USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit Korgeneral Osman Paşa'nın vasiyeti yerine getirildi

Bitlis'te dü sene ilk askeri helikopter kazasında martir bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın ‘Türk bayrağı' vasiyeti yerine getirildi. Türk bayrağı, Harput Mahallesi'nde üç ili kuşbakışı gören eş birlikte noktaya dikildi.

Şehit Korgeneral Osman Paşa'nın vasiyeti yerine getirildi
14-01-2023 15:05
4 Mart 2021 tarihide Bingöl'den kalkış fail Kara Kuvvetleri Komutanlığına ilişik Cougar tipi helikopter, Bitlis'in Tatvan ilçesine ilişkin Çekmece köyü ile Nemrut Dağı civarlarında düşmüştü. Meydana mevrut olayda, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da aralarında bulunmuş olduğu 11 askeri personel martir olmuştu. Şehit Osman Paşa'nın vasiyeti seneler sonraları ortaya çıktı. Osman Paşa, Elazığ'da fariza meydana getirdiği tam zamanı Harput Mahallesi Ankuzu Baba Türbesi mevkiine Türk bayrağı dikilmesini istemişti. Araştırmacı Yazar Zekai Akılotu, Şehit Osman Erbaş'ın vasiyetini yerine sağlamak düşüncesince girişimlerde bulundu. Akılotu 8. Kolordu Komutanlığının da destekleri ile 14 mt. uzunluğundaki bayrak, belirlenen alana dikilerek göndere çekildi. Şehit Paşa'nın vasiyeti yerine getirilerek, dikilen Türk bayrağı bugünlerde Elazığ, Tunceli ve Erzincan illerini gören faziletkâr rakımlı müşterek noktada dalgalanıyor.

"Osman Paşa, 'Ben o alanı biliyorum ve müşterek sembol direği size vereyim ayrıca bu arada gidip dikelim' dedi"

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın vasiyetini yerine getirdiklerini dile getiren araştırman edip Zekai Akılotu, "Osman Paşa'mızın müşterek vasiyeti vardı. Bunun üstünden aşırı devir geçti. Yapabilir miyiz diyerek düşünürken, esen olsunlar büyüklenme müdürlerimiz muktezi izni verdi. Osman Paşa'mızın direğini ve bayrağını getirip buraya diktik ve vasiyetini yerine getirdik. Burası, Ankuzu Baba Türbesi mevkii adına geçiyor. Cumhuriyet Bayramı toplantısında Osman Paşa'ya burayı anlatmıştım. O da, 'Ben o alanı biliyorum ve müşterek sembol direği size vereyim ayrıca bu arada gidip dikelim' dedi. Kendisine kader olmadı. Osman Paşa'nın yerine mevrut kolordu komutanı da vasiyetini yerine getirerek sembol direğini verdi. Belediye Başkanı'mıza da buradan teşekkürname ediyoruz. Çünkü şehremaneti de buranın ankrajını yaparak dayanak noktası oldular. Biz de bayrağı getirip buraya diktik. Bundan sonraları bakımını yapacağız. Elimizden geldiği derece bayrağı orada tutacağız ve indirmeyeceğiz" dedi.

Rıdvan Yeşilırmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler