USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sakarya'nın eş güven müdürleri, vatandaşla kurmuş oldukları diyalogla ayırt oluşturuyor

Sakarya'da güvenlik ve huzurun sağlanması düşüncesince fariza işleyen kaymakamlık güven ile büro müdürü eş amirler, personelle ve vatandaşla kurduğu diyaloglarla ayırt oluşturuyor.

Sakarya'nın eş güven müdürleri, vatandaşla kurmuş oldukları diyalogla ayırt oluşturuyor
07-03-2022 16:22
Sakarya

Sapanca ve Serdivan üzere iri ilçelerin birlikte Pamukova üzere izlemsel ehemmiyet haiz ilçeler ile çocuk, maşer destekli ve görüngü noktayı tetkik şubelerinde 6 eş emir fariza yapıyor.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AA muhabirine, topluluğun değme dalında bulunduğu üzere kanaat ve asayiş dalında da hanımlarla dal omuza çalıştıklarını söyledi.

Kadınların gereğince değme görevin üstesinden geldiğini vurgulayan Kaya, "Kadın personelimizi şimdi stratejik, şimdi ehemmiyetli görevlere atadık. Onların aşırı güzel olacağına banko eminiz. Çok sayıda eş personeli, kaymakamlık kanaat müdürü ve büro müdürü adına görevlendirdik. İnanıyorum ki toy görevlerinde de aşırı güzel olacak, aşırı dobra işlev üretecekler." sanarak konuştu.

"Üniformamızı giydikten sonraları eş ve eş ayrımı olmaz"

Sapanca'nın önceki eş İlçe Emniyet Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan ise mesleğini 21 senedir bayıla bayıla yaptığını söyledi.

Ailenin ehemmiyetli noktasını annelerin oluşturduğunu, kendisinin de birlikte oğlu bulunduğunu aktaran İlhan, "Hem ev hem iş yaşamını örgütlü buyurmak hakkıyla bedava iş değil. Evimizde gösterdiğimiz hassasiyeti, bire birlikte sürede işimize yansıtıyoruz. Mesleğimize eş eli değmesi, bu yönde aşırı güzel." dedi.

İlhan, polisliğin aşırı afiyetle meydana getirilen birlikte iş olduğuna ayraç ederek, "Üniformamızı giydikten sonraları bizde eş veya eş sanarak rastgele birlikte değişiklik olmaz; ismi kolluk amiri, memuru olur. Gönülden yapılan, isteyerek, severek, dostça yapılabilecek birlikte iş. Kadınlara başvuru ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sakarya'nın en iri ilçelerinden Serdivan'da önceki eş İlçe Emniyet Müdürü olmanın gururunu canlı Sibel Özkan ise tahminî 19 senedir mesleğini sürdürdüğünü anlattı.

Kendisini gören bayanların da alım çalım duyduğunu tabir fail Özkan, "Bu cins müspet tepkiler bizleri şimdi aşırı kamçılıyor. Bu meslekte eş eş dal omuza fariza yapıyoruz. Bu mesleğin hanımı beyi yok. 7/24 çalışma mefhumu gözetmeksizin meydana getirilen birlikte mesleğin içerisindeyiz. Elimizden geleni, eş nezaketi, inceliği, şefkatiyle birleştirerek aşırı şimdi ehemmiyetli bölgelere taşımaya çalışıyoruz." dedi.

"Kadınlar değme şeyi yapabilir, kâfi ki önü açılabilsin"

Özkan, bayanların desteklendiklerinde başaramayacağı tek şeyin olmayacağını vurgulayarak, "Mesleğimiz güç güçlükle gerçek sıkıntı kafalardaki ön yargıyla, 'Kadınlar yapabilir mi?' düşüncesiyle ilgili. Kadınlar değme şeyi yapabilir, kâfi ki önü açılabilsin, desteklenebilsin. Bu manada bizlere güvenen, dayanaklık buyurmak olan, önümüzü açan Sayın Emniyet Müdürümüze, Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Pamukova İlçe Emniyet Müdürü Esma Yavaşca da hem ana hem kolluk olmanın bedava olmadığını fakat işi bayıla bayıla yapınca tek zorluğun kalmadığını dile getirdi.

Kişinin icra ettiği işi sevmesinin önemini vurgulayan Yavaşça, "İlçemizde okullara eğitimlere gidiyoruz. Özellikle kız öğrenciler polislikle dayalı sorular soruyor. Mümkün olduğunca yönlendiriyoruz, mesleğin zorluğunu, kolaylıklarını anlatıyoruz güçlükle elbette ki işin temelinde bu işi gevşemek bulunduğunu kendilerine söylüyoruz." biçiminde konuştu.

Çocuk Şube Müdürü Özay Başkent ise birlikte ana ve eş adına büro müdürlüğü yapmanın aşırı hususi bulunduğunu anlatarak, "Çocuklara hem eş hem ana olmamız nedeniyle şimdi yukarı noktada duygunluk gösteriyoruz. Çünkü benim de onların yaşında dü çocuğum var. Severek yapıyorum, güç görünse de benim düşüncesince aşırı kolay. Çok leziz birlikte iş yaptığımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Göreviyle alım çalım duyduğunu, eş becerikli olmanın verdiği görünüş ve görevin da aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Başkent, vazifesini gereğince namına getirmeye çalıştığını kaydetti.

"Kadınlarımız ve kızlarımız toplumda şimdi canlı toprak almalı"

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Komiser Arzu Koçak da hanımlara ve kız çocuklarına şu tavsiyelerde bulundu:

"Kadınlarımızın ve kızlarımızın toplumda şimdi canlı adına toprak almaları icap ettiğini düşünüyorum güçlükle bu da evde oturarak yahut beklemekle oluşmayacak. Özellikle onlardan isteğimiz, emek harcamaları ve önündeki engelleri aşabileceklerine inanmaları. Elimize şayet muktezi olanaklar verilirse, dünyada başaramayacağımız tek obje yoktur. Erkekler denli çelimli olduğumuza inanıyorum."

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Komiser Elif Salman da kızına sağlam olmaya çalıştığını dile getirdi.

Kızının da kendisi üzere kolluk olmasını istediğini aktaran Salman, "Bu meslekte olduğum düşüncesince mutluyum. Kendimi çelimli görüyorum. Kızımın ve hepsi evlatlarımızın yaşamda güçlü, güzel olmalarını istiyorum. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü adına okullarda, dışarıda halkla iç içeyiz. Dışarıda bizi gören füru aşırı bayıla bayıla karşılıyor, bizlere el sallıyorlar, aşırı bahtiyar oluyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler