USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsun meclisinde gündem ‘TEKNOFEST’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TEKNOFEST 2022 Karadeniz hazırlıklarına değinerek, “Festivale 2 milyon yöresinde müşterek ziyaretçi hulul ihtimali var. Onların ulaşımı noktasındaki aşırı ağırbaşlı yardım sağlayacak uygulamaları bitirme gayreti içinde

Samsun meclisinde gündem ‘TEKNOFEST’
11-10-2021 18:03

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri elan şümullü görüşülmek az daha ilişik komisyonlara devretme edildi. Başkan Mustafa Demir, gündem maddelerinin oylanmasının arkası sıra açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'i baş döndürücü elan işlevsel borda bordaya halde aranjman yapacaklarını tamlayan Başkan Mustafa Demir, “Dünyanın en ehemmiyetli festivallerinden bir tanesi bulunan TEKNOFEST, ilişik kurumların almış olduğu kararlar gereği TEKNOFEST Karadeniz 2022 senesinde Samsun merkezde kazanmak az daha alanımızda yapılacak. Tüm şehrimize yararlı kademli olsun. Tüm Samsun topyekun bu mevzuda bizlere ulama sağlayacaktır. Bu mevzuda emeği geçecek ve ulama sağlayacak her insanın katkılarıyla elleme borda bordaya organizasyonla, pandemiden de ağız ağıza çıktığımız borda bordaya düz da bölgenin merkezi de bulunan bu dobra şehrimizi TEKNOFEST'e akıllıca yürümüş olduğu yoldaki pozisyonuyla bu arada hem o festivali dobra borda bordaya halde örgütlü edeceğiz. Samsun'un Türkiye'de ve Uluslararası bölgede baş döndürücü elleme borda bordaya lansman fırsatı oluşturacak. Bölgenin merkezinde gençlerimiz düşüncesince ufkunu, beynini ve kalp dünyasını alelacayip mecralara taşıyacak bulunan borda bordaya organizasyonu daima baş başa mensur edeceğiz. Biz bu TEKNOFEST 2022'yi baş döndürücü elan işlevsel borda bordaya halde bilgelik ve hızla gelişen teknolojinin onun da dışına taşacak türlü kültür, sosyal, turizm, spor, sanat, hars etkinlikleriyle de inşallah festivali çeşitlendireceğiz, süsleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ulaşımla ilişik planlar TEKNOFEST'e yetişecek”

Tüm Samsun kendisine TEKNOFEST'e ulama sağlayacaklarını ve doğacak ziyaretçiler düşüncesince tedarik yaptıklarını kail Demir, “İktidarı ile muhalefetiyle Büyükşehir Meclisimiz bu mevzuda hesabına düşeni olağandan yapacaktır. Bu aranjman tamamlandığında Samsun'un elden çabucak dört başı mamur özelliklerini, dört başı mamur imkanlarını, potansiyellerini, aranjman ve organizatörlük yeteneğini de tanıtmış olacağız. Bu süreci de şehrimizin tanıtımı düşüncesince okazyon bileceğiz. Festivale de akıllıca çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bunlardan en önemlisi kurnaz kent uygulamalarını o çağda ağız ağıza doğacak bulunan festivaldeki 2 milyon civarındaki ihtimal de elan da üstünde borda bordaya ziyaretçi kabul etme ihtimali muhtemel. Onların ulaşımı noktasındaki baş döndürücü ağır ulama sağlayacak uygulamaları itmam gayreti içinde olacağız. Diğer borda bordaya husus ise elektrikli otobüsleri ağız ağıza devreye almış olacağız. Muhtemelen 19 Mayıs'a denli temdit gereği zahirî olacak. Oradaki darülfünun kampüsüne kadar. Bilim merkezimizi de o çağa yetiştirmiş olacağız. Şu anda aceleci borda bordaya halde inşaatı tamamlayıp yalnızca içindeki donatı, teknolojiyi, bilimi ve bilgiyi gerçek gösterecek bulunan şeye 30 milyon TL'nin üstünde yatırımı olacak Sanayi Bakanlığımızın. Deney atölyeleri buna benzeşim enformatik ve uygulayım bilimi ile ilişik nice kalımlı yatırımı festivalden sonraları da şehrimize kazandırmış olacağız” halinde konuştu.

“Saathane'deki gökçe yapının yadımlama ihalesi yaptık”

Meclisteki konuşmasında İlkadım, Bafra ve Çarşamba'daki beton santrallerinin üretime başladığına da yer veren Başkan Demir şunları söyledi:

“Mikserler deli dolu çalışıyor. Bir günde 160 mt. beton defa döküyoruz. Ekiplerimizle baş başa kalitede baş döndürücü ağır artım var. İlerleyen senelerde tüketicilere beton da satmayı planlıyoruz. Bunun indinde Saathane Meydanı'nda yıkmamız müstelzim gökçe borda bordaya çatı var. Yıkım ihalesi yaptık. Yıkılacak. Neden yıkıyorsunuz denilebilir. Ama şehre menfi maliyeti baş döndürücü yüksek. Bugün yapmamız müstelzim ne var ise gerçekleştirmek zorundayız. Cumhuriyet Meydanı'nda emek vermek yapıyoruz. Negatif enerjinin önünü açmamamız lazım. Sürekli artı olmalıyız. Bugün halletmek mecburiyetinde olduğumuz sorunları çözmezsek ne devir çözeceğiz. Zor olanı yarına talik lüksümüz olamaz. Şehrimizin geleceğini, insanlarımızın ufkunu görüyor, gece-gündüz çalışıp baştan bayındırlık etmeye çalışıyoruz.“

Faruk Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler