USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Soyer'in İzmir'in kurtuluşu törenlerinde dediği laflara tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili ve MHP'li ekip reis vekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarındaki laflarına reaksiyon gösterdi.

Soyer'in İzmir'in kurtuluşu törenlerinde dediği laflara tepki
12-09-2022 23:02
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilkgüz kocaoğlan alışılagelen toplantısı Fuar Kültürpark Alanı'ndaki toy divan derinti salonunda Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının istek ve tavsiyeler kısmında yalan düzlük AK Parti Grup Başkan Vekili hür Hızal, Soyer'in 9 Eylül haset ayrıştırıcı ortak gönül kullandığını encam sürdü.

Konuşması esnasında Soyer'in kullandığı sözcüklerin Soyer'in zihnindeki gerçekleri ortaya koyduğunu düşündüğünü anlatım fail Hızal, şunları kaydetti:

"15 Mayıs 1919 da özlük kötü idealleri doğrultusunda İzmir'i Yunanlılar engelleme etmiştir. Sadece işgalle kalmamışlardır, yakmışlardır, yıkmışlardır ve sarkıntılık etmişlerdir. Bu millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde akıbet hücumla Yunanlıları sizin dinleti verdiğiniz o bölgede denize dökmüştür. Siz o gündüz konuşmanız da ortak lügat bile olsun Yunan'dan bahsetmediniz. Bir saniye üstelik olsun, Yunanistan'dan bahsetmediniz.

100 sene sonraları ahit Ege'de muhik gerekçelerle ülkemizin vermiş bulunduğu mücadeleyi de görmezden gelerek, bizi maksadıyla Amerika Senatosu'nda yakınma eden, maksadıyla Avrupa başkentlerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini yakınma eden, harp uçaklarımıza arsıulusal iklim branşında sevkitabii kilidi atmaya çalışan, çırçıplak gemilerimize arsıulusal esmer sularında mermi sıkan Yunanistan'ın isminden ortak kere bile bahsetmediniz. Biz bunu kestirim ediyorduk Sayın Başkan."

Hızal, Soyer'in Türkiye'nin muhik duruşunu ortak yere bırakarak, Atina Belediye Başkanı ile görüşmeye gittiğini, bu durumun topu topu vatandaşların içini acıttığını anlatım etti.

Soyer'in çalım verdiği Atina Belediye Başkanının densizce ortak twit attığını hatırlatan Hızal, "Sizinle beraberce fotoğrafını da koyarak sayın Cumhurbaşkanımıza gönül temdit cüretinde bulundu. Şu uyarıyı gerçekleştirmek istiyorum. Bütün bunları ne düşüncesince yaptınız bilemiyorum. Ama Atina'daki ve Yunanistan'daki arkadaşlarınıza özellikle Atina Belediye Başkanı'na şu uyarıyı yapın.'100 sene önceki bu toprakları bulaşık çizmeleriyle işgale mevrut dedelerini bizim dedelerimiz denize döktüyse. O gündüz oraya topladığınız yüzbinlerce ad ve halkımız ahit bu toprakları engelleme ika hesabına emperyalistlerin oyuncağı olma çabası içerisine giren Yunanlılara dersi verirler. Bu uyarıyı kendilerine yapmanızı istiyorum." diye konuştu.

"En iri kimsesizlik köksüzlüktür"

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ise 9 Eylül kadar ehemmiyetli ortak günde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın denize dökülen yağı alegori ecdadı amaca koymasını kınadığını söyledi.

Soyer'e aksülamel yayınlayan Şahin, "En iri kimsesizlik köksüzlüktür. Bizim düşüncesince Selçuklu her neyse Osmanlı da odur. Osmanlı her neyse Türkiye Cumhuriyeti devleti de odur. Nutuk ve Atatürk'ü başvuru göstererek, özlük şahsi düşüncelerinizi bildirilmiş ettiniz. Hem Atatürk'e tıpkı zamanda 625 sene 3 kıtada adaletle buyruk devam eden ecdadımıza en iri haksızlığı yaptınız. Ayıdan makam Yunan'dan arkadaş olmaz. Ege'de uçaklarımızı rahatsız etme edip, bizim karasularımızda gemimize biberli ediyorlar. Vazgeçin bundan böyle sulh söyleminden." dedi.

Şahin, Soyer'in göreve geldiği günden buyana verdiği sözlerin alegori getiremediğini, söylemleri alegori projelerle gündeme gelmesi icap ettiğini anlatım etti.

Soyer ise şehrin 100. halas yılını kutladığı düşüncesince kendini aşırı bahtlı hissettiğini anlatım etti.

Atalarıyla kendisinin de alım çalım duyduğunu anlatım fail Soyer, şunları kaydetti:

"Vahdettin ve Damat Ferit Paşa, Sevr'i imzaladılar. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u almış, 4 gönül bilici zevahir sahibi dinç ortak lider. Biz atalarımızla övünme ediyoruz. Atalarımızla övünme buyurmak birilerinin tekelinde değil. Bizim ecdadımızla ortak problemimiz yok. Ayrıştırıcı gönül kullandım aşırı doğru. Neyi ayrıştırdım biliyor musunuz? Vatan hainleriyle yurt kahramanlarını ayrıştırmak lazım. Eğer ayrıştırmazsanız ayrımsız sert koyarsanız olmaz. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz.

Bizim ulusal kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk'e 5 kıta ölüm cezası fermanı çıkartıp gebertmek istemişler. Kim? Vahdettin. Kaç kıta suikast ayarlamak istemişler kim? Damat Ferit Paşa. Ne yapmışlar İngiliz zırhlılarına binip gitmişler. Şimdi ego bu atamın nesini savunayım. Bizim ecdadımızla ortak problemimiz yok. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Ama Vahdettin ancak Damat Ferit Paşa, o yurt hainleriyle katiyen yolumuz buluşmaz."

Soyer, barışı korumak mecburiyetinde olduklarını, var ise anca ortak engelleme ve yayılmacı hücum Yunan'a ve Fransız'a gerektiğinde gine İzmir'in ayakta durup mukteza dersi vereceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler