmelerin büyüme göstermesine korumak kendisine açıkladı. Finansal okuryazarlık, iş becerileri, iş planlaması, pazarlama, yenilikçilik, dijitalleşme özellikle edinmek gibi gerekseme tanıdık nice bölgede düzenlenecek eğitimlerden toplamda tahminî 800 insan yararlanacak.

SPARK 2013'ten bu yana 270'ten çok dünkü işletmenin kurulmasına dayanaklık etmek oldu
2013'ten bu yana Türkiye'de icraat yürütmekte bulunan SPARK, girişimcilik ve KOBİ'lere dayanaklık etmek projelerini uygulamaya geçirdiğinden bu yana 270'ten çok dünkü işletmenin kurulmasına aracısız dayanaklık etmek oldu. Yaklaşık bin 500 insana istihdam sağlamış oldu veya verdiği destekle istihdamını müdafaasını sağladı.

SPARK ve ATSO arasındaki işbirliğinin evvel adımları Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen
Suriyeli ve Türk müteşebbis ve KOBİ'leri bir araya getiren “E-Ticaret ve E-ihracat Konferansı” etkinliği ile atıldı. Suriyeli ve Türk iş insanlarının dijitalleşme fırsatlarını görmek ve firmalar arası bağlanak ihdas etmek gibi bir araya gelmiş olduğu ortamda, arsıulusal ticarete e-ticaret marifetiyle engelleme edinmek talip ıvır zıvır ve ölçülü ölçekli işletmelere uzmanlar çeşidinden sektörel bilgiler aktarılarak işletmelerin dış satım yapmaları motivasyon edildi.
Türkiye'de 2019 verilerini temel alındığında 15 bin nüsha Suriyeliler çeşidinden müesses resmi pres bulunmakta. Bunların iri çoğunluğu 10 ve altı devimsel sayısına cemaat ıvır zıvır ve ölçülü epope işletmeler kategorisinde arazi alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler