USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, İslamofobik ortak eylem

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: "Bu, hemen İslam, Hristiyan ve toptan diyanet dünyasının değil, birinci sınıf alışılagelen bulunan herhangi ortak tek ferdin sorunudur." dedi.

Rusya: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, İslamofobik ortak eylem
27-01-2023 20:08
Moskova

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının "İslamofobik müşterek eylem" bulunduğunu belirterek, "Bu, elden İslam, Hristiyan ve toptan diyanet dünyasının değil, kusursuz alışılagelen bulunan değme müşterek bireyin sorunudur. Bu, evvel ilkin hürriyet ve demokrasiyi diyanet şekilde hazımlı Batılı insanoğlunun sorunudur." dedi.

Zaharova, başşehir Moskova'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, gündeş mevzulara değgin açıklamalarda bulundu.

AA muhabirinin, Danimarkalı çok sağcı Sıkı Yön Partisi önderi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda Kur'an-ı Kerim yakması ile alakalı sorusunu cevaplayan Zaharova, bu vakaya aksülamel vererek, "Rus tarafı, bu vakası İslamofobik müşterek gelişim şekilde değerlendiriyor." ifadesini kullandı.

Zaharova, "Hakaret içeren bu eylemler, kestirim edilmiş olduğu kabil Rus Müslüman topluluğu engelleme İslam dünyasında kaba aksülamel gördü. Bu, elden İslam, Hristiyan ve toptan diyanet dünyasının değil, kusursuz alışılagelen bulunan değme müşterek bireyin sorunudur. Bu, evvel ilkin hürriyet ve demokrasiyi diyanet şekilde hazımlı Batılı insanoğlunun sorunudur." niteleyerek konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının "yanlış" müşterek cereyan bulunduğunu vurgulayan Zaharova, şu şekilde bitmeme etti:

"Binlerce sene insanoğlunun yaratıp koruduğu değerleri neye isnaden bulunmayan ediyorlar? Bu, elden Kur'an-ı Kerim'i değil, Hristiyan bedel ve lahut bakaya düşüncesince de geçerlidir. Bu şahsın (Paludan) namına ilgilendiren müşterek şeyi, özlük parasını yakması gerekiyordu. Bu DOĞRU müşterek cereyan olurdu. Kur'an-ı Kerim'i yazan o değil. Başkasına ilgilendiren müşterek şeyi bulunmayan etmek, hürriyet kabil ifşa etmek ağız ağıza yanlış. Bu kişi evvel ilkin müşterek obje yaratıp, sonradan bunu bulunmayan etseydi, o devir özgürlüğün kendisini nısıf yolda bırakmadığını görürdük."

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün vakası "ifade özgürlüğü" şekilde nitelendirdiğine dikkati çekici Zaharova, "İsveç hükümetinin özgürlükle alakalı açıklamaların arkasına saklanmaya çalıştığını" vurguladı.

Zaharova, "Onlar, her insana insanoğlu hakları ve özgürlüklerine elbette hürmet duyulacağını öğretmeyi seviyor, değme köşede demokratik olduklarını bağırıyorlar. Ama gerçekte, ilkin Stokholm ne ecnebi yasal hükümetlere ne de hayattaki dinlere hürmet gösteriyor." biçiminde konuştu.

"Almanya, tank kararıyla egemenliğini ağız ağıza kaybetti"

Almanya'nın Ukrayna'ya 14 Leopard anne savaşma tankı ölçü anlamında kararını değerlendiren Zaharova, "Leopard tanklarının sevkiyatına bağlı kararın alındığı gün, tarihidir. Çünkü bu tarih, Almanya'nın egemenliğini ağız ağıza kaybettiğini gösterdi. Scholz (Almanya Başbakanı), sonsuza değin ari Alman aut siyasetinin reddine imza attı, 2. Dünya Savaşı'nın arkası sıra seleflerinin senelerce düz yazı ettiklerinden vazgeçti." dedi.

Zaharova, "Ukrayna'ya sevk edilen rastgele müşterek Batılı silah, Rusya Silahlı Kuvvetleri düşüncesince yasal amaç oluyor. Tankların sevkiyatı, vaziyeti Kiev yönetiminin lehine değiştirmiyor fakat Batı türkiye ve halkımızla çatışmayı acemi düzeye çıkarıyor." biçiminde konuştu.

"Stoltenberg'in açıklamaları, riyakârlık ve yalan"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "ittifakın Ukrayna'daki çatışmalarda yan olmadığı" yönündeki açıklamasına da yer veren Zaharova, bunun "ikiyüzlülük" ve "yalan" bulunduğunu vurguladı.

Batılı devletlerin Ukrayna'ya askeri ve maddesel dayanak sağladığına dikkati çekici Zaharova, "NATO ile Batı'nın, esasen Kiev diyetiyle Rusya ile savaştığını, bundan dolayı sulh müzakereleriyle manipüle ettiğini" söyledi.

"AB'nin misyonu siyasal elit gruplara amaç vermemeli"

Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) Ermenistan'da çıplak amaç ihdas sonucuna bağlı ise şunları kaydetti:

"Bu cins misyonlar, gönderildikleri devletlerin çıkarları düşüncesince çalışmalı, siyasal elit gruplara amaç vermemeli, esas iş düşüncesince doğrusu bölgedeki sulh düşüncesince çalışmalıdır. Askeri siyasal bloklar, elden çok derecede saldırgan askeri özelliğe eş siyasal şirketler kılıfında çalışmaya başladıklarında, topu topu bunlar iri istifham göstergesi oluşturuyor."

"Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine müteveccih silahlı saldırı beklenmeyen edici"

Bakanlık Sözcüsü Zaharova, başkaca Telegram kanalından icra ettiği açıklamada, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine planlı silahlı saldırının "şok edici" bulunduğunu vurguladı.

Zaharova, "Azerbaycanlı meslektaşlarımıza taziyelerde bulunuyor, desteğimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler