USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sela okuyup F-16'ların kalkışını önlemeye koştu

15 Temmuz çıyan vuruş girişimi esnasında Ankara'da mevcut Akıncı Hava Üssü'nde darbeci askerlerin açmış bulunduğu acı kararı 3 yerinden vurulan Gazi Erdal Bükecik, gazi bulunduğu o ışıksız geceyi İHA'ya anlattı.

Sela okuyup F-16'ların kalkışını önlemeye koştu
14-07-2022 10:03

Fetullahçı yıldırı örgütü, vuruş girişimini Akıncı Hava Üssü'nden eş güdümlü etti. Üs, F-16'ların kalktığı ve milletin bombalanma emrinin verildiği değişmeyen merkezi ve yürütüm noktası namına kullanıldı. Darbe girişiminin yaşandığı akşam yatsı namazı düşüncesince abdest aldığını anlatım fail Kahramankazan Huzur Mescidi İmamı Erdal Bükecik, Ankara Müftülüğü çeşidinden mevrut mesajla vuruş girişimi bulunduğunu ve selalar verilmesi icap ettiğini öğrendi. Bükecik, halkın cuntacılara gönül rahatlığı bütünlük ve beraberliğini gelmek düşüncesince mescit hoparlöründen selalar verdi. Daha sonradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üstüne F-16'ların kalkışını engel kazanmak düşüncesince Akıncı Hava Üssü'ne revan Bükecik; elinden, kolundan ve kalçasından kazanmak kıl payı 3 yerden yaralandı. Normalde tabanca sesinden korktuğunu vurgulayan Huzur Mescidi İmamı Erdal Bükecik, o akşam tabanca seslerinin birlikte yalan tabancası kabil geldiğini belirterek, o haset anlattı.

“Sanki yaşamın sonuç selası kabil geldi bize”

Hain vuruş girişimi esnasında yatsı namazı düşüncesince abdest aldığını ve üzerlerinden alevlenmiş birlikte halde dü parça tayyare geçtiğini tamlayan Bükecik, “Bu durumun düzgün olmayan bulunduğunu anladık. Normal birlikte boyut olmadığını anladık. Yatsı namazından sonradan eve gittik. İnternete baktığımızda milletimize gönül rahatlığı birlikte vuruş yapıldığını öğrendik. Daha sonradan müftülüğümüzden birlikte ileti geldi. Türkiye'de birlikte vuruş olduğunu, sela verilmesi icap ettiğini söylediler. Biz de selamızı verdik. Bu sela, alışılagelen birlikte sela değildi. Biz normalde selayı cenaze varken veririz. Daha sonradan cumaları veririz fakat bu sela az buçuk henüz çetince he bizim için. Sanki yaşamın sonuç selası kabil geldi bize. 15 dakika sonradan müftülüğümüzden birlikte ileti henüz geldi. Uçakların Akıncı Üssü'nden kalktığını öğrendik. Anons yaptık, halkı topladık, bu arada Akıncı Üssü'ne gittik” niteleyerek konuştu.

“Kurşunu keşki özlük askerimizden değil terörden yeseydik niteleyerek düşündüm fakat henüz sonradan bunların da yıldırı bulunduğunu anladık”

Bükecik, Akıncı Hava Üssü'nün nizamiye kapısına 300 m. uzaklıkla otomobillerini otopark ettiklerini ve etraflı halkın orada toplandığını vurgulayarak, “Kazan'dan da halkımız gelmişti, bu arada nizamiyeye akilane yürüdük. Havaya gayz açtılar, dağılmamızı söylediler. O koruyucu uçakların sulh uçakları olduklarını söylediler. Ama kılıç internetten izleme ettiğimiz düşüncesince o uçakların sulh uçağı olmadığını öğür olduk. Daha sonradan halkın morali henüz baş döndürücü bozuldu, henüz baş döndürücü ilerlemeye kalkıştılar kapıya doğru. Yine havaya gayz açtı askerler. Üzerimizden adi birlikte halde helikopter geçti. Belli birlikte müddet sonradan kurşun sesi duydum, tabanca sesi duydum. Baktım ortadan geçiyor mermiler, düşünmek ki dedim bu bizlere gayz açılıyor, havaya değil niteleyerek düşündüm. Elimde, bacağımda gayz hissettim yaralandık. evvel Kahramankazan Devlet Hastanesine geldik. İlk müdahaleyi yaptılar, henüz sonradan Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edildik. Orada dü kat cerrahi müdahale oldum. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderken keşki bu kurşunu özlük askerimizden değil de terörden yeseydim niteleyerek düşündüm fakat henüz sonradan editör bunların da yıldırı bulunduğunu anladık” ifadelerini kullandı.

“Vatan sevgisi bulunduğu düşüncesince tek nesne çetince gelmedi”

Cuntacıları ve onların koordinesinde milleti çarpmak düşüncesince havalanan F-16'ları engel kazanmak düşüncesince Akıncı Hava Üssü'ne gittiğinde ortamında tek bulut olmadığını anlatım fail Bükecik, “O akşam bulut yoktu. Normalde ego tabanca sesinden korkarım. Düğünlerde tabanca atılmış bulunduğu devir kulağımı tıkarım. O akşam güya birlikte yalan tabancası atılıyor kabil geldi bana. Korkmadım yani. Demek ki Allahü Teala o akşam bizlere birlikte dayanak verdi. Tedavi boyunca birlikte hafta Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yattık. Sol elimden, salim bacağımdan, kalçadan yaralandım. Vatan sevgisi bulunduğu düşüncesince tek nesne çetince gelmedi. Çünkü devrisi devir sabah haberlerde ‘Darbe girişimi püskürtüldü' yazıyordu. O yazıyı duyar duymaz acım kalmadı” ifadelerine toprak verdi.

Cem Geçim - Muhammed Musab Gümüşer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler