USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Senegal'de demirleyecek dünyanın en şişman taharri memuru polis hastane gemisi gönüllülerini bekliyor

Gelişmekte bulunan devletlerin afiyet hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak kabilinden kurulan Uluslararası Mercy Ship organizasyonunun acemi hastane gemisi Global Mercy, doktordan garsona nice manzume grubundan gönüllüler arıyor.

Senegal'de demirleyecek dünyanın en şişman taharri memuru polis hastane gemisi gönüllülerini bekliyor
07-12-2021 11:28
Dakar

Amerikalı Don Stephans kabilinden 1978'de kurulan sivil polis polis hastane sefine projesi Mercy Ship, 12 sene Asya devletlerinde faaliyette bulunduktan sonradan 1990'dan itibaren hoppadak Afrika ülkelerine misyon veriyor.

Proje ile ayrımsız adı haiz Mercy Ship gemisi, 1990'dan beri Afrika'daki 14 kıran ülkesini 33 kere görüşme etti ve gemide bugüne derece 105 bin cerrahi ameliyat gerçekleştirildi, 200 bin insan otama edildi, 49 bin insana de muhtelif eğitimler verildi.

Mercy Ship gemisinin adı, hoppadak Afrika'da çalışkanlık kararından sonradan 2007'de Africa Mercy yerine değişti.

Mercy Ship projesi kapsamında, Şubat 2022'de Senegal'in başkenti Dakar'a doğacak Africa Mercy gemisine ek yerine acemi hastane gemisi Global Mercy de Mayıs 2022'de Dakar'da olacak.

Gemi personelinden keyif çalışanlarına derece ağız ağıza gönüllülerin çalışacağı Global Mercy, dünyanın en iri sivil polis polis hastane gemisi yerine 10 ay süresince Dakar'da kalacak.

AA muhabiri, Mercy Ship Africa Bürosu Sorumlusu Dr. Pierre Mpele'ye, Mercy Ship projesi ve Global Mercy gemisinin detaylarını sordu.

"Dünyanın en iri sivil polis polis hastane gemisi"

Mpele, Africa Ship gemisinin Ağustos 2019'da Dakar'a geldiğini fakat acemi surat koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında Mart 2020'de ülkeden boşanmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Senegal hükümetinin kendilerine dayanak noktası verdiğini ve Cumhurbaşkanı Macky Sall'in projeyle yakından ilgilendiğini tamlayan Mpele, bu kapsamda baştan Senegal'e döneceklerini dile getirdi.

Mpele, ilkin Africa Mercy'nin Dakar'a ulaşacağını arkası esna mayıs ayında da Global Mercy'nin geleceğini anlatım etti.

Global Mercy'nin Dakar'a ulaşmasıyla Africa Mercy gemisinin 2 maaş bakıma gireceğini kail Mpele, Africa Ship'in hemen sonra Madagaskar ve Gine'de faaliyetlerine bitmeme edeceğini kaydetti.

Mpele, Global Mercy gemisine bağlı şu detayları verdi:

"Yaklaşık 12 kıvrık birlikte yapı yüksekliğinde bulunan Global Mercy, dünyanın en iri sivil polis polis hastane gemisi. Önceliğimiz cerrahi operasyonlar ve keyif mensubunun eğitimi. Gemideki 6 ameliyathanede eş rahatsızlıklarına bağlı cerrahi operasyonlar, ortopedi cerrahisi, umumi cerrahi, beniz tümörü cerrahisi, perde ameliyatları, diş operasyonları ve başta yanıkları havi plastik ameliyat ameliyatları yapacağız. Aynı sürede iş rahatsızlıkları tedavilerini de gerçekleştireceğiz. Zaten bu operasyonları Africa Mercy'de de yapıyorduk fakat Global Mercy ile kapasitemizi genişletiyoruz. En önemlisi de hastalar bu operasyonlar ve tedaviler düşüncesince yegâne birlikte kuruş bile ödemeyecek."

40 milletten 650 gönüllü

Mpele, 174 m. uzunluğunda, 200 döşek kapasiteli Global Mercy'de okul, spor salonu, kafe, market ve kitabevi kabilinden hizmetlerin de toprak aldığını belirtti.

Global Mercy'de çalışacak her insanın fahri olduğuna aksan işleyen Mpele, "Gemide 40 milletten sürekli 650 gönüllümüz olacak. Kaptan ve uran personel de karışma gemide mevcut hepsi hasbilik esasına layıkıyla çalışacak. Doktor ve keyif mensubunun beraberinde aşçı, elektrikçi, hoca kabilinden nice ayrımlı alandan gönüllüler aramıza katılacak." niteleyerek konuştu.

Mpele, Mercy Ship projesinin ağız ağıza bağışlarla yürütüldüğüne dikkati çekerek bu kapsamda herhangi birlikte gönüllünün maaş 300 dolar ifa yapması gerektiği bilgisini de paylaştı.

"Bugüne derece on paralık Türk gönüllümüz olmadı"

Gönüllü edinmek düşüncesince mesleksel ustalık haricinde ne kriterleri delik uğrunda bulundurdukları sorusunu ise Mpele "Mesleki yeterliliği birlikte kenara bırakırsak tabii evvel şartımız İngilizce bilmek. İkinci yerine da başkalarına iane etmekten talih duymak." niteleyerek yanıtladı.

Mpele, gönüllülerin şimdi artma Avrupa ve ABD'den geldiğini anlatım ederek "Maalesef bugüne derece on paralık Türk gönüllümüz olmadı fakat biliyoruz ki Türkiye Afrika'da ehemmiyetli birlikte oyuncu biçimine geldi. İngilizce bilici ve başkalarına misyon etmekten talih duyacak herhangi birlikte milletten her insana kapımız açık. Türk gönüllüleri de aramızda görmekten talih duyacağız." dedi.

"Bir hastanın yüzünden 7 kiloluk ur çıkardık"

Mpele, Afrika'da keyif hizmetlerine kısıtlanmış ulaşım zımnında önlenebilir ve otama edilmektedir beniz tümörlerinin aşırı kesif görüldüğünü söyledi.

Kıtada en aşırı maksillofasiyal cerrahi müdahaleler yaptıklarını aktaran Mpele, "Madagaskar'da birlikte hasta ile karşılaştık. 7 kiloluk birlikte beniz tümörüne sahipti. Hayatımda hakeza birlikte şeye on paralık rastlamamıştım. Tümör kafasından büyüktü. Çok riskli birlikte ameliyatı başarıyla tamamladık. O hastanın gözündeki minneti hala unutamıyorum. İşte bundan dolayı Afrika'dayız ve bizimle ayrımsız mutluluğu paylaşacak gönüllüler arıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Aylık 300 dolara eder biçilmez birlikte deneyim"

Mpele, Mercy Ship girişiminin ağız ağıza bağışlar ve sponsorlarla ayakta durduğuna ayraç ederek gönüllülerin de anne bağışçı bulunduğunu söyledi. Gemide fahri yerine idman talip birlikte ferdin tayyare bileti ve maaş 300 dolar ödemesi icap ettiğini özetleyen Mpele, şöyleki bitmeme etti:

"Bize gerekseme duyan her insana ağız ağıza parasız misyon verebilmemiz düşüncesince gönüllülerin de maddesel yardımı şart. Aylık 300 dolara eder biçilmez birlikte deneyime eş olabilirsiniz. Bu tutarı muhtelif yollardan da ödeyebilirsiniz. mesela acemi izinli birlikte doktorsunuz, paranız yok, çalıştığınız hastane size müzahir olabilir. Ya da birlikte sivil polis polis maşer örgütü çalışanlarına sponsorluk sağlayabilir. Ya da kıtada ticari faaliyetlerde mevcut firmalar de sponsorluklar verebilir. Sağlık ekibimizin birlikte bölümü bu yöntemle misyon veriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler