USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: Zelenskiy'nin görüşmeleri, Ukrayna ile ABD'nin sulh istemediğini gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD'deki görüşmelerinin, Ukrayna ile ABD'nin sulh istemediğini gösterdiğini söyledi.

Rusya: Zelenskiy'nin görüşmeleri, Ukrayna ile ABD'nin sulh istemediğini gösterdi
22-12-2022 18:08
Moskova

Zaharova, hükûmet merkezi Moskova'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, gündemdeki mevzularla ilişik açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy'nin ABD ziyaretini değerlendiren Zaharova, "Bu ziyaretin gayesi belliydi. Zelenskiy, baştan maddesel ve askeri iane istem kılmak düşüncesince gitti. Hatta bu maddesel destekten yararlanacak olanlar Zelenskiy'i ABD'ye getirdi." dedi.

Zaharova, "Washington'daki görüşmeler ne Ukrayna ne de ABD'nin sulh istediğini gösterdi. Onlar, çatışmaların sürmesinden yanadır." ifadesini kullandı.

Batı'nın Ukrayna'ya dayanak sağladığına dikkati çekici Zaharova, "Batı, Rusya ile levent boylu mütemadi müşterek yüzleşmeden yana. Batı'nın Kiev yönetimine sağlamış olduğu desteği bunu doğruluyor. Rus yönetiminin de belirttiği gibi, sahadaki gestalt ve ilişik gerçekler dikkate alınarak hususi askeri harekât kapsamındaki kâffesi hedeflere ulaşılacak." niteleyerek konuştu.

"Almanya, Ukrayna'yı destekleyerek kendisini iş tarafı yaptı"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, "Ukrayna'daki çatışmaların sonlandırılması düşüncesince mütalaa edilmesi gerektiği" yönündeki açıklamasını değerlendiren Zaharova şunları kaydetti:

"Alman yönetimi, bu çeşit çağrılarla beraberce Kiev yönetimine tabanca göndermeye bitmeme ediyor, Avrupa Birliği'nin (AB) ülkemize dirlik yürüttüğü iktisadi savaşın koordinatörlüğünü hazırlamaya çalışıyor. Almanya, zat kendisini meseleye yan yapmış oldu ve bundan dolayı arabulucu rolünü üstlenemez. Berlin'in rastgele müşterek inisiyatifi, üstlenmeye çalışmış olduğu rastgele müşterek gösteriş yahut görev, ABD'nin izni yapılmaksızın uygulanmıyor."

Zaharova, AB'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerle ilişik yaklaşımını da değerlendirerek "BM Genel Sekreteri'nin bu mevzuda realist ve nötr büyüklenme sergilemediğini" vurguladı.

"Ukrayna'ya S-300'ün verilmesi, Yunanistan'ın defans kapasitesini zayıflatacak"

Zaharova, AA muhabirinin, Yunanistan'ın Ukrayna'ya S-300 iklim defans sistemlerini mizan yönündeki planları ile ilişik sorusunu yanıtlayarak bu projelerin "kışkırtıcı" ve "düşmanca" bulunduğunu belirtti.

Yunanistan'ın arbede bölgelerine tabanca göndermekle Rusya ile askeri uygulayım dalında 1995'te ve 2013'te icra ettiği anlaşmaları ihlal edeceğini kaydeden Zaharova, "Anlaşmadaki yükümlülüklerin ihlali, mübrem neticeler yaratacak, Yunanistan'ın defans kapasitesini zayıflatacak." dedi.

Zaharova, Kiev'e gönderilen kâffesi askeri teçhizatın Rus güçlerince strateji edilerek imha edileceğini dile getirerek "Geç kalmadan kazalı planlardan vazgeçilebilir. Yunan yönetimini, mesul olması gerektiği dair müşterek kere hâlâ uyarıyoruz." ifadesini kullandı.

"Fransa'nın Rus ekin merkezine saldırıyı kınamasını bekliyoruz"

Afrika'da Rusya'yı amaç meydan saldırılarda Fransa'nın parmağı olup bulunmadığı sorusu hesabına Zaharova, 16 Aralık'ta Orta Afrika Cumhuriyeti’nde ekin merkezi adına faaliyette mevcut Rus Evi’ne gönderilen müşterek paketin infilak ettiğini anımsattı.

Bunun müşterek "terör saldırısı" bulunduğunun altını çizen Zaharova, "Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Batılı ülkelerin, ilkin de Fransa'nın girişimleriyle yurt yönetiminin daveti hesabına görevlerini hesabına getiren Rus temsilcilerin, uzmanların çevresinde bileşimli biçimde olumsuz, devir hin isterik ve ağılı müşterek nesim yaratılmasaydı, bu çeşit hadiseler önlenebilirdi." halinde konuştu.

Mariya Zaharova, Fransa'nın bahis konusu saldırıyı kınamasını beklediklerini söyledi.

"Tüm devletleri arsıulusal yükümlülüklerine mesul yaklaşım sergilemeye çağırıyoruz"

Ukrayna'nın, Rusya'yı İran'dan 250 kamikaze İHA'lık dünkü tümen satın alması ve bunu Ukrayna'ya dirlik kullanmakla suçlamasını değerlendiren Zaharova, bunun "yalan" bulunduğunu vurguladı.

Zaharova, BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 önemli kararını ihlal edecek rastgele müşterek sevkiyatın yapılmadığını tabir ederek kâffesi devletleri arsıulusal yükümlülüklerine uygun, mesul yaklaşım ekspozisyon çağrısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler