USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savaşı duyunca Marmara Denizi'nde kalp aksesi geçirdi, Ukraynalı gemici o anları anlattı

Ukrayna-Rusya savaşının başladığını defa esnasında Marmara Denizi'ndeyken öğrenen 57 yaşındaki Ukraynalı kabadayı Anatoliiy Ogrenich, yaşamış olduğu iri düşünce ve endişeyle kalp aksesi geçirdi. Tedavisi sonrası o anları özetleyen Ogrenich, “Savaş başladığında biz

Savaşı duyunca Marmara Denizi'nde kalp aksesi geçirdi, Ukraynalı gemici o anları anlattı
09-05-2022 10:41

34 salname denizci bulunan 57 yaşındaki dü bebek babası Ukraynalı efe Anatoliiy Ogrenich mesleği dolayısıyla dünyanın ciharıyek yanını dolaştı. İki oğlu da kendisi denli denizci bulunan kaptan, geçtiğimiz sene 10 Aralık'ta başladığı defa dolayısıyla nice abuhava ve limana uğradı. Kaptan Ogrenich, Türk sularında seferine bitmeme ederken 24 Şubat tarihinde internette haberlere bakmış olduğu tam Ukrayna-Rusya savaşının başladığını öğrendi. Ailesi ve yakınları Ukrayna'da bulunan 19 salname kaptan, dü abuhava ortada süregelen harp sonrası iri müşterek sıkıntı yaşadı. Edinilen bilgiye mucibince Ogrenich'in kalbi yaşamış olduğu düşünce ve korkuya dayanamayınca Ukraynalı efe Marmara Denizi'nin ortasında kalp aksesi geçirdi. Gemi mürettebatı efe düşüncesince seferber olurken doğrudan en yakındaki hastanelerle irtibata geçildi. Ogrenich düşüncesince gemi limana yanaşırken doğrudan müşterek hastaneye ulaşıldı ve tedavisine başlandı, gemi ise sefere bitmeme etti. Ukraynalı efe düşüncesince hastanede meydana getirilen araştırmaların peşi sıra cerrahi karışma efdal riskli bulundu.

Savaşı duyunca denizde kalp aksesi geçirdi, yaşadıklarını İHA'ya anlattı

Tedavisi ilaçlarla devam eden Ukraynalı efe Medicana International İstanbul Hastanesi'ne getirildi. Hastanın halini inceleyici Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel, ameliyatın riskler taşımasına karşın Ogrenich'in yaşayabileceği ikinci müşterek krize dayanamayabileceğini anlatım etti. Bunun üzerinde cerrahi karışma peyda etmek talip efe düşüncesince hazırlıklara başlandı, 10 Nisan haset kalburüstü sabık operasyonla Ukraynalı efe ve kilometrelerce uzakta harp alanında bulunan ailesi iri mevki yaşadı. Tedavisinin tamamlanmasının peşi sıra taburcu edilen efe geçtiğimiz günlerde hastaneye kontrole geldi. Ogrenich denizin ortasında harp haberini öğrendiğinde yaşamış olduğu korkuyu ve geçirdiği kalp krizini İhlas Haber Ajansı'na anlattı.

“Savaşı duyunca o denli çirkin hissettim ki kalbimle ilgilendiren dava ortaya çıktı”

Ailesinin Ukrayna'da bulunduğunu ve harp haberini aldıktan sonradan yaşamış olduğu iri panikle kalp aksesi geçirdiğini kail 57 yaşındaki Ukraynalı efe Anatoliiy Ogrenich, ailesiyle daima görüntülü konuştuğunu anlattı. Ukraynalı kaptan, “İnternetten gelişmeleri izleme edebiliyorduk. Savaşın başladığında bizler şaşırdık peşi sıra yıkıldık. Mürettebatımız ve aileleri enikonu endişeliydi. Ardından kalbimle ilgilendiren dava ortaya çıktı. Herkes aşırı müşterek tomar sigara içmeye başladı. Ben günde 2 buçuk paket sigara içiyordum. Her çağ ailemle konuştum ve ne olduklarını soruyordum. Hep savaşın bitmesi düşüncesindeydim. Kalbimle ilgilendiren dizi eylem kalburüstü geçti. Ülkem ve şirketim düşüncesince elan müşterek tomar çalışabileceğimi umuyorum” ifadelerini kullandı.

“Hastamız enikonu riskli müşterek bypass hastası”

Hastasının özelliğine bağlı bilim verici Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel, “Hastamız bizlere april başlangıcında başvurdu. Kendisi 30 yılı aşkındır evren denizlerini gezmiş, dünyanın değişik sularında nakliyat yapan, evlatları da kendisi denli denizci bulunan Ukraynalı müşterek gemi kaptanı. 24 Şubat'ta Ukrayna-Rusya arasındaki bu bedbaht hadiseler gerçekleşiyor. Bu olayların kararında hastamız gemide kalp aksesi geçiriyor. Ailesi, evlatları orada ülkesi harp altında, kendisi burada. İlk evrede hastamız müşterek hastaneye götürülüyor. Orada cerrahi karışma efdal riskli bulunmuş olduğu düşüncesince müşterek müddet çare tedavisi veriliyor. Daha sonradan kendileri bizlere ulaştılar, hastamızı buraya aldık. Hastamız umumi kendisine enikonu riskli müşterek bypass hastasıydı. Normal koşullarda kalbin kasılması yüzdelik 60-65 dediğimiz müşterek değerde olması gerekirken hastamızda bu bedel yüzdelik 10'du. Hastamıza cerrahi karışma olması ve olmaması durumundaki bulunan riskleri anlattık, kendisi de bizlere istinaden cerrahi karışma olmayı onama etti. İhtimal hepsi senaryolar düşüncesince hazırlıklarımızı tamamlayarak ameliyatı gerçekleştirdik” biçiminde konuştu.

“Savaş haberini almaktadır kalp aksesi geçiriyor”

Zor müşterek operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğine ilgi çekici Prof. Dr. Arda Özyüksel, “Beş huy bypass yaptık. Bugün meydana getirilen ekokardiyografide kalbin cerrahi karışma evveliyat yüzdelik 10'a gerileyici ıspazmoz gücünün yüzdelik 30'lara yaklaştığını gördük. Bu kendisinin bundan ahir yaşamını bitmeme ettirmesi ve isterse denizlere yeniden dönebilmesi düşüncesince ona yetecek. Şu anda aşırı dobra gidiyoruz. Çok ağırbaşlı müşterek kalp aksesi geçirmişti ancak karışma etmememiz yerinde belki müşterek kalp aksesi elan geçirirse hastamızı yenilgi ihtimalimiz yüksekti. Kalp kasılması encam derecede bozuktu, cerrahi karışma yapmadan da toparlama şansı yoktu. Zor hastalar bunlar, sonucunun doğrudan bilinemeyeceği hastalar, gerçek müşterek cerrahi karışma evveliyat ve sonrası ihtimam ve istimara müstelzim hastalar. Bugün cerrahi karışma sonrası kontrolünde herhangi müşterek şeyin amacında gittiğini gördük. Hastamız Türk kişmiri sularındayken seyahati bitmeme ederken efe kendisine fariza meydana getirdiği gemide Rusya-Ukrayna arasındaki harp gücük ay kocaoğlan böylelikle yarık verdiğinde bu haberi almaktadır ve müşterek kalp aksesi geçiriyor. Gittiği evvel hastaneden sonradan bizlere gelmiş şekilde aşırı riskli ve sakıncalı müşterek halde ameliyata alınarak çağ katkısız huzurlu herhangi müşterek obje yolunda” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ-Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler