USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya-Ukrayna savaşının gene bu yana 453 bin ad Ukrayna'dan Polonya'ya geçti

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Trzeciak, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan beri 453 bin bireyin Ukrayna'dan Polonya'ya geçtiğini belirterek bunların 100 bininin 27 Şubat'ta ülkeye geldiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının gene bu yana 453 bin ad Ukrayna'dan Polonya'ya geçti
02-03-2022 11:41
Ankara

Trzeciak, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları arkası esna Polonya-Ukrayna sınırında yaşananlara ve Polonya'nın bu savaşla ilgilendiren tutumuna müteveccih AA muhabirine mukayyet açıklamada bulundu.

BM Genel Kurulu, Rusya'ya müteveccih ayıplama tasarısını bugün oylayacakBiden, Amerika iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladıRusya'ya yaptırımların tesiri sokaktaki vatandaşa da yansımaya başladıRusya'nın saldırısından kaçarak Macaristan'a gelenlerin sayısı 100 bini geçtiUkrayna'dan 8 bin 50 Türk yurttaşı boşaltma edildiUkraynalı dü futbolcu, Rusya saldırıları dolayısıyla yaşamını kaybettiRus saldırısında akıbet 24 saatte Harkiv'de 21 taharri memuru polis yaşamını kaybetti

Saldırıların başladığı 24 Şubat'tan buyana binlerce bireyin Polonya'ya gelmiş şekilde sakıncasız müşterek arazi aradığına ayraç fail Trzeciak, şunları kaydetti:

"Sadece 27 Şubat haset Ukrayna'dan Polonya'ya 100 bin eş antre yaptı. Şu anne denli (2 Mart itibarıyla) 453 bin eş Polonya'ya sığındı. Bu sayılar daima değişiyor. Saldırılara verilen kalmış, dehşete tutulmuş insanlar, siviller, kadınlar, kollar çoluk çocuk ve yaşlılar arada sırada tekerli sandalyeler üstünde daima namına gelmiş şekilde Polonya'da sakıncasız müşterek arazi arıyor. Gelenleri onama ederiz ve lazım katkısı yapıyoruz."

Trzeciak, 1 Mart'ta ise Ukrayna'dan Polonya'ya 98 bin bireyin antre yaptığını aktardı.

Polonya'nın hoppadak eş ve evlatları onama ettiğine ve ayrımlı dünya vatandaşlarına ayrımcılık yaptığına bağlı olup bitenleri de yalanlayan Trzeciak, "Bu salık müşterek dezenformasyon örneği. Polonya, milliyetine, ırkına ve dinine bakmadan Ukrayna'dan boşanmak talip her insana iane ediyor." ifadesini kullandı.

Sınırı geçerek Polonya'ya gelenlere şart yardımından tıbbi yardıma denli rastgele çeşit yardımın yapıldığını tamlayan Trzeciak, insancasına iane kuruluşları derece taharri memuru polis maşer müesseselerinin ve Polonya halkının da sınırı geçenlere çeşit destek sunar sağladığını kaydetti.

"Ukrayna'dan boşanmak talip her insana sınırlarımız açıktır"

Trzeciak, Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski'nin "Polonya, Ukrayna'dan mevrut her insana sakıncasız liman olacaktır. Ukrayna'da rastgele obje normalleşene kadar, Polonya'da sığınacak arazi arayan rastgele Ukraynalı sığınacak arazi bulacak." sözünü hatırlatarak mülteci dair müşterek adet sınırı koymadıklarını vurguladı.

Polonya'nın, muhacir akını düşüncesince haftalar evvela hazırlandığını tamlayan Trzeciak, "Coğrafi namına da Polonya, iri sayıda göçmenin önceki geleceği ülkeydi. Polonya tek değişiklik gözetmiyor. Tahliye edilecek her insana lazım desteği sağlayacağız. Kim olursa olsun Ukrayna'dan boşanmak talip her insana sınırlarımız açıktır." ifadelerini kullandı.

Trzeciak, ayrımlı devletlerin vatandaşlarının da Polonya üstünden Ukrayna'yı bırakma edebileceğini ve bu aşamada hepsinin lazım katkısı alabileceğini kaydetti.

"Polonya, Türkiye'nin mültecilerle ilgilendiren mevzularda tecrübelerinden faydalanabilir"

Ukrayna'ya müteveccih Rusya saldırılarını kınadıklarını hatırlatan Trzeciak, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin saldırıları "İşgal" namına nitelendirdiğini vurguladı.

Batı ülkelerinin Rusya'ya karşı, bütünlük ortamında en akıllıcasına halde cevap vermesi gerektiğine ayraç fail Trzeciak, insancasına iane dair da teşrikimesai yapılması icap ettiğini söyledi.

Türkiye ve Polonya'nın dü NATO ülkesi namına benzeri düzenlilik endişelerine eş bulunduğunu kaydeden Trzeciak, "Polonya, Ukrayna'dan boşanmak talip Türk vatandaşları düşüncesince de sakıncasız müşterek yer." ifadesine arazi verdi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde Ukrayna düşüncesince müşterek iane emek harcaması düzenlendiğini aktaran Trzeciak, "Bizim çalışmamız asliye deniz ortamında müşterek felç derece fakat personelimiz aşırı iri olmasa da müşterek katkıda mevcut olmak istedi." ifadesini kullandı.

Trzeciak, Polonya'nın Türkiye'nin mültecilerle ilgilendiren tecrübelerinden faydalanabileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Polonya, Türkiye'nin mültecilerle ilgilendiren mevzularda tecrübelerinden faydalanabilir. Rusya'nın saldırılarının arkası esna 453 bin eş Polonya haddini geçti ve bu denli iri sayıda insanoğlu sakıncasız müşterek arazi arıyor. Bu adet henüz da yükselecek. Bu durum, aşırı da levent boylu sıfır müşterek devir evvela Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılarla ilgilendiren erinç karşıya kalmış olduğu hale benziyor."

- 746 Türk yurttaşı Ukrayna'dan Polonya'ya geçti

Trzeciak'ın açıklamalarının birlikte Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği de Ukrayna'yı Polonya üstünden bırakma fail Türk vatandaşlarının sayısını AA'yla paylaştı.

Büyükelçiliğin açıklamış olduğu rakamlara göre, Rusya'nın saldırılarının başladığı 24 Şubat ile 1 Mart ortada 746 Türk vatandaşı, Polonya haddini geçerek Ukrayna'dan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler