USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu gece ezanı planlı mükafat Töreni ile sona erdi. Festivalin En İyi Filmi 'Karanlık Gece' seçilirken, 'Kurak Günler' isimli sa

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
09-10-2022 04:01

1 Ekim'de anadan görme Festival Korteji, Onur ve Başarı Ödülleri ile Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması Ödülleri'nin sahiplerini bulmuş olduğu açım töreniyle başlamış olan ortak haftalık beyaz perde maratonu bu akşam ezanı açıklayan Altın Portakal Ödülleri ile sona erdi. Nefise Karatay ve Yekta Kopan'ın sunumuyla Antalya Spor Salonu'nda meydana gelen törene, hakem heyeti üyelerinin yanı sıra, zanaat dünyasından hâlâ dayanıklı aşırı isim, yarış filmlerinin ekipleri ve binlerce beyaz perde sever katıldı. Festival süresince 33 ülkeden 74 yönetmenin 66 filmi gösterilirken, mükafat Töreni gecesine ise 'Kurak Günler' filmi mühür vurdu.

Nükhet Duru konseriyle hem coştular hem duygulandılar

Kapanış galasında Nükhet Duru konseri, salondakilere unutulmaz anlamış olur yaşattı. Birbirinden elleme parçaları seslendiren Duru, cıvıl cıvıl ve kalp iki canlı şarkılarıyla salondakileri hem coşturdu aynı zamanda hüzünlendirdi. Film Festivaliyle ait düşüncelerini de aktaran eli uz sanatçı, "Müzik emekçilerinden ortak dostunuz adına bu şeb ödül alanları, almayanları, sanatın, sevginin ve ilişkinin tadına varanları hakkıyla yürekten, dostlukla kutluyorum" dedi.

"İyi ki varsın Altın Portakal, elleme ki varsın sinema"

Ödüllerin açıklanmasından evvel sahneye çağırma edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivale dahil olan her insana teşekkürname ettiğini söyledi. Böcek, "Kortejle başlamış olan festivalin coşkusu elleme şehrimizden ülkemize dalavere dalavere yayıldı. Hemşehrilerimle beraberce aşırı elleme ortak hafta geçirdik. Sokaklarda buluştuk, salonları beyaz perde aşkıyla doldurduk. Sanatla iyileştik, çoğaldık. Sevgiyle kucaklaştık. İyi ki varsın Altın Portakal, elleme ki varsın sinema. Yaşadığımız rastgele gün, aldığımız kararların ne denli akıllıcasına bulunduğunu gördük. Çünkü Türk sineması olmadan, sanatçılarımız yapılmaksızın Altın Portakal olamaz. O, kişi değerleriyle güzeldir, kişi değerleriyle anlamlı. Onun düşüncesince ortak tarihtir, yaşı gayrisıhhi asrı sabık ortak çınardır. O, özüyle ortak evren markasıdır. Ülkemizin, arsıulusal alandaki alım çalım kaynağıdır. 59 salname tarihiyle bizi bağrına basan Altın Portakal, ahit ortak kat hâlâ sanatçılarımızın emeklerini taçlandıracak. Şimdiden ödül ilişki tamamı sanatçılarımızı içten kutluyorum. Sanata bedel katan tamamı sanatçılarımıza, sanatçısına ve festivaline sahiplenen tamamı halkımıza, beyaz perde emekçilerine, sponsorlarımıza, ülkemizin ve dünyanın ciharıyek yanından mevrut tamamı konuklarımıza ve gecesini gündüzüne katarak etkin tamamı curcuna ekibine, elhasıl katkıda mevcut tamamı azamet ve kuruluşlara teşekkürler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ilkeleriyle, devrimleriyle, fikirleriyle yolumuzu aydınlattığı, bizlere delalet etmiş olduğu düşüncesince saygıyla, şükranla ve gönül borcuyla anıyorum. Onun izinden ayrılmadan; bilgelik ve sanatın ışığında; barışın, kardeşliğin, özgürlüğün ve demokrasinin buyruk sürdüğü ortak diyar düşüncesince durmadan, yılmadan, yorulmadan yürüyeceğimize lakırtı veriyoruz" diyerek konuştu.

En elleme film 'Karanlık Gece' oldu, 'Kurak Günler' mühür vurdu

Böcek'in konuşmasının arkası sıra mükafat Töreni'ne geçildi. Jüri üyeleri çeşidinden ödüller şöyle açıklandı:
Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmasında, Jüri hususi Ödülü, 'Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada' anlı şanlı film, direktör Özgürcan Uzunyaşa'ya, En İyi Kısa Film 'Ben Tek Siz Hepiniz' anlı şanlı filmle Barış Kefeli ve Nükhet Taneri'ye verildi.

Belgesel Film kategorisinde En elleme Belgesel Film ödülü 'Kim Mihri' filmiyle Berna Gençalp'e verilirken, Jüri hususi Ödülü, 'Düet' filminin yönetmenleri Emin İlkbağ ve İdil Akkuş'un oldu.
En İyi Uluslararası Film, 'Ziyaretçi' filmi seçilirken ödülü direktör Martin Boulocq'a verildi. En İyi Erkek Oyuncu, 'Mahkeme' filmindeki performansıyla Pejman Jamshidi, En İyi Kadın Oyuncu, 'Canavarlar' filmindeki performansıyla Marina Fois olurken, En İyi Yönetmen Ödülü de 'Ekmek ve Tuz' filmiyle Damian Kocur'a verildi. Jüri hususi Ödülü ise 'Valeria Evleniyor' anlı şanlı filmle direktör Michal Vinik'in oldu.
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü 'Kurak Günler' filmiyle direktör Emin Alper'in oldu.
En İyi Müzik Ödülü 'Kurak Günler' filmindeki müzikle Stefan Will'e, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 'Kurak Günler' filmindeki performansıyla Erol Babaoğlu'na, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 'Ayna Ayna' filmindeki performansıyla Laçin Ceylan aldı. En elleme zanaat yönetmeni kategorisinde, 'İguana Tokyo' filminin yönetmenleri Meral Efe Yurtseven ve Yunus Emre Yurtseven'in, En elleme kurgu, 'Kurak Günler' filmindeki kurgusuyla Özcan Vardar ve Eytan İpeker'in oldu. En İyi Görüntü Yönetmeni, 'Kurak Günler' filminin yönetmeni Christos Karamanis'in oldu. En İyi Erkek Oyuncu, 'Kurak Günler' ve LCV (Lütfen Cevap Veriniz) filmlerindeki performanslarıyla Selahattin Paşalı ve Cem Yiğit Uzunoğlu'nun oldu. En elleme avrat oyuncu, 'Kar ve Ayı' filmindeki rolüyle Merve Dizdar'ın oldu. En elleme senaryo ödülü, 'Karanlık Gece' filmiyle Murat Uyurkulak ve Özcan Alper'e verildi. Cahide Sonku Ödülü, 'Kurak Günler' filmindeki performansıyla Çiğdem Mater'e verildi. En elleme direktör ödülü, 'Kurak Günler' filminin yönetmeni Emin Alper'e verildi. Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü, Kar ve Ayı filminin oldu. Doktor Avni Tolunay Jüri hususi Ödülü, Ayna Ayna filmiyle Belmin Söylemez'e verildi. En elleme film ödülü, 'Karanlık Gece'nin oldu.
Ödül töreni sonrası festival, Nükhet Duru konseriyle akıbet buldu.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser - Fırat Demir
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler