USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: İskender füzesiyle Harkiv’de 2 şimendifer garında Batı’dan gelen silahları namevcut ettik

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İskender füze sistemi ile Harkiv’deki Krasnograd ve Karlovka katar garları yöresinde ABD ve Batı ülkelerinden gelen silah ve askeri fen vasıtaların namevcut edildiğini söyledi.

Rusya: İskender füzesiyle Harkiv’de 2 şimendifer garında Batı’dan gelen silahları namevcut ettik
08-05-2022 00:07
Moskova

Konaşenkov, Ukrayna’daki harpte Rus ordusunun eylemlerine bağlı açıklamalarda bulundu.

Denizden ve açıktan fırlatılan faziletli hassasiyetli silahlarla Artsiz, Odessa ve Voznesensk bölgelerindeki askeri havaalanlarında mevcut Ukrayna iklim kuvvetlerine ait, insansız iklim araçları karışma havacılık teçhizatı ve havacılık silahlarının imha edildiğini kaydeden Konaşenkov, “İskender taktik füze sistemi ile Harkiv alanında Krasnograd ve Karlovka şimendifer istasyonları yöresinde ABD ve Batı ülkelerinden tasdik edilen iri oranda silah ve askeri uygulayım anahtar ile Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 58. Motorize Piyade Tugayı mensubu vurularak namevcut edildi.” ifadelerini kullandı.

Rus iklim savaşma taktik birliklerinin Yılan Adası yöresinde havada Ukrayna iklim kuvvetlerine ilişik Su-24 bombalama uçağı, Su-27 orion uçağı, içre er mevcut Mi-8 manken 3 helikopter ve 3 insansız iklim aracını vurduğunu aktaran Konaşenkov, Ukrayna hücumbotu “Stanislav”ın da namevcut edildiğini vurguladı.

Konaşenkov, Ukrayna’ya ilişik bugüne denli 154 uçak, 115 helikopter, 764 insansız iklim aracı, 296 iklim defans füze sistemi, 2 bin 902 tank ve zırhlı araç, 333 aşırı namlulu roketatar, 1378 obüs ve havan topu topu topu, 2 bin 728 hususi askeri otomobilin imha edildiğini belirtti.

“5 Mayıs’tan beri Azovstal’dan 51 taharri memuru polis tahliye oldu”

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev ise meydana getirdiği açıklamada, Rusya’nın önlemleri, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Örgütünün çalışkan katılımıyla meydana getirilen insanca operasyonda Mariupol’deki Azovstal Metalürji Fabrikası’ndan 5 Mayıs’tan beri 18 erkek, 22 eş ve 11 çocuktan oluşan 51 sivilin tahliye edildiğini ve tahliyenin tamamlandığını bildirdi.

Ukrayna’da 8 Mayıs’ta 2. Dünya Savaşı’nda ölenleri yâd haset düşüncesince yapılacak kutlamalarda Kiev yönetiminin Rus ordusunu itham etmek düşüncesince ülkenin gün batısı bölgelerinde sivillerin ölümüne sebep olacak tahrik planladığını tez fail Mizintsev, “Bu amaçla, Kramatorsk Tren Garı'nda bulunduğu gibi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Lviv ve Volın bölgelerinde kişilerin toplandığı neşeli bölgelere Toçka-U füzesiyle saldıracak.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler