USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Selahattin Taşdöğen: 'Türkiye’de sabahın körü kalkan oyuncu oluyor'

Ünlü oyuncu Selahattin Taşdöğen, sinemalarda filmin en ateşli durumunda çatır çatır darı yiyenlerle, yalnızca güzellikleri düşüncesince gösteriş maruz beceriksiz mankenlere biberli püskürdü. Üç-dört bölümden sonradan yayından kalkan absürt akkuş dizilerden ağrı yanan T

Selahattin Taşdöğen: 'Türkiye’de sabahın körü kalkan oyuncu oluyor'
13-11-2021 10:03
Seminer düşüncesince geldiği Bursa'da İHA mikrofonlarına mütekellim deneyimli oyuncu Selahattin Taşdöğen, Türkiye'de sabahın körü kalkanın oyuncu olduğu için ağrı yandı. Usta oyuncu, bu sahanın sorunlarından bahsederek, “Bizim sektörde başağrısı baştan sona bulunmaktadır ve baştan sona olmuştur. Sıkıntılar setlerden ve şartlardan başlıyor, anlatmakla bitmiyor. Bir de önüne mevrut hepsi oyuncu Türkiye'de. Sabah erken kalkan müşterek bakıyorsun oyuncu olmuş. Türkiye'de bu derece oyuncu vardı da tığ mi bilmiyorduk? Nitelikli, niteliksiz, müşterek bakıyorsunuz, dü aylık, üç maaş eğitimlerle oyuncu olmuş.

Bir bölge mevcut Mecidiyeköy'de; gelişigüzel apartmanın altında yegâne kast firması, müşterek de önemsiz müşterek oda... Orada pedagoji bilimi veriliyor. Kardeşim, pedagoji bilimi sağlayan kim? Uzmanlık piyasası mıdır? Ders verebilecek kabiliyette midir? Bunu denetleyen müşterek firma mevcut mıdır, namevcut mudur? Hiçbir şeyimiz aklık değil ki, oyunculuğumuz aklık olsun. Denetlenecek müşterek derinti obje varken, gelip kimesne sormuyor. Senin sigortan mevcut mı, güvencen varmı diyen yok” biçiminde sitem etti.

“Bir derinti absürt akkuş kol var”

Dizileri de eleştiren Selahattin Taşdöğen, “Bir derinti absürt akkuş diziler var. 3 bölüm, 4 büro oynayıp, ondan sonraları yayından kalkıyor. Bizim örf ve adetlerimize ekşi müşterek derinti absürt dizi... Açıkçası ego müşterek oyuncu şekilde ara sıra oynamaktan çekiniyorum. Filmler yapıyoruz, ipe izbe gelmez roller oynuyoruz. İş o derece ucuzlamış ve ayaklar dibine münfail ki, müşterek bakıyorsun tek tanımadığın, bilmediğin müşterek adam, 20-22 yaşlarında, müşterek dizide olayın kahramanı, şu demek oluyor ki başrolü, kostak müşterek bacak yahut dobra müşterek kız. Aldığı pedagoji bilimi sıfır, oyunbazlık sıfır. Tek vasfı, çabucak yüzünün dobra ve gözlerinin de yeşil olması. Kardeşim onun gözü yeşil değil gökçe olsa ne yazar, yağız olsa ne yazar? Eğer o flaş his yoksa, oyunbazlık namına müşterek obje yok ise ve bana aktaramıyorsa, ne yapayım ego onun gözünün rengini? Çünkü oyuncu değil o; birinin tanımış olduğu ve dürtüğüyle mevrut oraya. Birinin tanımış olduğu olmuş, başrolü kapmış, fakat götüremiyor. Götüremez, zira temeli yok. Temeli sıfır müşterek çatı ise civar sarsıntıda yıkılır. Onun düşüncesince bu kostak erkek, dobra kız sistemine müşterek sonuç verip, oyunculuğa bakalım” dedi.

Sinemada darı yiyenlere acı püskürdü

Sinemalarda darı satılmasına ve yenilmesine erinç bulunduğunu anlatım fail Selahattin Taşdöğen, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Küfürler nükte konusu olmuş, izleyicide gülüyor buna. Seyretmenin güçlü müşterek adabı bulunmaktadır müşterek tiyatroda, müşterek sinemada. Elinde büyük mısır. Burada bilet alırken sana müşterek herke da darı veriyor. Oturup orada darı yiyip film izliyorsun. Böyle müşterek abuk sabukluk kabil mi? Ben bu derece gayriciddi müşterek iş yaptığımızı zannetmiyorum. Sen orada, pür özen benim yaptığım şeyi, sağa sola fındık fıstık atarak, darı atarak izleyemezsin. Böyle müşterek hürmetsizlik içinde bulunamazsın. Ben mükemmel mütemerkiz olmuşum, filmi yahut oyunu izliyorum, yanımdakinin çatırtusundan, çuturtusundan filmi izleyemiyorum. Sonra kudret yandığı devir beyaz perdenin pisliğini görüyorum. Niye baştan sona darı satıyorsunuz? Bilet mi satacaksınız, darı mı satacaksınız, müşterek değişmeyen verin. Bu madde denetleme dibine alınsa elleme olur.”

Dolandırıcı yapımcılara tepkili

Bazı yapımcıların aktörleri dolandırdıklarını kanıt fail eski aktör, “12 sene dilimi içinde müşterek buçuk milyon vahdet müşterek alacağım var. Ben tek imal firmasının ortağı değilim. Ben alacağım paraya bakarım. Onu da alabilirsek tabii. Çok ağırbaşlı çalışan, baş döndürücü dobra birtakımı imal şirketleri mevcut da, bununla bu arada müşterek de vurdumduymaz ve ilk önce kişi işinin müşterek an önce olmasını talip yapımcılar da var. İşte kol yayınlanacak, yayınlandıktan birçok ay sonraları bu dünyalık yatacak. Yatar mı, yatmaz mı? Ondan sonraları o imal şirketindeki adamı tığ bulur muyuz, bulamaz mıyız? Şu ânda benim piyasada kısaca 12 sene dilimi içinde müşterek buçuk milyon vahdet mesabesinde müşterek alacağım var. Bu elleme müşterek numara benim için. Oynamışım, film gösterime girmiş çıkmış, televizyona girmiş çıkmış, fakat kameraman kaçmış. Böyle adamlar da var.

Sen benimle ayrımsız masada oturuyorsun, aşındırmak yiyorsun, çay içiyorsun. Sonra ayrımsız projede fariza alıyoruz, göstergeç kanalına veriyorsun, oynuyor. Ondan sonraları sen benim hakkım bulunan parayı alıp kaçıyorsun. Bu kameraman değil ki, bu dolandırıcı! Bunu demin müşareket ve göstergeç kanalı bilmiyor mu? Biliyor. Ama bu erkeğe gine müşterek plan veriliyor. Oysa kanallar şöyleki yapsa; meselâ dünyalık veriyorsun ya, demeli ki yapımcıya, sen uran elemanın oyuncuların paralarını ödedin mi? Atıyorum, dördüncü bölümün parasını ödedin mi? Tabii ödedim! Göreyim o devir makbuzları! Yani tığ film şirketiyle muhatap olamıyoruz. Çünkü o diyor ki, ego seni tanımam kardeşim! Ben imal şirketi ile anlaştım. Siz orayla anlaştınız; beni bağlamıyor, ego çabucak oynatırım. Tamam dobra de, en azından bizi inanca dibine alabilmek düşüncesince bunu yapabilirsin” niteleyerek konuştu.

“Emeğimi sömürtmem”

Telif Kanununun müşterek an önce çıkarılmasını talip Selahattin Taşdöğen, “Yetkililere diyorum ki, şu Telif Yasasını çıkartın. Benim ve benim kabil olanların hakkını koruyun, ego senelerce oyunbazlık yapıyorum, fakat müşterek defa dünyalık alıyorum. O film ise bin defa televizyonlarda oynuyor. Ama ego tek doğruluk istem edemiyorum. Benim hakkım gasp ediliyor. Ben emeğimi sömürtmem! Lütfen şu Telif Yasasını çıkartın. Bu kanunu çıkartın ki, kendimizi de, çocuklarımızı da inanca dibine alalım. Türkiye'de bundan sonraları bu kanayan yaraya lütfen pansuman olun'' niteleyerek laflarını tamamladı.

Ahmet Melih Şensöz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler