USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Sıla'yı darbeden Ahmet Kural'ın 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti 

Sıla Gençoğlu'nu darbettiği sebebi öne sürülerek üç ayrı suçtan toplanmış 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural karşı istinaf mahkemesine meydana getirilen müracaat reddedildi. Böylece Kural'ın cezası mukannen oldu. Ahmet Kural bu suçlardan evcil murafa

Sıla'yı darbeden Ahmet Kural'ın 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti 
11-01-2022 18:32

Sıla Gençoğlu'nun o devre sevgilisi bulunan Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, yıldırma ve hakarete uğradığını tez etmiş olduğu olay, 29 Ekim 2018'de meydana geldi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tanıdık davadaki geçmiş karar, 22 Nisan 2019'da çıktı. Mahkeme Ahmet Kural'ı "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis, "Basit yaralama" suçundan 5 ay hapis, "Hakaret" suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası iktisap etmek gibi toplanmış 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak cezaların değme birtanesini erteledi. Ancak Ahmet Kural'ın avukatları, karara erinç istinaf zımnında başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi de vakada sade muhakeme usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve irfan yapılması gerekçeleriyle sonucu bozdu. Bozma sonrası baştan yargılanan Ahmet Kural'a 14 Temmuz 2021'de evcil duruşma kabilinden baştan ayrımsız ceza verildi.


İKİNCİ KARAR SONRASI İSTİNAF BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

İkinci değişmeyen sonra Ahmet Kural'ın, Sıla Gençoğlu'nun ve şikayetçi yan bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları kabilinden istinaf başvurusunda bulunuldu. Başvuruyu ikrar eden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, geçtiğimiz hafta dosyayı baştan ele alarak sonuncu kararını verdi. Mahkeme üyelerince oy birliğiyla tahsil edilen kararda, "Mahkemenin sonucunda usule ve esasa bağlı rastgele birlikte hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde rastgele birlikte nakıs olmadığı, kanıtlama itibarıyla değerlendirmenin durumunda olduğu, eylemin akla yatkın yerine nitelendirildiği ve kanunda öngörülen töhmet tipine uyduğu, cezaların kanuncu bağlamda uygulandığı" gerekçeleriyle istinaf başvurusu reddedildi. Böylece Ahmet Kural ile alakalı değişmeyen mukannen oldu.


SILA'NIN AVUKATI: GEÇ DE OLSA ADALET TECELLİ ETTİĞİ İÇİN MUTLUYUZ

Karar üstünde Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, "Müvekkil Sıla Gençoğlu'na müteveccih hakaret, yıldırma ve bilerek cerh suçlarından çevre maznun üstünde sunulan mahkumiyet sonucuna meydana getirilen istinaf başvurusu reddedilmiş ve değişmeyen kesinleşmiştir. 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren sürdürdüğümüz türel mücadelemiz çağ nedeni ile nihayete evliya ve geç de olsa doğruluk cilve etmiştir. Kesinleşen değişmeyen ve türel proses ile birlikte, müvekkilin haklılığı kemiksiz birlikte halde ortaya çıkmıştır. Geç de olsa doğruluk cilve etmiş olduğu düşüncesince mutluyuz" halinde bağlanmış açıklamada bulundu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler